Fantasy Festival

MAGIC BRUSH ILLUSTRATION CONTEST 2020 από το FANTASY FESTIVAL

To FANTASY FESTIVAL διοργανώνει διαγωνισμό εικονογράφησης και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες να λάβουν μέρος ζωγραφίζοντας ένα έργο φαντασίας που θα ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους και θα αναδεικνύει την κάτωθι θεματική. 

“Η Επόμενη Μέρα – The Day After” Στα ατελείωτα όρια της φαντασίας οραματιζόμαστε την επόμενη μέρα όπως αυτή μπορεί να διαμορφώνεται έπειτα από ένα καταστροφικό γεγονός ευρείας κλίμακας! Ψάχνουμε την απόρροια και τη συνέχεια της ανθρώπινης ύπαρξης, την ελπίδα ή/και τους φόβους που γεννά το αύριο και το άγνωστο μέλλον… 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 

 • Έναρξη Διαγωνισμού: Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 
 • Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής και υποβολής έργων: Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 23:59 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ΔΩΡΕΑΝ και γίνεται στην ιστοσελίδα //fantasyfestival.gr/contests-mbic με τον εξής τρόπο: 

 • Διαβάστε προσεκτικά την ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ, τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ και τους ΟΡΟΥΣ του διαγωνισμού. 
 • Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στα αντίστοιχα πεδία της φόρμας συμμετοχής. 
 • Επισυνάψτε το έργο σας σε αρχείο τύπου .jpg ή .pdf ή .tiff ή .png (Για λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπε την ενότητα ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ του διαγωνισμού). 
 • Πατήστε το κουμπί ΑΠΟΣΤΟΛΗ. 

Καθότι η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται μέσω ψηφιακής φόρμας παρακαλούμε να ελέγχετε την ορθότητα των στοιχείων επικοινωνίας που εισάγετε στα πεδία πριν την αποστολή. 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Tα έργα θα αξιολογήσει τριμελής επιτροπή. Τα ονόματα των μελών θα παραμείνουν μυστικά και θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής. 

ΝΙΚΗΤΕΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ 

Η επιτροπή θα επιλέξει τα 20 καλύτερα έργα που θα αποσταλούν, τα οποία θα εκτεθούν στο FANTASY FESTIVAL 2K20. Στη συνέχεια 

Α) Η επιτροπή θα επιλέξει το καλύτερο εξ αυτών και ο νικητής θα λάβει: 

 • Χρηματικό έπαθλο αξίας 200 Ευρώ 
 • Βεβαίωση Διάκρισης / Βραβείο Επιτροπής στο FF2K20 

Β) Το κοινό θα επιλέξει το καλύτερο εξ αυτών ψηφίζοντας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ (βλέπε άρθρο 15 των ΟΡΩΝ του διαγωνισμού) και ο νικητής θα λάβει: 

 • Χρηματικό έπαθλο αξίας 100 Ευρώ 
 • Βεβαίωση Διάκρισης / Βραβείο κοινού στο FF2K20 

Γ) Τα δέκα (10) έργα που θα λάβουν την μεγαλύτερη βαθμολόγηση από την αξιολόγηση της επιτροπής θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο συλλογής διηγημάτων με τα διακριθέντα διηγήματα, του διαγωνισμού MAGIC PEN WRITING CONTEST 2020, που θα εκδοθεί από τους διοργανωτές. Οι δέκα (10) διακριθέντες εικονογράφοι θα λάβουν δωρεάν δύο (2) αντίτυπα του βιβλίου. 

Οι 20 φιναλίστ, των οποίων τα έργα θα εκτεθούν στο φεστιβάλ θα ενημερωθούν για την διάκρισή τους με προσωπικό email δύο (2) εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του φεστιβάλ. 

ΑΠΟΝΟΜΗ 

Η επίσημη ανακοίνωση των νικητών των δύο (2) κατηγοριών και η απονομή των βραβείων θα γίνει την Κυριακή 04 Οκτωβρίου σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια του φεστιβάλ. 

Διευκρινίζεται ότι: 

 • Η ανάδειξη του ιδίου νικητή και στις δύο κατηγορίες βραβείων είναι δυνατή και αποδεκτή. 
 • Το νικητήριο έργο από την ψηφοφορία του κοινού θα συμπεριληφθεί στο βιβλίο συλλογής διηγημάτων με τα διακριθέντα διηγήματα του διαγωνισμού MAGIC PEN WRITING CONTEST 2020, ακόμη και αν δεν περιλαμβάνεται στα δέκα (10) καλύτερα έργα που θα προκύψουν από τη βαθμολόγηση της επιτροπής. 
 • Τυχόν αναβολή στη διεξαγωγή του φεστιβάλ ενδέχεται να συνεπάγεται αναβολή στην ανακοίνωση των νικητών και στην απονομή των βραβείων αλλά όχι αναβολή ή ακύρωση ή παράταση του διαγωνισμού και της υποβολής των έργων – παρά μόνο αν υπάρχει συγκεκριμένη ανακοίνωση. 
MBIC - logo

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 

Το έργο που θα αποσταλεί πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προδιαγραφές: 

 • Μέγεθος καμβά/χαρτιού: Α3 
 • Orientation: Portrait ή Landscape 
 • Ανάλυση: 300dpi 

Το έργο θα αποσταλεί σε ψηφιακή μορφή (επισύναψη αρχείου στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής) και θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά: 

 • Είδος αρχείου: .jpg – .jpeg – . pdf – .png – .tiff 
 • Μέγιστο μέγεθος αρχείου: 10 ΜΒ 

Διευκρινίζεται ότι: 

 • Επιτρέπονται όλα τα είδη τεχνοτροπίας και όλα τα μέσα ζωγραφικής όπως είναι διαδεδομένα παγκοσμίως. 
 • Τα έργα που θα εκτεθούν στο φεστιβάλ θα εκτυπωθούν σε φωτογραφικό χαρτί τύπου Matte μεγέθους Α3 με μέριμνα και ευθύνη των διοργανωτών ώστε να διασφαλίζεται η ομοιογένεια των εκτυπώσεων. 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

1) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και Κύπρου και είναι 

άνω των 18 ετών. 

2) Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες μπορούν να στείλουν μέχρι ένα (1) έργο. 

3) Η αποστολή του έργου και κατά συνέπεια η συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να γίνει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που αναφέρεται στην ενότητα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ του διαγωνισμού. Συμμετοχές πέραν της ημερομηνίας αυτής δε θα γίνονται αποδεκτές. 

4) Το έργο πρέπει να εμπίπτει στη κατηγορία του φανταστικού και να συνάδει με τη 

θεματική του διαγωνισμού που αναφέρεται στην ενότητα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 

5) Το έργο πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που 

αναφέρονται στην ενότητα ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. 

6) Το έργο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο να μην έχει δημοσιευθεί, ή εμφανιστεί ξανά σε άλλο διαγωνισμό, φεστιβάλ, έκθεση ζωγραφικής, σε έντυπη έκδοση, κτλ. Η δημοσίευση και δημόσια ανάρτηση του έργου από τους δημιουργούς σε οποιοδήποτε μέσο (ψηφιακό ή/και έντυπο) πριν τις 04 Οκτωβρίου 2020 απαγορεύεται και συνεπάγεται ακύρωση συμμετοχής. 

7) Οι καλλιτέχνες εγγυούνται ότι είναι δημιουργοί του έργου που αποστέλλουν και αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη έναντι τρίτων απαιτητών ή εγκαλούντων ως προς την πρωτοτυπία του έργου. 

8) Βάση του νόμου περί ιδιοκτησίας, το έργο, τόσο η ιδιοκτησία του όσο και τα δικαιώματα που απορρέουν από την κτήση και χρήση του θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον δημιουργό του. 

9) Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιδέχεται 

αμφισβήτηση. 

10) Στο διαγωνισμό ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής μέλη και υπάλληλοι των εταιρειών Rising Star, Hellenic Fantasy Legion, της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και Hellenic American College καθώς και της κριτικής επιτροπής. 

11) Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του φεστιβάλ όλα τα υποβληθέντα έργα. Σε αυτή την περίπτωση τα έργα θα πρέπει να αναρτώνται ολόκληρα, χωρίς αλλοιώσεις και να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού. 

12) Με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό οι εικονογράφοι των δέκα (10) έργων που θα διακριθούν συναινούν ανεπιφύλακτα στην αποκλειστική παραχώρηση, άνευ αμοιβής ή άλλης αξίωσης, προς του διοργανωτές, του δικαιώματος έκδοσης, εμπορίας και εκμετάλλευσης του έργου τους για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης των διακριθέντων. 

13) Τα έξοδα έκδοσης εκμετάλλευσης και διακίνησης της ανωτέρω συλλογής βαρύνουν αποκλειστικά τους διοργανωτές οι οποίοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη της έκδοσης. 

14) Τα χρηματικά έπαθλα των 200 και 100 ευρώ θα κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξουν οι νικητές ή με τραπεζικές επιταγές ισότιμης αξίας που θα εκδοθούν στα στοιχεία των νικητών. 

15) Σχετικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας του κοινού: 

 • Η ψηφοφορία του κοινού θα διεξάγεται καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ μέχρι και δύο (2) ώρες πριν την έναρξη της τελετής απονομής των βραβείων η οποία θα αναφέρεται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. 
 • Τα 20 διακριθέντα έργα θα εκθέτονται σε συγκεκριμένο σημείο εντός του κτιρίου της Ελληνοαμερικανικής ένωσης. 
 • Τα έργα αυτά θα είναι αριθμημένα χωρίς να γίνεται αναφορά του ονόματος του δημιουργού. 
 • Κατά την προσέλευση τους στο χώρο του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα ενημερώνονται σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και θα λαμβάνουν ειδικό ψηφοδέλτιο. 
 • Οι επισκέπτες θα συμπληρώνουν με στυλό (όχι μολύβι) στο ψηφοδέλτιο τον αριθμό του έργου προτίμησης τους και θα το εισάγουν σε σφραγισμένη κάλπη. 
 • Επόπτης που θα παρευρίσκεται στο σημείο που θα εκθέτονται τα έργα θα παρέχει βοήθεια για την ορθή και εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας. 

16) Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα μεταβολής των παραμέτρων του διαγωνισμού (χρονική διάρκεια, ημερομηνίες ανακοίνωσης νικητών και απονομής βραβείων, τοποθεσία και τρόπο διεξαγωγής απονομής βραβείων). 

17) Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν τον διαγωνισμό για λόγους 

ανωτέρας βίας, χωρίς απορρέουσες υποχρεώσεις έναντι των συμμετεχόντων. 

18) Τα έργα/συμμετοχές που δεν πληρούν τους ΟΡΟΥΣ και τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ θα 

απορρίπτονται. 

19) Η συμμετοχή με υποβολή έργου συνεπάγεται αυτομάτως την πλήρη αποδοχή όλων των παραπάνω ΟΡΩΝ καθώς και όσων αναφέρονται στις ενότητες ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ και ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.

FANTASY FESTIVAL 2020
fantasyfestival.gr

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.