Fantasmagoria, Fantasmagoria 2019, Εκδηλώσεις

Τι θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria

Το Φεστιβάλ Φαντασίας της Θεσσαλονίκης επιστρέφει για 3 συνεχή χρονιά στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Συμπρωτεύουσας, στις 6-7 Απριλίου. Σε μία εβδομάδα, λοιπόν, οι χώροι του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης θα γεμίσουν, από βιβλία, παρουσιάσεις, σεμινάρια, cosplay, games και πολλά ακόμα, μεταφέροντας μας στον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού.

effeΤο Fantasmagoria, αποτελεί μια διοργάνωση που γίνεται πλέον θεσμός, ισχυροποιώντας το χώρο του φανταστικού στη Βόρεια Ελλάδα. Δείγμα αυτού αποτελεί και η σφραγίδα ποιότητας EFFE 2019-2020, η απονέμεται σε αξιόλογα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ που προσφέρουν πολλά στο χώρο της τέχνης. Επίσης, για άλλη μια χρονιά, έντονος είναι και ο κοινωνικός του χαρακτήρας του φεστιβάλ, που φέτος στηρίζει τον οργανισμό «Nina Service Dogs» (Νίνα Σκύλοι Βοηθοί). Το «Nina Service Dogs» αποτελεί το μοναδικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην εκπαίδευση σκύλων βοήθειας για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο  http://www.ninaservicedogs.com/ και τη facebook σελίδα Facebook Nina Service Dogs.

Δύο ημέρες γεμάτες φαντασία μας υπόσχεται το φετινό φεστιβάλ Fantasmagoria, ξεκινώντας πάντα με την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού διηγήματος που πραγματοποιήθηκε και φέτος σε συνεργασία με τις εκδόσεις iWrite. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι και εγώ ανάμεσα στους υποψηφίους συγγραφείς που διακρίθηκαν μετά το διαγωνισμό και είναι μεγάλη χαρά μου να συναντήσω παλιούς γνωστούς, αλλά και νέους συγγραφείς του φανταστικού, που αποδεικνύει συνεχώς τη δύναμη του στη χώρα μας. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης το Σάββατο 6 Απριλίου στις 11:00 με 12:00.

Το υπόλοιπο διήμερο θα είναι πλούσιο σε βιβλιοπαρουσιάσεις, αφιερώματα, σεμινάρια και εκθέτες και συγγραφείς του φανταστικού που θα δώσουν άλλο χρώμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε εδώ. Επειδή, τα events είναι πάρα πολλά, επέλεξα στο τέλος αυτού του άρθρου να σας αναρτήσω τις αφίσες επιλεγμένων από εμένα εκδηλώσεων, τις οποίες θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω. Ωστόσο, πρέπει να μιλήσω για μία ξεχωριστά.

2019-Fantasmagoria-Adult-AponomiVraveionEposFantasias 2019-Fantasmagoria-Adult-Antonaros-1

Το Σάββατο 6 Απριλίου, 19:00- 19:30, στην Αίθουσα Νερού, θα γίνει η παρουσίαση του τρίτου βιβλίου της τριλογίας «Γεννημένη στις 13», του Χρήστου Αντώναρου. Τα «Στίγματα» έρχονται στο Fantasmagoria και είναι μεγάλη μου τιμή που θα συμπαρουσιάσω μαζί με τον συγγραφέα και τη Μάρια Κότιβα, το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας που έχουμε αναλύσει το Manwe Stories διεξοδικά. Είστε, λοιπόν, όλοι καλεσμένοι για να συζητήσουμε για την «ιστορία του 13» να γνωρίσουμε μαζί το τελευταίο βιβλίο της και να γνωριστούμε. Τις κριτικές μου για τα δύο προηγούμενα βιβλία μπορείτε αν τις βρείτε εδώ και εδώ.

Το Manwe Stories αποτελεί χορηγό επικοινωνίας της διοργάνωσης και εκτός από τα events στα οποία αναφερθήκαμε στο άρθρο, μπορείτε να με βρείτε στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου. Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://fantasyfest.gr/, αλλά και στη facebook σελίδα https://www.facebook.com/fantasmagoriafest/.

Επιλογές παρουσιάσεων- ομιλιών:

2019-Fantasmagoria-Adult-Brohos 2019-Fantasmagoria-Adult-Bell

2019-Fantasmagoria-Adult-Keskinis 2019-Fantasmagoria-Adult-Kissa

2019-Fantasmagoria-Adult-Mamaya 2019-Fantasmagoria-Adult-Bookstagrammers

2019-Fantasmagoria-Adult-Nina 2019-Fantasmagoria-Adult-Papanikou

2019-Fantasmagoria-Adult-PasxalisTsarouxas 2019-Fantasmagoria-Adult-RigaIlein

2019-Fantasmagoria-Adult-Tsireli 2019-Fantasmagoria-Adult-Etostone

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.