The Worlds Out There, Βιβλία Φαντασίας, Ελληνικό Fantasy, Λογοτεχνία

Τα Χρονικά της Καταραμένης Γης: Η πτώση της ανθρωπότητας

Είστε φίλος της επιστημονικής φαντασίας και του post apocalyptic; Ονειρεύεστε κατεστραμμένους κόσμους, τεράστιες άνυνδρες ερήμους, τα πουλιά του θανάτου να σπέρνουν το χάος μέσα σε πελώρια φωτεινά μανιτάρια; Ονειρεύεστε την ζωή μετά την καταστροφή, το χάος και την έρημο;   Ονειρεύεστε ταξίδια στο μακρινό διάστημα, να ταξιδεύετε πάνω από τη γραμμή του ορίζοντα, αναζητώντας νέους, παράξενους και μαγευτικούς κόσμους, μέσα στην παγωμένη ερημιά του μέσο αστρικού κενού; Ποθείτε να δείτε έστω και για μια φορά τον Αιώνιο Πατέρα ήλιο να ανατέλλει και εσείς να τον βλέπετε από το διάστημα;   Αν αγαπάτε όλα αυτά, τότε σίγουρα αυτό είναι το σωστό βιβλίο για εσάς!  (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

28056245_1531845010202761_3999638809072723907_n«Τα Χρονικά της Καταραμένης Γης: Η πτώση της ανθρωπότητας» είναι η πιο πρόσφατη συγγραφική μου δουλειά. Πρόκειται για ένα δυστοπικό μυθιστόρημα συλλογικής συγγραφής, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Το βιβλίο ολοκληρώθηκε από 11 συνολικά άτομα και εγώ είχα τη χαρά να συμμετέχω σε αυτό, γράφοντας δύο από τα κεφάλαια του. Επειδή θεωρώ αδόκιμο να κάνω κριτική ένα βιβλίο που είναι και δικό μου, στο άρθρο αυτό θα σας μεταφέρω την εμπειρία μου από τη συγγραφή και την ολοκλήρωση αυτού του έργου, καθώς όλη η διαδικασία αποτέλεσε ένα μεγάλο μάθημα για εμένα στα πρώτα συγγραφικά μου βήματα.

Το είδος της δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας είναι από μόνο του πολύ ενδιαφέρον και προσφέρεται για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Βέβαια, η συλλογική συγγραφή είναι μία αρκετά ιδιαίτερη διαδικασία, όμως, η οργάνωση από τον εκδοτικό ήταν εξαιρετική και δεν αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της. Το κυριότερο για εμένα ήταν οι πολλές εμπειρίες που αποκόμισα από όλη τη διαδικασία. Όταν γράφτηκε το βιβλίο, πριν από δύο περίπου χρόνια, εγώ έκανα τα πρώτα βήματά μου στο χώρο. Η συνεργασία με τόσους πολλούς συγγραφείς, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν πολύ εμπειρότεροι από εμένα, μου άνοιξε τους ορίζοντες και έμαθα πολλά για τη συγγραφή. Επίσης, είδα από πρώτο χέρι τα βήματα που απαιτούνται για να δημιουργηθεί ένα καλό βιβλίο, από το πλάνο και την οργάνωση, μέχρι και τους χρονικούς περιορισμούς που πρέπει να υπάρχουν για να μη χαθεί ο ειρμός. Τέλος, και σημαντικότερο ίσως όλων, έκανα γνωριμίες που θα μείνουν και γνώρισα ακόμα καλύτερα την, συνεχώς αυξανόμενη στο πλήθος, κοινότητα του φανταστικού στη χώρα μας!

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα 19:20, στο Αθηναίων Πολιτεία στο Θησείο, στα πλαίσια του φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού. Δυστυχώς, δε θα μπορέσω να παρευρίσκομαι σε αυτήν, αλλά ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες που έπονται!

Πρόσκληση Καταραμένη Γη - Web Only_preview

Ελπίζω, όσοι διαβάσετε το βιβλίο, να περάσετε ωραίες στιγμές μαζί του και, φυσικά, περιμένω τα σχόλια σας!

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές

Αναλυτικά οι συγγραφείς του βιβλίου:

Κεφ.1:
Γιώργος Κωστόπουλος 012

Κεφ.2:
Μάνος Κουνουγάκης 034

Κεφ.3:
Κωνσταντίνος Πάτρας 059

Κεφ.4:
Ασημίνα Μακρή 078

Κεφ.5:
Κωνσταντίνος Ζαφείρκος 116

Κεφ.6:
Κωνσταντίνος Πάτρας 138

Κεφ.7:
Αναστασία Γάρδα 157

Κεφ.8:
Κίρα Καρνέζη 195

Κεφ.9:
Θανάσης Σταυρόπουλος 223

Κεφ.10:
Ανδρέας Ζαρμακούπης 264

Κεφ.11:
Αντώνης Μηλιάρας 290

Κεφ.12:
Κατερίνα Βολικού 328

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.