Διηγήματα, Οι Μύθοι της Ιόλια

Οι Φυλές της Ιόλια


Ξωτικά
Η πιο σοφή και όμορφη εκ των φυλών της Ιόλια. Μύθοι αναφέρουν πως γεννήθηκαν στην Ηλιούπολη, την Πόλη του Φωτός, πολύ πριν την εμφάνιση των ανθρώπων, μια πόλη που πάντοτε αποτελούσε διακαή πόθο πολλών εξερευνητών. Ήταν αθάνατα και δεν ήταν πολλά στον αριθμό. Λατρεύαν τη φύση και ζούσαν πάντα κοντά σε αυτή. Εξαιρετικοί χρήστες μαγείας, που δε τη χρησιμοποιούσαν όμως για μάχες, όπως οι άνθρωποι. Ο μυστικισμός της μαγείας τους και η ιδιαίτερη επαφή τους με τη φύση έκαναν αρκετούς ανθρώπους να τους θεωρούν στοιχεία της φύσης. Μικρές κοινότητες μπορούσαν να βρεθούν δίπλα σε ποτάμια, δάση και λίμνες αλλά το μεγαλύτερο και πιο ξακουστό και δοξασμένο βασίλειο τους ήταν το Βασίλειο της Τινέθιελ. Οι κάτοικοί του ζούσαν δίπλα από τη λίμνη Τινέθιελ, που περικλείεται από το δάσος του Μπίβερεν. Θρυλικοί αρχηγοί τους ήταν ο Ίμριλ ο Δρακοφονιάς, ακολουθούμενος από τον υιό του Έαροντ μετά το θάνατο του πρώτου. Κατοίκησαν την Τινέθιελ μετά την παρότρυνση της Βαλάριεν, συζύγου του Έαροντ, που αποκαλούν Κυρά της Λίμνης. Οι σχέσεις τους με τους ανθρώπους δεν ήταν οι καλύτερες, ειδικότερα μετά τα γεγονότα του Ιμράλντιν, όμως έγιναν καλύτερες μετά την επίσκεψη του Ρόμπερτ του Πρώτου της Νενάτ στην Τινέθιελ. Εξαφανίστηκαν από τον κόσμο κάποια στιγμή κατά τη Κενή Εποχή και ο χαμός τους απομάκρυνε τους ανθρώπους από την τέχνη της μαγείας. 

Άνθρωποι
Οι άνθρωποι αποτελούν μακράν την πολυπληθέστερη φυλή της Ιόλια. Με μέσο όρο ζωής τα 70 περίπου χρόνια είναι η φυλή που επηρεάζει τα γεγονότα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Πόλεμοι, συρράξεις, συμμαχίες και ξανά πόλεμοι. Αυτή είναι η επαναλαμβανόμενη ιστορία των ανθρώπων. Στο παρελθόν ήταν χρήστες της μαγείας, αλλά έχασαν αυτή τους την ικανότητα όταν τα ξωτικά εξαφανίστηκαν από τον κόσμο κατά τη Κενή Εποχή. Κύρια Βασίλεια τους είναι η Νενάτ, το Βόργκαστ, το Βάμπουργκ, η Αυτοκρατορία της Ντανέιρα και η Βανέρια.  

Νάνοι
Οι νάνοι κατοικούν τα βουνά. Κύρια ασχολία τους είναι το εμπόριο μετάλλων που εξορύσσουν οι ίδιοι. Άγνωστο παραμένει το πλήθος των κοινοτήτων τους, καθώς δεν ανακατεύονται καθόλου στα δρώμενα των ανθρώπων, κατεβαίνοντας από τα βουνά μόνο για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι χρησιμοποιήσαν ποτέ μαγεία και δεν τους ενδιαφέρει κιόλας. Ένα τσεκούρι ήταν πάντα πιο αποτελεσματικό από ένα ξόρκι για τους κοντούς αλλά ανθεκτικούς σαν το ατσάλι, Νάνους.  


Μέρος των Μύθων της Ιόλια

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.