The Worlds Out There, Toplists, Αγαπημένες Σκηνές Μάχης

Αγαπημένες Σκηνές Μάχης #2

Eδώ και αρκετά χρόνια παρατηρούμε μία κυριαρχία των ταινιών δράσης, με τις περισσότερες από αυτές να γίνονται μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες. Κύριο συστατικό μίας τέτοιας ταινίας είναι οι σκηνές μάχης, που αποτελούν τον πυρήνα και την καρδιά αυτού του είδους. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει αποκλειστικά στις ταινίες δράσης, καθώς μία όμορφη σκηνή μάχης μπορεί να ομορφύνει οποιαδήποτε ταινία. Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα σας παρουσιάζω αγαπημένες μου σκηνές μάχης, από ταινίες, σειρές και κινούμενα σχέδια και από οποιοδήποτε άλλο μέσο είναι δυνατό, σχολιάζοντας τις επιλογές μου κάθε φορά.

Anakin vs Obi-Wan- Star Wars Episode III: The Revenge of the Sith
Η μονομαχία στον Mustafar αποτέλεσε το σημείο κορύφωσης της prequel τριλογίας. Μία από τις σημαντικότερες μάχες στην ιστορία του Πόλεμου των Άστρων και σίγουρα η πιο εντυπωσιακή από όλες. Ο Heyden Christensen και ο Ewan McGregor γύρισαν μεγάλο μέρος της μονομαχίας στην ταχύτητα που παρακολουθήσαμε στη μεγάλη οθόνη, κάτι το εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε τις υψηλές απαιτήσεις της χορογραφίας. Σίγουρα από τα πιο λαμπρά σημεία των prequels.

Dumbledore vs Voldemort- Harry Potter and the Order of the Phoenix
Όταν μονομαχούν οι δύο ισχυρότεροι μάγοι στον κόσμο, σίγουρα περιμένεις μία φαντασμαγορική μάχη. Αν και στην ταινία η σύγκρουση του Dumbledore με τον Voldemort, ήταν εμφανώς κατώτερη από την αντίστοιχη του βιβλίου, το θέαμα με άφησε ικανοποιημένο. Αν και για να λέμε την αλήθεια, επέλεξα να την προσθέσω στη λίστα για την ανατριχίλα που μου προκάλεσε όταν την πρωτοδιάβασα. Όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα, τρέξτε γρήγορα!

Nameless VS Luo-Lang- Sword of the Stranger
Όταν μου ζητούν να προτείνω μία ταινία με σαμουράι ή sword-fighting γενικότερα, πάντα το μυαλό μου πάει πρώτα στο Sword of the Stranger. Εξαιρετική χορογραφία, συναρπαστική μουσική υπόκρουση, όμορφο animation και πού συναίσθημα. Το κλασικότερο παράδειγμα πως δε χρειάζονται πολύωρες συζητήσεις και κομπασμοί, για να γίνει μία πετυχημένη σκηνή μάχης(μία παγίδα στην οποία πέφτουν πολλά anime). Από την αρχή μέχρι το τέλος της εξαιρετική.

Αγαπημένες Σκηνές Μάχης #2

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.