Anime/Manga, Let's talk about..., The Worlds Out There, Νέα

Σε άλλα νέα… επιστρέφει το BLEACH!

Bleach… τι θυμήθηκες τώρα..!

Πριν από μια δεκαετία και κάτι παραπάνω υπήρχαν τρεις σειρές που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον τόσο της εγχώριας όσο και της παγκόσμιας anime κοινότητας.

Τα τρία μεγάλα shounen anime.

Το One Piece, το Naruto και το Bleach.

main-qimg-9e1ef58606d04316cbebfbc4d29e3d80

Το γνωστό «Big 3» ήταν για πολλά χρόνια  στο επίκεντρο των συζητήσεων των απανταχού anime fans. Και οι τρεις σειρές –μαζί με το Death Note για την ακρίβεια- αποτέλεσαν για τους περισσότερους έφηβους millenials μια από τις πρώτες τους επαφές με τον κόσμο του Ιαπωνικού animation, το οποίο στις μέρες είναι πολύ «μεγαλύτερο» απ’ ότι τότε. Και αν και οι δύο από τις τρεις μεγάλες σειρές είχαν ένα φυσιολογικό run, με το Naruto να ολοκληρώνεται και να βγάζει και μία spinoff συνέχεια (Boruto) και το One Piece να προβάλλεται ακόμα και σήμερα και να αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα franchises παγκοσμίως, η ιστορία δεν ήταν ίδια και για το Bleach.

Η anime εκδοχή του manga του Tite Kubo έληξε άδοξα στις 27 Μαρτίου 2012, κλείνοντας έναν κύκλο σχεδόν 8 συνεχόμενων χρόνων προβολής στην Ιαπωνική τηλεόραση. Ακόμα και αν το αντίστοιχο manga συνεχιζόταν και παρουσίαζε το σημαντικότερο και τελευταίο κομμάτι της ιστορίας του, δεν έμελλε να δούμε (μέχρι σήμερα καθώς φαίνεται) το Thousand-Year Blood War στις οθόνες μας. Ο λόγος της διακοπής ήταν ξεκάθαρος εκείνη την εποχή. Το Bleach δεν τα πήγαινε καλά. Τόσο το manga όσο και το anime είχαν μειωμένα νούμερα στις πωλήσεις και στις προβολές, ενώ όλο και περισσότερες anime σειρές έρχονταν στην επιφάνεια, κάνοντας μεγάλη επιτυχία και καθιστώντας τα anime ένα παγκόσμιο πλέον φαινόμενο.   

bleach-anime

Όλα όμως φαίνεται πως άλλαξαν τον τελευταίο καιρό. Ο Kubo θα έπαιρνε μέρος στο AnimeJapan 2020, μια γιορτή των anime στην Ιαπωνία, στην οποία αναμέναμε πολλές ανακοινώσεις για νέες σειρές. Το event τελικά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όμως η φήμη πως ο Kubo θα βρισκόταν εκεί άρχισε να εξάπτει την περιέργεια των πολύ πιστών φαν της σειράς. Και σήμερα είχαμε τελικά κάποια νέα, σύμφωνα με τα οποία το Bleach επιστρέφει για τα καλά!

 Συγκεκριμένα το A.I.R. (Anime Intelligence and Research) έβγαλε την πληροφορία πως το anime Bleach θα επιστρέψει με το τελευταίο μεγάλο του arc, ενώ παράλληλα το one-shot manga του Kubo με τίτλο «BURN THE WITCH» θα μεταφερθεί και αυτό στη μικρή οθόνη. Και απ’ ότι φαίνεται η είδηση πρέπει να είναι όντως αληθής γιατί η πηγή που παραθέτει το A.I.R. είναι το επόμενο τεύχος του Shounen Jump, του περιοδικού στο οποίο και κυκλοφόρησε το manga του Bleach.

Και είμαι και εγώ τώρα, μπροστά από τον υπολογιστή μου, εν μέσω πανδημίας, να σκέφτομαι ποιος είναι ο λόγος που επιστρέφει το Bleach μετά από τόσα χρόνια. Αν και ήταν ένα από τα πρώτα anime που παρακολούθησα, γνωρίζω πως είχε αρκετά προβλήματα. Με τόσες επιτυχημένες και αρκετά αξιόλογες shounen anime σειρές που υπάρχουν στις μέρες μας(βλ. Attack on Titan, Kimetsu no Yaiba, My Hero Academia κ.α.), ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Όμως και πάλι, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την επιτυχία για ένα από τα πιο αγαπημένα anime της νέας χιλιετίας, το οποίο μάλιστα θα επιστρέψει μετά από τόσο καιρό. Το μόνο σίγουρο είναι πως σαν παλιός θεατής θα κάτσω να δω το «νέο Bleach» όταν αυτό επανέλθει με νέα επεισόδια και ελπίζω τώρα να έχουμε ένα καλύτερο φινάλε απ’ ότι πριν από 8 χρόνια.

Ω θεοί! Πως πέρασαν έτσι τα χρόνια!  

580717

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.