Marvel, Superheroes, The Worlds Out There, Ιστορίες Κόμικς, Κόμικς

(Ιστορίες Κόμικς) X-Men: Days of Future Past

Σε ένα δυστοπικό για τους μεταλλαγμένους μέλλον, ελάχιστοι X-Men έχουν απομείνει. Η κυβέρνηση, φοβούμενη τη δύναμη τους, θέσπισε έναν νόμο εξάλειψης των μεταλλαγμένων και οι λιγοστοί που έχουν επιβιώσει είναι εγκλωβισμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όμως, κάποιοι διαλέγουν να αντισταθούν. Οι τελευταίοι X-Men, ο Wolverine, η Storm και ο Colossus, μαζί με τον Franklin Richards, των Fantastic Four, την τηλεπαθητική γυναίκα του, Rachel, και τον Magneto, αποφασίζουν να στείλουν πίσω στο παρελθόν την Kate Pryde. Η Kate θα πρέπει να αποτρέψει τη δολοφονία του γερουσιαστή Robert Kelly από τη νεοσύστατη Brotherhood of Evil Mutants. Η δολοφονία του αποτέλεσε το καθοριστικό σημείο στις ρήξεις της κυβέρνησης με τους μεταλλαγμένους και μόνο η Kate μπορεί να αλλάξει την ιστορία.

51865l

Το Days of Future Past αποτελεί μία από τις γνωστότερες και πιο αγαπημένες ιστορίες των X-Men. Παρουσιάστηκε στα Uncanny X-Men #141 και #142 και διαχρονικά θεωρείται ένα από τα κλασικότερα έργα των Chris Claremont και John Byrne. Εισήγαγε ένα δυστοπικό μέλλον το οποίο, αν και στην αρχή είχε παρουσιαστεί ως ανεξάρτητη ιστορία, τελικά επισκέφθηκαν πολλές ιστορίες των μεταλλαγμένων ανά τα χρόνια.

Με μία αρκετά σκοτεινή πλοκή που εναλλάσσεται μεταξύ του 2013 και του 1980, το Days of Future Past έδειξε πολλούς θανάτους κεντρικών χαρακτήρων , οι οποίοι όμως δεν επηρέασαν την κύρια ροή του Uncanny X-Men. Οι μάχες με τους Sentinels ήταν συγκλονίστηκες για τα δεδομένα της εποχής και απέδωσαν στο μεγαλύτερο βαθμό το δυνατότερο στοιχείο των X-Men. Το δράμα και τις σκοτεινές -για υπερηρωικά κόμικς- ιστορίες.

kitty-running-1.nocrop.w529.h373

We fought. We lost. We died. And now… seeing you all alive- Oh God, I didn’t think it would hurt so much.
Kitty
Pryde

 

Το Days of Future Past αγαπήθηκε πολύ από τους φανς, οι οποίοι το 2001 ανέδειξαν το πρώτο τεύχος της ιστορίας ως το 25 καλύτερο Marvel κόμικ όλων των εποχών. Επίσης αποτέλεσε τη βάση για την ομώνυμη ταινία του 2014 –με μεγάλη βέβαια διαφορά πως ο Wolverine ταξιδεύει στο παρελθόν και όχι η Kitty Pryde-, η οποία θεωρείται μία από τις καλύτερες X-Men ταινίες που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη. Τέλος, η ιστορία είχε μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία και στη θρυλική X-Men animation σειρά του 1992.

UXM141-01

 

Περισσότερες Ιστορίες Κόμικς.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.