«Βαλάριεν» πρόσταξε ο ξωτικό-άρχοντας και αυτή πλησίασε αμέσως τον Ρόμπερτ. Του κράτησε τα χέρια στο ύψος του στήθους και άρχισε να τον κοιτάζει στα μάτια. Αρχικά απόρησε με τη συμπεριφορά της, αλλά στη συνέχεια έπαψε να σκέφτεται. Έβλεπε τη Βαλάριεν μέσα στο μυαλό του, στη σκέψη του και στις αναμνήσεις του. Μη φοβάσαι ένιωσε να του λέει. Το μυαλό του της ανήκε πλήρως και μπορούσε να δει τα πάντα. Μετά από λίγο βγήκε από τον λήθαργο, ακούγοντας τη Βαλάριεν να μιλάει στη γλώσσα των ξωτικών με τον άνδρα της. Και τότε ο Έαροντ αποκρίθηκε.
«Ακόμα και αν οι προθέσεις σου είναι καλές και η καρδιά σου αγνή, πως μπορώ να εμπιστευτώ το λαό σου; Ένα λαό που κάνει κακό στον ίδιο του τον εαυτό;»
«Όλοι έχουμε χάσει κάτι σε αυτόν τον πόλεμο Έαροντ», ήταν η πρώτη φορά που του μίλησε ως ίσος. Αν μπορούσε να μπει στο μυαλό του είχε κάθε δικαίωμα, σκέφτηκε.
Το πρώτο διήγημα μου που εκδόθηκε ήταν η «Τινέθιελ» στην ανθολογία Θρύλοι του Σύμπαντος IV των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές το καλοκαίρι του 2015. Παίρνοντας μέρος και στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου το Μάιο στις Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα, γνώρισα πολλούς νέους και έμπειρους συγγραφείς του φανταστικού, πολλά βιβλία και αποκόμισα πολλές ιδέες και έμπνευση.
Μια ιστορία που πάντα ήθελα να γράψω και όταν το ξανασκέφτομαι με αυτήν έπρεπε να ξεκινήσω το ταξίδι στο χώρο της συγγραφής, όπως και έγινε. Από μικρός μεγάλωσα με τα έργα του Tolkien καθώς και άλλες ιστορίες φαντασίας, μιας φαντασίας που ως είδος παραμένει μέχρι και σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Η Τινέθιελ είναι λοιπόν μια κλασσική περιπέτεια φαντασίας, που εξελίσσεται στο βασίλειο της Νενάτ, με ξωτικά, μάγους ιππότες κλπ. που αν και μία από τις πρώτες παραμένει από τις πιο λατρεμένες ιστορίες μου.
Μπορείτε να προμηθευτείτε την ανθολογία στο Βιβλιοπωλείο των Συμπαντικών Διαδρομών καθώς και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.
Θρύλοι του Σύμπαντος IV : Ανθολογία ελληνικού διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας
Μέρος του ευρύτερου κύκλου ιστοριών με τίτλο Οι μύθοι της Ιόλια
Περήφανος για σένα, μικρέ.
Ευχαριστώ πατέρα.