The Worlds Out There, Tolkien Legendarium, Βιβλία Φαντασίας, Κινηματογράφος, Λογοτεχνία, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών

Οι Χαρακτήρες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών #2

Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα μπορείτε να βρείτε όλες τις μικρές αναρτήσεις που ανεβαίνουν κατά καιρούς στη facebook σελίδα του Manwe Stories και σχετίζονται με τους χαρακτήρες του σημαντικότερου βιβλίου φαντασίας όλων των εποχών. Η δημιουργία αυτών των κειμένων είναι κάτι που απολαμβάνω πολύ και οι περισσότεροι αναγνώστες της σελίδας το έχουν αγκαλιάσει. Έτσι, όταν μαζεύεται αρκετό υλικό θα έχουμε ένα μεγάλο post εδώ. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την υποστήριξη μέχρι στιγμής και συνεχίζουμε! 

 

Γκαλάντριελ

Lord-of-the-Rings-GaladrielΚόρη του πρίγκιπα των Νόλνορ, Φινάρφιν και της Εάργουεν, πριγκίπισσας των Τελέρι. Γεννήθηκε τα Χρόνια των Δέντρων, πριν την Πρώτη Εποχή και συμμετείχε στη φυγή των Νόλντορ από το Βάλινορ. Λέγεται, ότι στα μαλλιά της είχε παγιδευτεί το φως των Δύο Δέντρων του Βάλινορ και πως αυτό ενέπνευσε τον Φέανορ να δημιουργήσει τα Σίλμαριλς.

Ήταν κάτοχος ενός εκ των τριών Δαχτυλιδιών των Ξωτικών, του Νένυα, του Δαχτυλιδιού του Νερού. Παντρεύτηκε τον Κέλεμπορν του Ντόριαθ και μαζί κρατούσαν το Λοθλόριεν ασφαλές από τις δυνάμεις του σκότους.

Η Γκαλάντριελ ήταν το πιο σοφό και ισχυρό ξωτικό της Μέσης Γης κατά την Τρίτη Εποχή και φυσικά ήταν μέλος του Λευκού Συμβουλίου. Φιλοξένησε τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού μετά την απόδραση τους από τη Μόρια, δίνοντας τους δώρα κατά την αποχώρησή τους. Επίσης, περιποιήθηκε τον Γκάνταλφ μετά τη μάχη του με τον Μπάλρογκ, ντύνοντας τον στα λευκά και δίνοντάς του ένα νέο ραβδί.

Μετά την αποχώρηση και του Γκάνταλφ, το Λοθλόριεν δέχτηκε τρεις συνεχόμενες επιθέσεις από τα στρατεύματα του Ντολ Γκούλντουρ, αλλά με τη δύναμη του Νένυα και τη μαχητικότητα των ξωτικών, οι εχθροί υποχώρησαν. Ο Κέλεμπορν στη συνέχεια, επιτέθηκε ο ίδιος στο Ντολ Γκούλντουρ και η Γκαλάντριελ έριξε τα τείχη του, καθαρίζοντάς το από το κακό. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποίησε τη δύναμη του δαχτυλιδιού της.

Αποχώρησε από τη Μέση Γη οριστικά, το έτος 3021 της Τρίτης Εποχής, μαζί με τον Έλροντ, τον Γκάνταλφ, τον Μπίλμπο και τον Φρόντο. Η φυγή τους σηματοδότησε και το τέλος της Τρίτης Εποχής.

Στις ταινίες του Peter Jackson, την υποδύθηκε η εκθαμβωτική Κέιτ Μπλάνσετ.

 

 

Μπόρομιρ

Boromir34_bΓιος του Ντένεθορ, του επίτροπου της Γκόντορ και μεγαλύτερος αδερφός του Φάραμιρ. Έχασε τη μητέρα του, Φιντούιλας σε ηλικία 10 ετών, γεγονός που άλλαξε πολύ τη συμπεριφορά του πατέρα του. Ο Ντένεθορ, σκυθρωπός και σκληρός, έδειχνε μια ξεκάθαρη προτίμηση για τον Μπόρομιρ, αντί του Φάραμιρ, όμως η σχέση των αδερφών παρέμεινε πάντοτε καλή.

Ο Μπόρομιρ ήταν ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στο λαό του. Φυσικός ηγέτης και δυνατός μαχητής, ο Διοικητής του Λευκού Πύργου ήταν το καμάρι του πατέρα του και της Γκόντορ.

Παρευρέθηκε στο Σχιστό Λαγκάδι και στο Συμβούλιο του Έλροντ και τελικά έγινε ένα από τα μέλη της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού. Από την πρώτη στιγμή ήθελε το Δαχτυλίδι, γιατί πίστευε πως έτσι θα βοηθούσε στον πόλεμο της Γκόντορ έναντι στις σκοτεινές δυνάμεις, αλλά τελικά αποφάσισε πως το σωστό ήταν να καταστραφεί.

Στο τέλος όμως, τυφλώθηκε από την αστείρευτη αγάπη του για την πατρίδα του και προσπάθησε να πάρει το Δαχτυλίδι από το Φρόντο. Αντιλαμβανόμενος το λάθος του σκοτώθηκε για να προστατέψει τα τον Μέρρυ και τον Πίππιν από τα Όρκς. Ο Άραγκορν τον βρήκε να ξεψυχάει και έμεινε μαζί του μέχρι το τέλος, Αργότερα, μαζί με τον Λέγκολας και τον Γκίμλι, έβαλαν το νεκρό του σώμα σε ένα πλοίο του Λόριεν και το έστειλαν στους Καταρράκτες του Ράουρος, με τους δύο πρώτους να τραγουδούν το Θρήνο του Μπόρομιρ.

Στις ταινίες του Peter Jackson, τον υποδύθηκε ο Σον Μπιν.

 

Έλροντ

Elrond_-_The_HobbitΟ Έλροντ ήταν από τα αρχαιότερα ξωτικά που είχαν απομείνει στη Μέση Γη κατά την Τρίτη Εποχή. Γιος του Εαρέντιλ του Ναυτικού και της Έλγουινγκ και Άρχοντας του Ρίβεντελ, ο Έλροντ έζησε τα μεγαλύτερα γεγονότα της Μέσης Γης από πρώτο χέρι. Ήταν κάτοχος του δυνατότερου από τα τρία δαχτυλίδια που δόθηκαν στα ξωτικά, του Βίλυα, του Δαχτυλιδιού του Αέρα.

Γνωστός και ως Μάστρο-Έλροντ και Μισοξωτικός, το όνομα του σήμαινε Αστροθόλος.

Κατά την Τρίτη Εποχή, υιοθέτησε τον Άραγκορν, το νόμιμο διάδοχο του θρόνου της Γκόντορ, ενώ ήρθε αντιμέτωπος με τον Σάουρον στην Ντολ Γκούλντουρ, μετά από κάλεσμα του Γκάνταλφ.

Το Συμβούλιο του Έλροντ έμεινε ξακουστό, καθώς εκεί αποφασίστηκε το ταξίδι της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού προς την καταστροφή του Δαχτυλιδιού στη Μόρντορ.

Η αναχώρηση του για το Βάλινορ, σήμανε και το τέλος της Τρίτης Εποχής αλλά και τον αποχωρισμό από τη λατρεμένη του κόρη, Άργουεν, η οποία αποφάσισε να παραμείνει στο πλευρό του Άραγκορν, θυσιάζοντας αργότερα την αθανασία της.

Στις ταινίες του Peter Jackson, τον υποδύθηκε ο Hugo Weaving.

 

Eowyn, the Lady of Rohan

eowynΗ Eowyn, η ανιψιά του βασιλιά Theoden, του Rohan, αποτέλεσε ίσως τη σημαντικότερη ηρωίδα του Πολέμου του Δαχτυλιδιού.

Θέλοντας πάντα να πολεμήσει, κατάφερε τελικά να νικήσει τον ισχυρότερο εχθρό των ανθρώπων, μετά τον ίδιο τον Sauron.
Η μάχη της με τον Witch King of Angmar και η ήττα του αρχηγού των Nazgul, εκπλήρωσε και την προφητεία του Glorfindel που ανέφερε πως κανένας άνδρας δε θα μπορούσε να τον σκοτώσει.

Μετά τον Πόλεμο, παντρεύτηκε τον Faramir, τον οποίο γνώρισε καθώς ανάρρωνε μετά τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της. Έζησαν μαζί στην Ithilien, όπου και έγινε γνωστή ως Lady of Ithilien. Κάποια στιγμή στην Τέταρτη Εποχή, ο εγγονός της, Barahir,έγραψε την Ιστορία του Aragorn και της Arwen.

Στις ταινίες του Peter Jackson, την υποδύθηκε η Αυστραλιανή ηθοποιός, Miranda Otto.

 

 

J.R.R. Tolkien

18tolkienpic-superJumboΤο παρακάτω κείμενο ανέβηκε στο facebook, στις 3 Ιανουαρίου 2017, ανήμερα της επετείου του γενεθλίων, του μεγάλου δημιουργού όλων αυτών των χαρακτήρων. Ευχαριστούμε για όλα Καθηγητά!  Επέλεξα να το ανεβάσω και εδώ. 

Σαν σήμερα, πριν από 125 χρόνια, γεννήθηκε ο J.R.R. Tolkien.

Φιλόλογος, ποιητής και συγγραφέας και ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το ίχνος του στη σύγχρονη λογοτεχνία. Τα έργα του(Χόμπιτ, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, Σιλμαρίλλιον κλπ.) είναι από τα πιο επιτυχημένα βιβλία όλων των εποχών, έχοντας εμπνεύσει χιλιάδες συγγραφείς και δημιουργούς ανά τα χρόνια.

Θεωρείται ο Πατέρας του Φανταστικού, καθώς η επιρροή του στο είδος είναι απαράμιλλη. Πολλές από τις ιστορίες του, τις εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου και πολέμησε(συμμετείχε και στην ιστορικής σημασίας Μάχη του Σομμ).

Φέτος θα κυκλοφορήσει το βιβλίο «Μπέρεν και Λούθιεν», μια πανέμορφη ιστορία αγάπης, που γνωρίσαμε μέσα από το Σιλμαρίλλιον. Χαρακτηριστικό είναι πως ο κοινός τάφος του ιδίου με τη γυναίκα του Έντιθ, φέρει τα ονόματα Μπέρεν και Λούθιεν αντίστοιχα.

Μια ημέρα αφιερωμένη σε έναν από τους «μεγάλους» της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Μέρος 1ο

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.