The Worlds Out There

Η Όπερα του Νερού και του Ονείρου, του Λέανδρου Σπαρτιώτη και της Πρέβεζας

Υπάρχουν κάποια έργα που τα θαυμάζεις και σου προκαλούν δέος .Που σε γεμίζουν με συναισθήματα δυνατά, σαν το μεράκι και την αγάπη του δημιουργού τους. Υπάρχουν και κάποια έργα που αποτελούν εφαλτήριο για την πολιτισμική ανάταση ενός τόπου. Αυτές οι προσπάθειες που φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά στις τέχνες και τον πολιτισμό, κάτι απαραίτητο ειδικά στις εποχές που ζούμε. 

Και η «Όπερα του Νερού και του Ονείρου», είναι ένα από αυτά τα σπουδαία έργα.

Είναι ένα σπουδαίο έργο, ενός μεγάλου καλλιτέχνη που αποδεικνύει πως το όραμα για κάτι διαφορετικό είναι ικανό να σε κάνει να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα ήταν αυτό που ζήσαμε εχθές στην περιοχή Πευκάκια, στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Η «Όπερα του Νερού και του Ονείρου», είναι ένα μοναδικό επίτευγμα για τα δεδομένα της Ελλάδας , της Ευρώπης ίσως και του κόσμου όλου. Μια σκηνή φτιαγμένη εξ’ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά ,όπως κουτάκια αναψυκτικών, που όμως προκαλεί δέος και θαυμασμό. Καλαίσθητη και πανέμορφη. Ένα αριστούργημα ενός ανθρώπου που δήλωσε εχθές ότι την έφτιαξε για όλους τους Πρεβεζάνους. Και όντως ο κόσμος της Πρέβεζας αγκάλιασε αυτό εγχείρημα. Γεμάτη κόσμο ήταν η Όπερα και η γύρω περιοχή και αρκετός παρέμεινε μέχρι το τέλος της βραδιάς. Μιας βραδιάς με μουσική από άλλα μέρη, που δεν είναι συνηθισμένη στον τόπο μας. Οι καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής που τραγούδησαν στην Όπερα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μας πρόσφεραν σκηνές, συναισθήματα και ακούσματα ενός άλλου κόσμου, τον οποίο προσωπικά χάρηκα που γνώρισα. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις στην «Όπερα του Νερού και του Ονείρου» και θα πρέπει όλοι να τις στηρίξουμε. 

12 Αυγούστου – Σολίστριες της πόλης (Αγάπη Τριανταφυλλίδη, Μαντώ Βραχλιώτη, Χαρά Γιάννου, Ελεάννα Στράτου)

18 Αυγούστου – Κιθαριστικό σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών»

27 Αυγούστου – Μουσικό σύνολο «Ιέραξ»

1 Σεπτεμβρίου – Μαντολινάτα Λευκάδας

Κάτι άλλο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι πως ο κ.Σπαρτιώτης απαίτησε όλες οι εκδηλώσεις να είναι δωρεάν. Γιατί όπως αναφέρθηκε και εχθές, ο πολιτισμός και η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, κάτι που ταιριάζει άψογα με όλη τη φιλοσοφία της «Όπερας του Νερού και του Ονείρου».

Ως πολίτης της Πρέβεζας, ως νέος αυτής της πόλης, αλλά κυρίως ως άνθρωπος που αναζητά όσο μπορεί την ομορφιά και την τέχνη, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Λέανδρο Σπαρτιώτη για αυτό το έργο, που μόνο να προσφέρει μπορεί στον τόπο μας.

 

Comments

comments

2 σκέψεις στο “Η Όπερα του Νερού και του Ονείρου, του Λέανδρου Σπαρτιώτη και της Πρέβεζας”

  1. Manuela λέει:

    Υπέροχο ειναι… δεν υπάρχουν λόγια… όσο αφορά τον καλλητέχνη που το έφτιαξε αυτό ένα μεγάλο μπράβο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.