Διηγήματα, Οι Μύθοι της Ιόλια

Ιμράλντιν

Tο Ηνωμένο βασίλειο της Νενάτ και η συμμαχία ανθρώπων με ξωτικά, η μάχη της κοιλάδας του Βαράν και ο πόλεμος της Νενάτ με το βασίλειο του Βόργκαστ είναι όλες αξιοσημείωτες στιγμές στην ιστορία της Ιόλια. Υπάρχει όμως μια που πιθανώς υπερβαίνει όλες τις υπόλοιπες. Μια ιστορία δόξας και θλίψης. Ένα γεγονός χαραγμένο σκληρά στις καρδιές των ξωτικών της Τινέθιελ. Αυτός ο πόλεμος που ονομάστηκε Ο πόλεμος της λύπης ή Ιμράλντιν προς τιμή του ηρωικότερου μαχητή του. Συνάμα ήταν και ο πόλεμος που στιγμάτισε για χιλιετίες τον Έαροντ ένα από τα πιο σημαίνοντα ξωτικά της σύγχρονης εποχής και προμήνυσε το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της Ιόλια. 

Το Ιμράλντιν αποτελεί ένα από τα αγαπημένα διηγήματα που έχω γράψει και περιλαμβάνεται πλέον στην ανθολογία Θρύλοι του Σύμπαντος V των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Πρόκειται για μια ιστορία επικής φαντασίας στα αρχαία χρόνια της Ιόλια. Η μάχη των ξωτικών της Τινέθιελ και των ανθρώπων Βάμπουργκ έναντι στο Δράκο Γκόρτογκ είναι ένα σημαίνον γεγονός για τον κόσμο της Ιόλια, κάτι που θα φανεί στα επερχόμενα κεφάλαια των Χρονικών του Βάρδου. Διαβάστε τον Πόλεμο της Λύπης και κρατήστε τα λόγια του Γκόρτογκ, γιατί η σημασία τους είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι φαίνεται αρχικά.

Έαροντ, γιε του Ίμριλ, σύζυγε της Βαλάριεν, Άρχοντα της Τινέθιελ. Θα ζήσεις πολύ ακόμα, θα δεις πολλά, μικρά και μεγάλα γεγονότα. Όμως μετά από χρόνια θα καταλάβεις πως είσαι ένα τίποτα. Τι κι αν ζεις αιώνια εσύ και η ποταπή φυλή σου. Θα σου πω ένα μυστικό  Έαροντ του Μπίβερεν. Μετά από πολλά χρόνια και πολλές μάχες θα έρθει ένα γεγονός που θα αλλάξει αυτόν τον κόσμο. Το απόλυτο κακό, το σκοτάδι. Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι που μισείς τώρα πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο θα είναι αυτοί που θα κινούν τα νήματα. Αυτός ο κόσμος τους ανήκει και θα τον διαμορφώσουν σύμφωνα με τις επιλογές τους. Τρεις άνθρωποι θα έρθουν ως ίσοι σου στον παράδεισο σου. Όμως τους δύο δε θα τους δεις γιατί δε θα υπάρχεις. Μη φοβάσαι όμως θα ξυπνήσεις, θα ξυπνήσεις για να δεις το τέλος του κόσμου που τόσο αγαπάς από τα χέρια τους.


Μέρος των 
Μύθων της Ιόλια.

Μπορείτε να αγοράσετε την ανθολογία στο ηλεκτονικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές καθώς και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.