Harry Potter, The Worlds Out There, Wizarding World

Επίσκεψη στην πλατφόρμα 9 ¾ και στο Harry Potter shop του Λονδίνου

O σιδηροδρομικός σταθμός του King’s Cross είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη στη Μεγάλη Βρετανία. Κάθε μέρα χιλιάδες κόσμος περνά από εκεί και μαζί με το γειτονικό σταθμό St. Pancrass εξυπηρετούν τους περισσότερους προορισμούς του Λονδίνου και του νησιού. Πριν από κάποια χρόνια βέβαια πέρασε από εκεί και ένας φανταστικός χαρακτήρας που έμελλε να αλλάξει για πάντα τη σύγχρονη λογοτεχνία. Ο Harry Potter, ο μικρός τότε μάγος, έκανε τα πρώτα του βήματα στο μαγικό κόσμο και περνώντας την πλατφόρμα 9 ¾ βρέθηκε αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του. 

Ο μαγικός αυτός αριθμός έγινε σύμβολο μιας γενιάς ,καθώς πολλά παιδιά που μεγάλωσαν με τις ιστορίες της J.K. Rowling θα ήθελαν να περάσουν κάποτε μέσα από τον τοίχο ανάμεσα στην 9η και την 10η πλατφόρμα του σταθμού. Όπως είναι λογικό αμέτρητοι ήταν οι λάτρεις της σειράς που ήθελαν αν επισκεφτούν το σταθμό και να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία. Έτσι αποφασίστηκε, για διευκόλυνση του κόσμου, να ονομαστεί ένας τοίχος 9 ¾ και από δίπλα άνοιξε το περίφημο Harry Potter Shop του King’s Cross. Τα εγκαίνια δε, πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβρη του 2012 από τον Warwick Davis, τον ηθοποιό που ενσάρκωσε τον καθηγητή Flitwick αλλά και τον Griphook στις ταινίες. 
Προσωπικά είχα τη χαρά να επισκεφτώ την πλατφόρμα 9 ¾ τον προηγούμενο μήνα στη διάρκεια του ταξιδιού μου στην Αγγλία και αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο για να μεταφέρω τις εντυπώσεις μου. 
 

Tο πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς, είναι η ομορφιά του σταθμού. Ένα μεγάλο και επιβλητικό κτίριο γεμάτο μαγαζιά, ανθρώπους και τρένα που είναι έτοιμα για το επόμενο ταξίδι. Η πλατφόρμα 9 ¾ βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο και προσωπικά την εντόπισα από τη μεγάλη ουρά που σχηματίζεται μπροστά της. Δεν μπορώ να φανταστώ καν πόσοι άνθρωποι φωτογραφίζονται σε αυτό το σημείο κάθε μέρα και η ουρά σε ώρες αιχμής μοιάζει ατέλειωτη. Βέβαια υπάρχει και η επιλογή της πληρωμένης φωτογραφίας. Αν κάποιος θέλει, μπορεί να περάσει την ουρά πληρώνοντας 20 λίρες και μάλιστα να φωτογραφηθεί από επαγγελματία που βρίσκεται στο χώρο τις ώρες λειτουργίας του μαγαζιού. Σε γενικές γραμμές η πλατφόρμα είναι ένας τοίχος διακοσμημένος με ένα καρότσι που μοιάζει σα να χάνεται μέσα σε αυτόν, αναφορά φυσικά στον τρόπο που περνούσαν οι μάγοι στον μαγικό σταθμό.
                Ακριβώς δίπλα από την πλατφόρμα βρίσκεται το Harry Potter shop. Ένα θεματικό κατάστημα γεμάτο με πολλά και πανέμορφα σουβενίρ σχετικά με το μαγικό κόσμο. Κούπες, αφίσες , μπρελόκ, τα ραβδιά των χαρακτήρων και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς είναι έτοιμα για άμεση αγορά, σε ένα μαγαζί που είναι ακριβώς όπως περίμενα ένα κατάστημα αφιερωμένο στον Harry Potter. Μικρό και πνιγμένο στα πράγματα. Μικροαντικείμενα να κρέμονται παντού και έναν ολόκληρο τοίχο αφιερωμένο σε σουβενίρ από τους τέσσερις διαφορετικούς του Hogwarts. Τα αυθεντικά ραβδιά, με τις υπέροχες συσκευασίες κλέβουν την παράσταση και θυμίζουν λίγο από Olivanders. Γενικότερα, ο κόσμος το στριμωξίδι, η υπέροχη διακόσμηση του χώρου και τα γεμάτα ράφια μου έδωσαν την ατμόσφαιρα της Διαγώνιου Αλέα και ένιωσα την ίδια αίσθηση με τότε που διάβαζα για πρώτη φορά για τα μαγικά μαγαζιά της. 


Φεύγοντας αγόρασα και τα δωράκια που επιβάλλεται να πάρει κάποιος εκεί και έπιασα μια θέση να ξεκουραστώ(σε 4 ώρες έφευγε το τρένο για το Λέστερ όπου και μέναμε τις διακοπές) βλέποντας από τον πάνω όροφο τη θέα της πλατφόρμας και του σταθμού. Αν και σύντομη και γεμάτη κούραση λόγω της πολύ φορτωμένης μέρας, η επίσκεψη στο μέρος για το οποίο διάβαζα από μικρός ήταν μοναδική εμπειρία και το μόνο σίγουρο είναι πως αν με βγάλει ξανά ο δρόμος στο Λονδίνο, θα είναι από τους πρώτους προορισμούς στη λίστα.

Comments

comments

3 σκέψεις στο “Επίσκεψη στην πλατφόρμα 9 ¾ και στο Harry Potter shop του Λονδίνου”

  1. Manuela λέει:

    Υπέροχο άρθρο, δεν υπάρχουν λόγια… Πίστευω ήσουν πολύ τυχερός που είχες την μεγάλη ευκαιρία να επισκεφτείς αυτό το υπέροχο μέρος γεμάτο μαγεία!!!
    Εύχομαι κάποια στιγμή να οδηγήσουν τα ταξίδια μου και εμενα σε αυτό το φανταστικό μέρος… ανάμεσα στην 9η και 10η πλατφόρμα του Λονδίνου… στην πλατφορμα εκείνη που μάλλον θα μας μείνει κλειδωμένη για πάντα λογο του άτακτου ξωτικού Ντόμπι… ή ίσως και όχι… πότε δεν ξέρεις!!! 😀 😀 😀

    1. Να πας εμακι στο εύχομαι! Και σου έχω και άλλους πιο extreme προορισμούς…πχ. το θεματικό πάρκο στο ορλαντο στην Αμερικη που έχουν φτιάξει και τη Διαγώνιο Αλέα και το Hogwarts Express και πολλά άλλα!

      1. Manuela λέει:

        Ναι έχω ακούσει για αυτα… φοβερή εμπειρία… θα φορέσω και τον μανδύα μου και φύγαμε!!! 😀 😀 😀

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.