The Worlds Out There, Κόμικς, Νέα

Ένα αντίο στον Stan Lee…

Ο Stan Lee, ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της σύγχρονης εποχής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών. Όχι πρόωρα, όχι μη αναμενόμενα, όμως κάθε απώλεια ενός δημιουργού που στιγμάτισε τις ζωές συνανθρώπων του είναι άξια αναφοράς και λύπης.

Η γενιά μας, η γενιά των υπερηρώων, των μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών του είδους, που πλέον τείνει να γίνει “mainstream”, αλλά και η προηγούμενη γενιά, που πάσχιζε διακαώς να βρει ένα τεύχος του Amazing Spider-Man ή του Uncanny X-Men, όσο δύσκολο και να ήταν αυτό, έχουν ένα μεγάλο κοινό. Μεγάλωσαν, αγάπησαν και ταξίδεψαν με τους ίδιους ήρωες, με τις ίδιες ή παρόμοιες ιστορίες και κατάλαβαν μέσω των κόμικς αξίες σημαντικές και για την ίδια τους τη ζωή. Και το κυριότερο, πέρασαν πραγματικά όμορφες στιγμές και διασκέδασαν απίστευτα με ένα τεύχος στο χέρι.

Λάτρεψαν τον Spider-Man, τους X-Men, τον Hulk, τον Doctor Strange, τους Fantastic Four, τον Daredevil, τον Black Panther, τον Ant-Man, τον Iron Man, τον Thor. Και πίσω από αυτούς, με διαφορετικό συνεργάτη κάθε φορά βρισκόταν το μεγαλειώδες μυαλό του Stan Lee, του συνδημιουργού τους και του ανθρώπου που άλλαξε για πάντα τον κόσμο της Ένατης Τέχνης.

Stan-Lee

Πολλοί από εμάς εμπνευστήκαμε από τον Stan Lee και αγκαλιάσαμε το fantasy με τον πιο ζεστό τρόπο. Και επειδή δε θεωρώ συνετό να αναφέρομαι στις σκέψεις ανθρώπων που δε γνωρίζω, θα μιλήσω για εμένα. Χωρίς τον Stan Lee και πολλούς ακόμα δημιουργούς (είναι εύκολο να τους καταλάβει κανείς με μια πρόχειρη ματιά στη σελίδα) πιθανότατα δε θα είχα ασχοληθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό με τη συγγραφή και την αρθογραφία. Το Manwe Stories ίσως να μην υπήρχε, το βιβλίο που γράφω εντατικά αυτήν την περίοδο ίσως να παρέμενε ιδέα και κυρίως δε θα έβρισκα ανθρώπους με την ίδια τρέλα για το είδος με εμένα.

Ο Stan Lee έφερε τους ήρωες στην πόρτα του κάθε σπιτιού και ξύπνησε την έμπνευση και το πάθος όλων εκείνων των παιδιών που ονειρεύονταν σιωπηλά φανταστικούς κόσμους. Και χαίρομαι που ήμουν και εγώ ένα από αυτά τα παιδιά.

Αντίο μεγάλε ήρωα και ευχαριστούμε για όλα.

Κλείνω το σύντομο αυτό αντίο με μία δική του ατάκα, όπως και αρμόζει.

29216275_10157423661251840_6865905542591751292_n

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.