The Worlds Out There, Tolkien Legendarium, Νέα, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, Σειρές

Όλα τα νέα για την επερχόμενη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών vol. 4

Πέρασε αρκετός καιρός απ’ όταν είχαμε νέα για τη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών την οποία ετοιμάζει το Amazon. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της μεγάλης εταιρίας συνοδεύεται από αρκετό μυστήριο, καθώς έχουμε ακόμα ελάχιστες πληροφορίες για το project. Το σημερινό άρθρο έρχεται λίγες μέρες μετά την είδηση, ωστόσο για λόγους συνοχής θεώρησα σωστό να το ανεβάσω και να το σχολιάσω όσο μπορώ. Τα προηγούμενα άρθρα για την επερχόμενη σειρά του Άρχοντα, μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ, εδώ και εδώ.

Αρχικά, μάθαμε πως τα γυρίσματα της σειράς λογικά θα πραγματοποιηθούν στην Σκωτία. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Scotsman, οι υπεύθυνοι του Amazon ψάχνουν ταιριαστές τοποθεσίες στην Σκωτία, με πιο πιθανές να θεωρούνται τα Skye, Perthshire and Loch Lomond. Η Σκωτία είναι μία χωρά που πρόσφατα έχει δει αρκετές μεγάλες παραγωγές να γυρίζονται σε περιοχές τις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Avengers: Infinity War, το Melrose και την ταινία του Netflix, Outlaw King και ο τόπος μοιάζει εξαιρετική επιλογή για να απεικονίσει τη Μέση- Γη.

landscape-540115_960_720

Η επόμενη και σημαντικότερη ίσως είδηση για τη σειρά είναι και η πρώτη επίσημη. Ο επίσημος λογαριασμός της σειράς στο Twitter, με όνομα «The Lord of the Rings on Prime» κοινοποίησε τον χάρτη της Μέσης- Γης ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τη σειρά. Το post συνοδεύτηκε με την κλασική φράση «Three Rings for the Elven-kings under the sky», την πρώτη πρόταση από το ποίημα για τα δαχτυλίδια της Μέσης- Γης.

Three rings for the Elven-kings under the sky,
Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,
Nine for mortal men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne
In the Land of Mordor where the shadows lie.

One ring to rule them all, one ring to find them,
One ring to bring them all, and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the shadows lie.

 

Επίσης, το Amazon έδωσε στη δημοσιότητα μια ιστοσελίδα με ολόκληρο τον χάρτη για εξερεύνηση. Παρατηρώντας τη Μέση- Γη όπως απεικονίζεται σε αυτόν τον χάρτη, παρατηρούμε πως εκτός από όλες τις κλασικές περιοχές που γνωρίζουμε από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και από το Χόμπιτ, έχουμε και την εμφάνιση περιοχών πέρα από τη θάλασσα της Rhûn, όπως τη μεγάλη οροσειρά στα δυτικά, τα Orocarni (Τα Κόκκινα Βουνά), τα οποία αναφέρονται στην «Ιστορία της Μέσης Γης» και το «Σιλμαρίλλιον». Στο Σιλμαρίλλιον κοντά στα Κόκκινα Βουνά βρισκόταν η λίμνη Cuiviénen, το μέρος όπου γεννήθηκαν τα ξωτικά, οι πρώτοι κάτοικοι της Arda, ωστόσο η λίμνη στέρεψε με το τέλος της Πρώτης Εποχής.

Οι θεωρίες λοιπόν που μπορούν να γεννηθούν από τον συγκεκριμένο χάρτη είναι πολλές, αλλά η πραγματικότητα είναι πως ακόμα δεν έχουμε κάποιο επίσημο στοιχείο. Οι δυνατότητες πάντως είναι τεράστιες, ειδικά αν κινηθούμε στο χρονικό πλαίσιο της νιότης του Άραγκορν, όπως θεωρείται σχεδόν σίγουρο αυτή τη στιγμή.

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.