The Worlds Out There, Κινηματογράφος, Κριτικές ταινιών

Κριτική της ταινίας: Ο Θρύλος του Ταρζάν

Η ιστορία του Ταρζάν είναι μία από τις πιο γνωστές ιστορίες όλων των εποχών. Αμέτρητες ταινίες, βιβλία κόμικς έχουν κυκλοφορήσει ανά τα χρόνια περιγράφοντας τη ζωή του αγοριού που μεγάλωσε μέσα στη ζούγκλα από γορίλες. Η φετινή λοιπόν ταινία του David Yates(σκηνοθέτης των τεσσάρων τελευταίων Harry Potter ταινιών), έρχεται να δώσει μια διαφορετική νότα στο χαρακτήρα, χωρίς να μας δείξει το origin story του και επικεντρώνεται στη ζωή του Ταρζάν μετά τη ζούγκλα. Όμως ο άνθρωπος της ζούγκλας δεν μπορεί να μείνει για πολύ μακριά της. 

Πλοκή
Πάνε χρόνια από τότε που ο κάποτε γνωστός ως Ταρζάν ήρωας άφησε πίσω του την αφρικανική ζούγκλα για την κοσμοπολίτικη ζωή, µε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Τζέιν στο πλευρό του. Όταν τον προσκαλούν να επιστρέψει στο Κονγκό ως έφορος της κυβέρνησης δεν γνωρίζει ότι είναι πιόνι σε μια σκοτεινή υπόθεση εκδίκησης, σχεδιασμένη από τον Βέλγο στρατηγό Λεόν Ροµ. 

Το κάτι διαφορετικό που προσπαθεί να παρουσιάσει η ταινία, είναι ότι δε μας δίνει την κλασσική ιστορία του Ταρζάν που μεγάλωσε στη ζούγκλα. Αν κάποιος ήθελε να δει την ταινία αυτή περιμένοντας να δει το μικρό να μεγαλώνει ,να επιβιώνει και στο τέλος να γίνεται ο άρχοντας των άγριων ζώων απογοητεύτηκε. Εδώ τοποθετούμαστε 8 χρόνια μετά τη φυγή του από τη ζούγκλα και ο Τζόν Κλέιτον πλεόν , δείχνει αρκετά ισορροπημένος και ευτυχισμένος με τη ζωή του στο Λονδίνο. Όμως οι καταστάσεις τον φέρνουν ξανά στην Αφρική όπου πρέπει να ξανακερδίσει το σεβασμό  του γορίλα αδερφού του, να παλέψει με έναν παλιό αντίπαλο και φυσικά να σώσει την αγαπημένη του Τζέιν, όπως είθισται στις ταινίες Ταρζάν. Αρκετά έντονο είναι το πολιτικό στοιχείο και η ταινία προσπαθεί να περάσει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα καθώς ο ήρωας παλεύει για τη σωτηρία του Κονγκό. Ενδιαφέρουσα η πλοκή, αλλά ο τρόπος που παρουσιάστηκε δεν ήταν ο καλύτερος. Αργή σε κάποια σημεία, άνευρη κάπου άλλου γινόταν κάπως βαρετή, αλλά είχε και τα καλά της σημεία. Το τέλος ήταν συμπαθητικό και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός sequel στο οποίο η δημιουργοί θα έχουν την άνεση να κάνουν πολλά πράγματα. Τα flashbacks με τη ζωή του μικρού Ταρζάν ήταν ενδιαφέροντα και δε θα έλειπαν σίγουρα από την ταινία. Γενικά μια μέτρια προς καλή πλοκή, η οποία αν και σαν ιδέα ήταν καταπληκτική, δεν μπόρεσε να μου μεταφέρει προσωπικά το 100% αυτών που ήθελε να δώσει. 

Τεχνικός Τομέας
Με μια πρώτη ματιά μπορεί να καταλάβει κανείς εύκολα το κόστος της παραγωγής. Πολλά εκατομμύρια ξοδεύτηκαν για την ταινία και αυτό είναι εμφανές στο οπτικό κομμάτι. Η ζούγκλα φαίνεται πανέμορφη, και οι σκηνές σε αυτήν όπως πρέπει. Τα ζώα, φτιαγμένα με cgi, είναι αρκετά καλοφτιαγμένα, αλλά με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του cgi και τις ταινίες που το χρησιμοποιούν στο έπακρο και πολύ πετυχημένα, φαίνεται σαν κάτι να τους λείπει μερικές φορές. Γενικά πάντως στον τεχνικό τομέα η ταινία παίρνει πολύ καλό βαθμό. Και οι λήψεις είναι πολύ ωραίες και τα εφέ και η μουσική δένουν πολύ καλά. Ότι περιμένει κανείς από ένα καλοκαιρινό blockbuster.

Ερμηνείες
Ας ξεκινήσω από τα καλά. Δεν έχω λόγια γα τη Margot Robbie. Υποδυόμενη την Τζέιν, είναι από τα καλύτερα σημεία της ταινίας για εμένα. Δυναμική, παθιασμένη και άψογη στο ρόλο της από την αρχή μέχρι το τέλος. Έχω ήδη γίνει φαν της και περιμένω διακαώς την Ομάδα Αυτοκτονίας να τη θαυμάσω ως Harley Quinn. Ο Samuel Jackson, είναι όπως πάντα ο εαυτός του. Σε κάθε ταινία που τον βλέπω, και ξέρω τι να περιμένω και μου αρέσει κιόλας. Ο Christoph Waltz, ένας εκπληκτικός ηθοποιός, ενσαρκώνει το ρόλο του «κακού» της ταινίας Leon Rom και είναι αρκετά καλός με όχι και τόσο δυνατό ρόλο όμως στα χεριά του. Και για το τέλος άφησα τον Ταρζάν τον ίδιο. Ο Alexander Skarsgård το πάλεψε πολύ και είναι φανερό. Σοβαρός και ωραίος αλλά με ένα μεγάλο μειονέκτημα. Ο ρόλος του δεν έφτανε. Στα μάτια μου είδα τον ηθοποιό να τραβάει το ρόλο και να προσπαθεί όσο μπορεί να τον κάνει σεβαστό αλλά το γράψιμο να τον πηγαίνει πίσω. Πάντως στο τέλος που πετάχτηκαν τα ρούχα και είδαμε τον κανονικό Ταρζάν, το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο! 

Συνοπτικά
Μια καλή προσπάθεια και μια καλή ταινία για το καλοκαίρι. Μικρά λάθη τόσο στη ροή της πλοκής, όσο και στους διαλόγους την κράτησαν πίσω. Όμορφη και έξυπνη ιδέα η αλλαγή του χρονικού πλαισίου της ταινίας που μας τοποθέτησε στο Λονδίνο για αρχή και μετά στη ζούγκλα που όμως αν και φρέσκια ιδέα έμοιαζε σε κάποια σημεία αναπαλαιωμένη. 

Υπέρ
Όμορφη ταινία εικονικά και ηχητικά.
Έξυπνη ιδέα η απομάκρυνση από το origin story.
Η Margot Robbie στο ρόλο της Τζέιν.

Κατά
Κάπως βαρετή πλοκή σε μερικά σημεία.
Ο Ταρζάν δεν με έπεισε προσωπικά χωρίς να αποτελεί λάθος του ηθοποιού.
Με λίγη προσοχή θα μπορούσε να ήταν αρκετά καλύτερη.

Γενική Βαθμολογία

6/10

Comments

comments

2 σκέψεις στο “Κριτική της ταινίας: Ο Θρύλος του Ταρζάν”

  1. Manuela λέει:

    Emena proswpika mou arese h tainia para polu… oso afora ta zwa pou les oti sta grafika kati eleipe, isws tha eixes allh gnwmh an to eblepes se 3D??
    O Tarzan ontos sthn arxh htan ligo periergo na ton deis me grabata kai genika ntumenos sto terma… alla sto telos, opws eipes, ta petagse ta rouxa kai edeigse thn pragmatikh tou emfanisi…!

    1. Όντως πιστεύω πως σε 3d και στο cinema θα ήταν πολύ καλύτερα. Αλλά και πάλι ήταν καλή η ταινία. Και για καλοκαίρι που συνήθως δεν έχουμε πολύ δυνατές ταινίες ήταν αρκετά καλή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.