Εισαγωγή

Καλώς ορίσατε στο Manwe Stories, την προσωπική μου ιστοσελίδα.

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Πάτρας. Γεννήθηκα το 1993 στην Πρέβεζα, εργάζομαι ως καθηγητής Μαθηματικών στον ιδιωτικό τομέα, είμαι περήφανο μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Τόλκιν, μα πάνω απ’ όλα μεγάλος λάτρης της φαντασίας και των άμεσων και αληθινών μηνυμάτων που μπορεί να προσφέρει η νοητική περιπλάνηση σε κόσμους μακρινούς και ξένους. Επίσης, αγαπώ τα κομποσκοίνια μου, τα μαγικά κόλπα, το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα, τα video games καθώς και να εξερευνώ, να δημιουργώ και να διηγούμαι ιστορίες.

Ανέκαθεν πίστευα πως η φαντασία, η ικανότητα δημιουργίας του μυαλού και η έκφρασή της σε οποιαδήποτε μορφή, αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης και η δύναμη αυτής εναπόκειται στη διάθεση του ατόμου να την εξελίξει. Όμως, τι γίνεται όταν η φαντασία του μυαλού μπλέκει με τη φαντασία της λογοτεχνίας; Τι γίνεται όταν η φαντασία μας ξεφεύγει σε τόπους μακρινούς ή πολύ κοντινούς; Αυτά τα ερωτήματα τριβέλιζαν το μυαλό μου απ’ όταν ήμουν παιδί ακόμα χωρίς καν να το συνειδητοποιήσω τότε. Η εξερεύνηση φανταστικών ή μη κόσμων ήταν πάντοτε κάτι που με ταξίδευε, με ενέπνεε και με ηρεμούσε, σαν μια ανακάλυψη το βαθύτερου εαυτού μου. Σκεπτόμενος αυτά, δε μου φαίνεται περίεργο που ξεκίνησα να γράφω τις δικές μου ιστορίες πριν κάποια χρόνια. Και από τότε το κάνω κάθε μέρα όσο περισσότερο μπορώ. Με τον καιρό κατάλαβα και τα λόγια του μεγάλου λογοτέχνη του φανταστικού Lloyd Alexander που ανέφερε πως η φαντασία δεν είναι μια διαφυγή από την πραγματικότητα, αλλά ένας τρόπος να την κατανοήσουμε.

Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι πως κάθε τι φανταστικό που βγαίνει από το μυαλό ενός ανθρώπου πηγάζει από μια πραγματική έμπνευση, από μια ανάμνηση, από συναισθήματα, από την καρδιά του. Και αυτή είναι μια απαράβατη αλήθεια αυτού του κόσμου.

Η πρώτη μου επαφή με τη λογοτεχνία ήρθε από πολύ μικρή ηλικία, κυρίως λόγω της φιλολόγου μητέρας μου και των αμέτρητων βιβλίων που βρίσκονται ακόμα και σήμερα στο πατρικό μου. Ξεκίνησα να γράφω τα πρώτα μου διηγήματα το 2014 και μέχρι σήμερα είχα τη χαρά να δω αρκετά από αυτά να έχουν εκδοθεί σε ανθολογίες των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές και iWrite. Επίσης, συμμετείχα στη συλλογική συγγραφή του post-apocalyptic μυθιστορήματος Τα Χρονικά της Καταραμένης Γης, πάλι από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, ενώ αποφάσισα να ξεκινήσω το ταξίδι μου στο μαγικό και ιδιαίτερο κόσμο του διαδικτύου με το Manwe Stories το 2016.

Κύριος σκοπός του Manwe Stories ήταν ανέκαθεν να συλλέξω σε ένα μέρος όλες τις ιστορίες που έχω γράψει και συνεχώς να προσθέτω νέες. Ωστόσο, ασχολούμενος και με την αρθρογραφία και τις κριτικές βιβλίων, ταινιών, σειρών και κόμικς κατάλαβα πως αγαπώ όσο τίποτε την αλληλεπίδραση και τις γόνιμες συζητήσεις μέσω διαδικτύου. Έτσι, το Manwe Stories εξελίχθηκε σε ένα project αρκετά μεγαλύτερο απ’ ότι πίστευα.

Σήμερα η σελίδα απαριθμεί παραπάνω από 5.500 ακολούθους στα social media, με καθημερινά νέα, αφιερώματα και τακτικά livestreams για μια πληθώρα θεμάτων γύρω από τη φαντασία, την επιστημονική φαντασία και τον τρόμο. Έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει εκδηλώσεις, φορείς και δρώμενα που προωθούν το Φανταστικό σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει γίνει ένα από σταθερά “στέκια” απανταχού φίλων της φαντασίας στο διαδίκτυο. Κοιτώντας λοιπόν το παρελθόν, το παρόν και μέλλον αυτού του ταξιδιού, φτάνω στο συμπέρασμα πως το Manwe Stories δεν είναι ένα απλό blog για μένα. Είναι το δικό μου “φανταστικό” σπίτι, στο οποίο όλοι είστε ευπρόσδεκτοι. 

Υ.Γ. Το όνομα Manwe, που είναι και το ψευδώνυμο που με συνοδεύει αρκετά πλέον χρόνια στο διαδίκτυο, προφέρεται κανονικά ως Μάνγουε( βλ. Manwë, Silmarillion, J.R.R. Tolkien). Λόγω μιας λανθασμένης προφοράς ενός φίλου πλέον αρκετοί φίλοι και γνωστοί το γνωρίζουν ως Μανούε. Διαλέξτε όποιο σας φαίνεται πιο εύηχο(μεταξύ μας κανένα δεν είναι).