Harry Potter, The Worlds Out There, Wizarding World, Βιβλία Φαντασίας, Λογοτεχνία

Χάρι Πότερ: Τα εξώφυλλα των βιβλίων ανά τα χρόνια

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του βιβλίου “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος”(26 Ιουνίου 1997- Μεγάλη Βρετάνια) και από το μακρινό πλέον 1997 μέχρι και σήμερα, ο μικρός μάγος έγινε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας αμέτρητων παιδιών στον κόσμο.

Η επιρροή του  Χάρι Πότερ στη σύγχρονη λογοτεχνία ήταν μεγαλύτερη από οποιουδήποτε άλλου σύγχρονου βιβλίου φαντασίας. Όχι μόνο επειδή έφερε το συγκεκριμένο είδος στα σπίτια όλου του κόσμου, ούτε επειδή αποτέλεσε ένα παγκόσμιο φαινόμενο τόσο στη λογοτεχνία, όσο και στη μεγάλη οθόνη, αλλά κυρίως γιατί κατάφερε αυτό που κανένα νεανικό βιβλίο δεν κατάφερε ποτέ. Η μεγαλύτερη επιτυχία του έργου της Ρόουλινγκ ήταν πως έστρεψε πάρα πολλά παιδιά προς το βιβλίο, ειδικότερα σε μια εποχή στην οποία οι νέοι κατηγορούνται πως «δε διαβάζουν πολύ».

harrypottercollection

Στα 20 λοιπόν χρόνια κυκλοφορίας των βιβλίων, η ιστορία του μικρού μάγου με τον οποίο μεγαλώσαμε, ταυτιστήκαμε, κλάψαμε και χαρήκαμε γνώρισε αρκετές διαφορετικές εκδόσεις. Σήμερα στο Entertainment Weekly, ανέβηκε ένα άρθρο που παρουσιάζει διάφορα εξώφυλλα των βιβλίων ανά τα χρόνια. Ανήκοντας στη γενιά που μεγάλωσε μαζί με τον Χάρι Πότερ μπορώ να πω πως συγκινήθηκα βλέποντας παλιά και νέα εξώφυλλα, μερικά από τα οποία κοσμούν και τη βιβλιοθήκη μου, αλλά και μερικά που δε γνώριζα καν την ύπαρξη τους.

Μπορείτε να βρείτε το slideshow στον παρακάτω σύνδεσμο:

See ‘Harry Potter’ Book Covers Through the Years 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.