Final Fantasy XV, Gaming, The Worlds Out There, Κριτικές ταινιών

Κριτική της ταινίας: Kingsglaive: Final Fantasy XV

Η animation ταινία Kingsglaive: Final Fantasy XV αποτελεί τον πρόλογο του επερχόμενου παιχνιδιού Final Fantasy XV. Ένα video game που μας παρουσιάστηκε το 2006 ως Final Fantasy Versus XIII, μετονομάστηκε μετά από χρόνια σε Final Fantasy XV και πλέον 10 περίπου χρόνια μετά από το πρώτο trailer θα το έχουμε στα χέρια μας το Νοέμβρη της φετινής χρονιάς. Προφανώς ένα από τα πιο αναμενόμενα φετινά παιχνίδια(ίσως και όλων των εποχών) και το promotion γύρω από αυτό είναι αρκετά έντονο. Η ταινία λοιπόν μας δείχνει τα γεγονότα που συνέβησαν πριν την αρχή του παιχνιδιού και αποτελεί μια πανέμορφη εισαγωγή στον κόσμο του Final Fantasy XV. Όμως και αυτό το άρθρο αποτελεί την αρχή μιας σειράς κειμένων, άρθρων και αφιερωμάτων για το παιχνίδι καθώς μέσα από το Manwe Stories θα καλυφθούν σε μεγάλο μέρος θέματα γύρω από τη μυθολογία, την ιστορία αλλά και το gameplay του παιχνιδιού όταν αυτό κυκλοφορήσει. 

Πλοκή
Η υπόθεση μας μεταφέρει στο βασίλειο Lucis, όπου βρίσκεται ο ιερός κρύσταλλος τον οποίο η αυτοκρατορία του Niflheim είναι διατεθειμένη να αποκτήσει με οποιοδήποτε μέσο. Ο βασιλιάς Regis είναι επικεφαλής μίας επίλεκτης ομάδας στρατιωτών με το όνομα Kingsglaive. Με την μαγεία που τους εμπιστεύεται ο βασιλιάς τους, ο Nyx και οι συμπολεμιστές του, πολεμούν για να προστατέψουν τη χώρα τους από τους κινδύνους που καραδοκούν. Καθώς η συντριπτική δύναμη της αυτοκρατορίας κοντοζυγώνει, ο βασιλιάς βρίσκεται μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση. Να παντρέψει τον γιο του πρίγκηπα Noctis στην πριγκίπισσα Lunafreya της Tenebrae, όμηρο της αυτοκρατορίας και να παραδώσει τα εδάφη του. Παρά το γεγονός ότι ο βασιλιάς είναι διατεθειμένος να συμφωνήσει, γρήγορα γίνεται εμφανές ότι η αυτοκρατορία δεν θα σταματήσει σε τίποτα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της. Οι μόνοι που μπορούν να τους σταματήσουν είναι οι επίλεκτοι της ομάδας Kingsglaive.

Σε γενικές γραμμές, η πλοκή ήταν αρκετά καλή καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. Στην αρχή ήταν λίγο πιο αργή και ίσως οι πρώτες σκηνές ένιωσαν κάπως ξεκομμένες μεταξύ τους. Κάποιοι κριτικοί το χαρακτήρισαν σαν ένα εκτεταμένο τρέιλερ, κάτι με το οποίο σίγουρα δε συμφωνώ, αλλά όντως στην αρχή οι σκηνές αντιμετώπιζαν κάποια έλλειψη συνοχής κάτι που βελτιώθηκε ραγδαία στη συνέχεια. Οι σκηνές μάχης ήταν σωστά τοποθετημένες στα σημεία που έπρεπε και ήταν χαοτικές και υπέροχες. Ο κύριος σκοπός της ταινίας που ήταν ουσιαστικά να μας ετοιμάσει για το παιχνίδι επιτεύχθηκε πλήρως. Όπως μας έχουν δηλώσει από την αρχή οι δημιουργοί η ιστορία του Final Fantasy XV έχει ως κύριο θέμα τη σχέση γονέα- παιδιού. Στην ταινία είδαμε την οπτική του πατέρα του Noctis, του Βασιλιά Regis, και η ταινία πέτυχε στο να με κάνει να ανυπομονώ να δω(να παίξω συγκεκριμένα) τη συνέχεια. Παρόλα αυτά, κάποιος που θα δει την ταινία χωρίς να παίξει το παιχνίδι θα έχει μια ολοκληρωμένη δουλειά στα χέρια του, όπως συμβαίνει και το αντίθετο σύμφωνα με του δημιουργούς, κάτι που το θεωρώ επιτυχία. Τέλος, ήθελα να δω περισσότερες περιοχές του κόσμου εκτός της πρωτεύουσας του Lucis, Insomia. Η μόνη άλλη περιοχή που είδαμε ήταν η Tenebrae, για λίγα λεπτά, και προφανώς αποφάσισαν να αφήσουν την ανακάλυψη για εμάς μέσω του παιχνιδιού. 

Τεχνικά η ταινία ήταν χάρμα ιδέσθαι! Το animation, το motion capture, το σχέδιο και ο ήχος ήταν ακριβώς ότι περίμενα από μια Final Fantasy ταινία. Βασικά ήταν τέλεια! Το κύριο motto προώθησης του παιχνιδιού εδώ και αρκετά χρόνια ήταν «A fantasy based on reality», «Μια φαντασία βασισμένη στην πραγματικότητα» και το οπτικοακουστικό μέρος του Kingsglaive μας έδωσε ακριβώς αυτή την αίσθηση. Οι σκηνές δράσεις ήταν εκπληκτικές και το animation όταν οι πρωταγωνιστές χρησιμοποιούσαν μαγεία και το χαρακτηριστικό απ’ ότι φαίνεται warping της σειράς ήταν υπέροχα! Δεν μπορώ να σχολιάσω περισσότερα καθώς η ταινία για μένα λαμβάνει 11/10 στο τεχνικό κομμάτι. Το μόνο που μπορώ να αναφέρω είναι η υπέροχη σκηνή με τα βεγγαλικά και την κορυφογραμμή των ουρανοξυστών της Insomnia κατά την οποία παίζει το Somnus Nemoris, το πρώτο soundtrack που ακούστηκε στο πρώτο τρέιλερ του παιχνιδιού το 2006. Σκέτη ανατιχίλα.

Αν και σε μια animation ταινία δε σκέφτεται αρχικά κανείς του ηθοποιούς που βοηθούν στην εκτέλεση της, εντούτοις το voice acting και το motion capture είναι κύρια στοιχεία για την επιτυχία μιας τέτοιας παραγωγής. Στην αγγλική έκδοση που παρακολούθησα ήταν και τα δύο άψογα. Το motion capture( που έγινε από σχετικά άγνωστους ηθοποιούς) αλλά και η μεταγλώττιση ταίριαξαν όμορφα. Με τον Aaron Paul(Breaking Bad) στο ρόλο του πρωταγωνιστή Nyx, τη Lena Heady(300, Game of Thrones) να δίνει τη φωνή της στη πριγκίπισσα Lunafreya και τέλος τον εκπληκτικό Sean Bean(Lord of the Rings, Game of Thrones) σε έναν απόλυτα ταιριαστό ρόλο με αυτά που μας έχει συνηθίσει ως Βασιλιάς Regis η δουλειά που έγινε ήταν του υψηλότερου επιπέδου. 

Γενικά
Μια πολύ όμορφη Final Fantasy ταινία την οποία μπορούν να απολαύσουν και αυτοί που σκοπεύουν να παίξουν το παιχνίδι και αυτοί που απλά θέλουν να δουν μια υπέροχη animation ταινία. Βέβαια επειδή η ιστορία του παιχνιδιού και της ταινίας συνδέονται άμεσα κάποιος θα την εκτιμήσει πιστεύω περισσότερο ως αρχή από κάτι μεγαλύτερο. 

Υπέρ
Μια πολύ καλή εισαγωγή στον κόσμο του Final Fantasy XV
Οπτικοακουστικά υπέροχη
Πολύ ωραίο motion capture και voice acting

Κατά
Μικρή έλλειψη συνοχής των σκηνών στα πρώτα λεπτά της ταινίας
Προσωπικά ήθελα να δω περισσότερα μέρη του κόσμου εκτός της πρωτεύουσας του Lucis, αν και καταλαβαίνω πως μας το αφήνουν για το video game

Γενική Βαθμολογία
8,5/10

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.