IMG_20160906_212634_1

Εισαγωγή

Καλωσορίσατε στο Manwe Stories, την προσωπική μου ιστοσελίδα. 

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Πάτρας. Γεννήθηκα το 1993 στην Πρέβεζα και από το 2011 σπουδάζω στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Λατρεύω τα κομποσκοίνια μου, τα μαγικά κόλπα, τη φαντασία καθώς και να εξερευνώ, να δημιουργώ και να διηγούμαι ιστορίες.


Η πρώτη μου επαφή με τη λογοτεχνία ήρθε από πολύ μικρή ηλικία, κυρίως λόγω της μητέρας μου και των αμέτρητων βιβλίων που βρίσκονται ακόμα και σήμερα στο πατρικό μου. Ξεκίνησα να γράφω τα πρώτα μου διηγήματα το 2014 και μέχρι σήμερα είχα τη χαρά να δω τρία από αυτά να έχουν εκδοθεί ή να περιμένουν την έκδοση τους σε ανθολογίες των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Επίσης την τελευταία χρονιά συμμετείχα στη συλλογική συγγραφή του post-apocalyptic μυθιστορήματος Τα Χρονικά της Καταραμένης Γης, πάλι από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και η πρώτη παρουσίασή του θα γίνει στις κεντρικές εκδηλώσεις του εκδοτικού το Δεκέμβρη του 2016 στην Αθήνα. Γράφω κυρίως ιστορίες φαντασίας, επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου. 

Ανέκαθεν πίστευα πως η φαντασία, η ικανότητα δημιουργίας του μυαλού και η έκφρασή της σε οποιαδήποτε μορφή, αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης και η δύναμη αυτής εναπόκειται στη διάθεση του ατόμου να την εξελίξει. Όμως τι γίνεται όταν η φαντασία του μυαλού μπλέκει με τη φαντασία της λογοτεχνίας; Τι γίνεται όταν η φαντασία μας ξεφεύγει σε τόπους μακρινούς ή πολύ κοντινούς; Αυτά τα ερωτήματα τριβέλιζαν το μυαλό μου απ’ όταν ήμουν παιδί ακόμα χωρίς καν να το συνειδητοποιήσω τότε. Η εξερεύνηση φανταστικών ή μη κόσμων ήταν πάντοτε κάτι που με ταξίδευε, με ενέπνεε και με ηρεμούσε, σαν μια ανακάλυψη το βαθύτερου εαυτού μου. Σκεπτόμενος αυτά, δε μου φαίνεται περίεργο που ξεκίνησα να γράφω τις δικές μου ιστορίες τις αρχές του 2014. Και από τότε το κάνω κάθε μέρα όσο περισσότερο μπορώ. Με τον καιρό κατάλαβα και τα λόγια του μεγάλου λογοτέχνη του φανταστικού Lloyd Alexander που ανέφερε πως η φαντασία δεν είναι μια διαφυγή από την πραγματικότητα, αλλά ένας τρόπος να την κατανοήσουμε. 

Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι, πως κάθε τι φανταστικό που βγαίνει από το μυαλό ενός ανθρώπου πηγάζει από μια πραγματική έμπνευση, από μια ανάμνηση, από συναισθήματα, από την καρδιά του. Και αυτή είναι μια απαράβατη αλήθεια αυτού του κόσμου. 

Κύριος σκοπός του Manwe Stories είναι να συλλέξω σε ένα μέρος όλες τις ιστορίες που έχω γράψει και συνεχώς να προσθέτω και νέες. Η ιδέα μιας online ιστορίας η οποία θα εξελίσσεται ανά τακτά διαστήματα με νέα κεφάλαια, πάντοτε με ενδιέφερε πολύ και τα Χρονικά του Βάρδου που θα βρείτε εδώ θα εξελιχθούν κάπως έτσι. Αποτελούν μαζί με τα διηγήματα  Τινέθιελ και Ιμράλντιν που βρίσκονται στις ανθολογίες Θρύλοι του Σύμπαντος IV και V αντίστοιχα των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές, την ευρύτερη κατηγορία ιστοριών Οι Μύθοι της Ιόλια. Αρκετές λοιπόν από τις ιστορίες του Manwe Stories θα εξερευνούν τους τόπους της Ιόλια, καθώς και εγώ ο ίδιος θα ανακαλύπτω κάθε μέρα και περισσότερο τον φανταστικό κόσμο που έχω δημιουργήσει. Διηγήματα που έχουν εκδοθεί αλλά και αυτά που δε θα εκδοθούν ποτέ θα βρίσκονται όλα εδώ. Θα συνοδεύονται ακόμα από σύντομα, πολύ μικρά κείμενα που έχουν συγκεκριμένο σκοπό. Άλλοτε να εμπνεύσουν, άλλοτε να προβληματίσουν και άλλοτε να παρουσιάσουν τον τρόπο σκέψης μου γύρω από θέματα τα οποία θεωρώ άξια αναφοράς. Θα τα βρείτε όλα στην κατηγορία Flash Writing. Επίσης αφιερώματα και άρθρα για χόμπυ μου όπως ο κινηματογράφος, τα κομικς, τα video games, ο αθλητισμός κλπ. καθώς και νέα για την επικαιρότητα, τη λογοτεχνία και τον γενικότερο χώρο του «φανταστικού», θα ανεβαίνουν συχνά στο μενού Άρθρα. Τα εβδομαδιαία reviews σειρών είναι κάτι που απολαμβάνω πολύ. Η αρχή έγινε με  την 6η σεζόν του Game of Thrones και θα συνεχιστεί με τις υπερηρωικές σειρές του CW καθώς και με άλλες κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Ελπίζω να βρείτε κάτι να σας ενυπωσιάσει, να σας προβληματίσει ή να σας κινήσει το ενδιαφέρον.

 

Υ.Γ. Το όνομα Manwe, που είναι και το ψευδώνυμο που με συνοδεύει αρκετά πλέον χρόνια στο διαδίκτυο, προφέρεται κανονικά ως Μάνγουε( βλ. Manwë, Silmarillion, J.R.R. Tolkien). Λόγω μιας λανθασμένης προφοράς ενός φίλου πλέον αρκετοί φίλοι και γνωστοί το γνωρίζουν ως Μανούε. Διαλέξτε όποιο σας φαίνεται πιο εύηχο(μεταξύ μας κανένα δεν είναι).