Gaming, Let's talk about..., The Worlds Out There, Κινηματογράφος, Κριτικές ταινιών

Κριτική της ταινίας “Pokemon: Detective Pikachu”

Οι απανταχού φαν των Πόκεμον μπορούν τώρα να δουν τον Πίκατσου στη μεγάλη οθόνη όπως ποτέ άλλοτε, ως Ντετέκτιβ Πίκατσου, ένα Πόκεμον που σαν και αυτό, άλλο δεν υπάρχει! Η ιστορία ξεκινά όταν ο ατσίδας ντετέκτιβ Χάρι Γκούντμαν εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ωθώντας έτσι τον 21χρονο γιο του Τιμ να μάθει τι συνέβη. Στη διερεύνηση τον βοηθά ο πρώην συνεργάτης του Χάρι, ο Ντετέκτιβ Πίκατσου: ένας ξεκαρδιστικός, λατρευτός σούπερ μπελάς που μπορεί να μπερδέψει ακόμα και τον ίδιο τον εαυτό του. Συνειδητοποιώντας ότι έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, ο Τιμ και ο Πίκατσου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συναρπαστική περιπέτεια για να ξεδιπλώσουν το μυστήριο. Ψάχνουν για ίχνη κάτω από τα νέον φώτα των δρόμων της πόλης Ράιμ – μιας σύγχρονης μητρόπολης όπου οι άνθρωποι και τα Πόκεμον ζουν δίπλα-δίπλα – και συναντούν μία σειρά από χαρακτήρες Πόκεμον. Σταδιακά ξεδιπλώνεται μία συγκλονιστική πλοκή, καθώς απειλείται η ειρηνική συνύπαρξη των Πόκεμον με τους ανθρώπους, αλλά και ολόκληρο το σύμπαν τους. (Πηγή: Odeon)

hqephondtvfnhdjawbro

Το Pokemon: Detective Pikachu, είναι μια αρκετά ιδιαίτερη περίπτωση μεταφοράς παιχνιδιού στον κινηματογράφο. Η σειρά παιχνιδιών Pokemon είναι από τις δημοφιλέστερες όλων των εποχών με αμέτρητους τίτλους και εξαιρετικές πωλήσεις ανά τα χρόνια. Το Detective Pikachu όμως, δε χρησιμοποιεί σα βάση του την ιστορία κάποιου κύριου παιχνιδιού της σειράς, αντ’ αυτού φέρνει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του παράπλευρου ομώνυμου τίτλου για το Nintendo 3DS, φέρνοντας μάλιστα τον Ryan Reynolds να δώσει μια Deadpool- ική προσέγγιση στη θρυλική μασκότ του franchise. Και το αποτέλεσμα μάλιστα είναι αρκετά καλό.

Εξ’ αρχής πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το Detective Pikachu δεν είναι –και ούτε επιχειρεί να γίνει- μια ταινία με βαθυστόχαστα μηνύματα και με βαθιά περίπλοκη ιστορία, αλλά έχει ως σκοπό να δώσει μία όμορφη περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους. Και σε αυτό πετυχαίνει εξαιρετικά. Βασίζεται στο κλασικό μοτίβο εξιχνίασης  μιας εξαφάνισης και χτίζεται πάνω στη σχέση πατέρα- γιου, χωρίς να ξεχνάει ποτέ προς πρόκειται για μια ταινία με Pokemon. Σε γενικές γραμμές πάντως, η πλοκή της ταινίας δουλεύει για αυτό που είναι, είναι καλογραμμένη και σωστή στην ατμόσφαιρα του κόσμου που παρουσιάζει, αλλά μοιάζει με μια συνεχή προσπάθεια για δράση που σε σημεία δε συγκινεί.

detective-pikachu-creditos-finales-escena-postcreditos-1557413095

Μπορεί οι μάχες Pokemon, οι οποίες και είναι χαρακτηριστικό στοιχείο όλων σχεδόν των παιχνιδιών της σειράς να είναι ελάχιστες, ωστόσο έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στη μεταφορά των ιδιαίτερων αυτών πλασμάτων στη μεγάλη οθόνη. Ως φαν των Pokemon από την παιδική μου ηλικία έμεινα πλήρως ικανοποιημένος από το οπτικό κομμάτι, τόσο της εμφάνισης τους, όσο και της συναναστροφής με τους ανθρώπινους χαρακτήρες της ταινίας, οι οποίοι δυστυχώς ήταν πολύ πιο αδιάφοροι από τα αξιολάτρευτα πλάσματα.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το Detective Pikachu είναι σε μεγάλο βαθμό ταινία του Ryan Reynolds. Ο ηθοποιός που κατέκτησε το Hollywood με το καυστικό χιούμορ και την ιδιόμορφη προσωπικότητα του Deadpool, μεταφέρει όλο αυτό το ταμπεραμέντο σε ένα από τα πιο θρυλικά σύμβολα στην ιστορία του gaming και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Ο Pikachu του Reynolds είναι αξιαγάπητος, έχει προσωπικότητα, αύρα και οι ατάκες του αποτελούν μακράν το κορυφαίο κομμάτι της ταινίας. Ο Reynolds είναι ο μοναδικός λόγος που το Detective Pikachu είναι τόσο απολαυστικό, καθώς εκτός από πρωταγωνιστής είναι και η βάση του comic relief της ταινίας, θυμίζοντας μας το άστρο του ηθοποιού και το πόσο πολύ του ταιριάζουν τέτοιοι ιδιαίτεροι ρόλοι.

maxresdefault

Γενικά
Το Detective Pikachu είναι μια όμορφη και απολαυστική ταινία για όλη την οικογένεια και ακόμα περισσότερο για τους φανς των Pokemon. Δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει, βασίζεται κυρίως στη δυναμική του Ryan Reynolds στο ρόλο του Pikachu, αλλά το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό. Σίγουρα η καλύτερη ταινία βασισμένη σε video game όλων των εποχών (μια κατηγορία που πονάει στη μεγάλη οθόνη), οι οποία δίνει ελπίδα για παρόμοιες προσπάθειες στο μέλλον.

Γενική Βαθμολογία
7.5/10

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.