Fantasy Festival, Εκδηλώσεις, Ελληνικό Fantasy, Λογοτεχνία

Magic Pen Writing Contest: Διαγωνισμός διηγήματος φαντασίας από το Fantasy Festival!

To FANTASY FESTIVAL διοργανώνει διαγωνισμό διηγήματος και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους συγγραφείς να λάβουν μέρος γράφοντας ένα διήγημα φαντασίας που θα ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους και θα αναδεικνύει την κάτωθι θεματική. 

“Η Επόμενη Μέρα – The Day After”

Στα ατελείωτα όρια της φαντασίας οραματιζόμαστε την επόμενη μέρα όπως αυτή μπορεί να διαμορφώνεται έπειτα από ένα καταστροφικό γεγονός ευρείας κλίμακας! Ψάχνουμε την απόρροια και τη συνέχεια της ανθρώπινης ύπαρξης, την ελπίδα ή/και τους φόβους που γεννά το αύριο και το άγνωστο μέλλον… 

MPWC - logo

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 

 • Έναρξη Διαγωνισμού: Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 
 • Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής και υποβολής έργων: Τετάρτη 12 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ΔΩΡΕΑΝ και γίνεται στην ιστοσελίδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση fantasyfestival.gr/contests-mpwc με τον εξής τρόπο: 

 • Διαβάστε προσεκτικά την ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ, τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ και τους ΟΡΟΥΣ του διαγωνισμού 
 • Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στα αντίστοιχα πεδία της φόρμας συμμετοχής 
 • Επισυνάψτε το έργο σας σε αρχείο τύπου .doc ή .docx (Για λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπε την ενότητα ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ του διαγωνισμού). 
 • Πατήστε το κουμπί ΑΠΟΣΤΟΛΗ 

Καθότι η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται μέσω ψηφιακής φόρμας παρακαλούμε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων επικοινωνίας που εισάγετε στα πεδία πριν την αποστολή. 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Tα έργα θα αξιολογήσει τριμελής επιτροπή. Τα ονόματα των μελών θα παραμείνουν μυστικά και θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής. 

ΝΙΚΗΤΕΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ 

Η επιτροπή θα επιλέξει τα 10 καλύτερα διηγήματα που θα αποσταλούν, τα οποία θα ανακοινωθούν στο FANTASY FESTIVAL 2K20. Στη συνέχεια 

Α) Η επιτροπή θα επιλέξει το καλύτερο εξ αυτών και ο νικητής θα λάβει: 

 • Χρηματικό έπαθλο αξίας 200 Ευρώ 
 • Βεβαίωση Διάκρισης / Βραβείο Επιτροπής στο FF2K20 

Β) Τα δέκα (10) καλύτερα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε βιβλίο συλλογής διηγημάτων που θα εκδοθεί από τους διοργανωτές. Οι διακριθέντες θα λάβουν δωρεάν δύο (2) αντίτυπα του βιβλίου. 

Οι 10 φιναλίστ θα ενημερωθούν για την διάκριση τους με προσωπικό email δύο (2) εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή της απονομής. 

ΑΠΟΝΟΜΗ 

Η επίσημη ανακοίνωση των νικητών και η απονομή των βραβείων θα γίνει την Κυριακή 04 Οκτωβρίου σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια του φεστιβάλ. Τυχόν αναβολή στη διεξαγωγή του φεστιβάλ ενδέχεται να συνεπάγεται αναβολή στην ανακοίνωση των νικητών και στην απονομή των βραβείων αλλά όχι αναβολή ή ακύρωση ή παράταση του διαγωνισμού και της υποβολής των έργων – παρά μόνο αν υπάρχει συγκεκριμένη ανακοίνωση. 

Β) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 

Το έργο που θα αποσταλεί πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προδιαγραφές: 

 • Τίτλος: Ο τίτλος ΔΕΝ πρέπει να συμπεριλαμβάνει τις λέξεις της θεματικής (Η Επόμενη Μέρα – The day after). 
 • Γλώσσα: Το διήγημα πρέπει να είναι γραμμένο στη νεοελληνική γλώσσα 
 • Μέγεθος Διηγήματος: Από 2500 έως 3000 λέξεις 
 • Είδος γραμματοσειράς: Times New Roman 
 • Αριθμός μεγέθους γραμματοσειράς: 12 

Το έργο θα αποσταλεί σε ψηφιακή μορφή (μαζί με την αίτηση συμμετοχής) και θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά: 

 • Είδος αρχείου: .doc ή .docx 
 • Μέγιστο μέγεθος αρχείου: 5 ΜΒ 

Γ) ΟΡΟΙ 

1) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και Κύπρου και είναι 

άνω των 18 ετών. 

2) Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες μπορούν να στείλουν μέχρι ένα (1) έργο. 

3) Η αποστολή του έργου και κατά συνέπεια η συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να γίνει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που αναφέρεται στην ενότητα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ του διαγωνισμού. Συμμετοχές πέραν της ημερομηνίας αυτής δεν θα γίνονται αποδεκτές. 

4) Το έργο πρέπει να εμπίπτει στη κατηγορία του φανταστικού και να συνάδει με την 

θεματική του διαγωνισμού που αναφέρεται στην ενότητα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 

5) Το έργο πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που 

αναφέρονται στην ενότητα ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. 

6) Το έργο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο να μην έχει δημοσιευθεί, ή εμφανιστεί ξανά σε άλλο διαγωνισμό, φεστιβάλ, σε έντυπη έκδοση, κτλ. Η δημοσίευση και δημόσια ανάρτηση του έργου από τους δημιουργούς σε οποιοδήποτε μέσο (ψηφιακό ή/και έντυπο) πριν τις 04 Οκτωβρίου 2020 απαγορεύεται και συνεπάγεται ακύρωση συμμετοχής. 

7) Οι συγγραφείς εγγυούνται ότι είναι δημιουργοί του έργου που αποστέλλουν και αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη έναντι τρίτων απαιτητών ή εγκαλούντων ως προς την πρωτοτυπία του έργου. 

8) Βάση του νόμου περί ιδιοκτησίας, το έργο, τόσο η ιδιοκτησία του όσο και τα δικαιώματα που απορρέουν από την κτήση και χρήση του θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον δημιουργό του. 

9) Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιδέχεται 

αμφισβήτηση. 

10) Στο διαγωνισμό ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής μέλη και υπάλληλοι των εταιρειών Rising Star, Hellenic Fantasy Legion, της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και Hellenic American College καθώς και της κριτικής επιτροπής. 

11) Με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό οι συγγραφείς των δέκα (10) διηγημάτων που θα διακριθούν συναινούν ανεπιφύλακτα στην αποκλειστική παραχώρηση, άνευ αμοιβής η άλλης αξίωσης, προς του διοργανωτές, του δικαιώματος έκδοσης, εμπορίας και εκμετάλλευσης του έργου τους για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης των διακριθέντων. 

12) Τα έξοδα έκδοσης εκμετάλλευσης και διακίνησης της ανωτέρω συλλογής βαρύνουν αποκλειστικά τους διοργανωτές οι οποίοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη της έκδοσης. 

13) Το χρηματικό έπαθλο των 200 ευρώ θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξει ο νικητής ή με τραπεζική επιταγή αξίας 200 Ευρώ που θα εκδοθεί στα στοιχεία του νικητή. 

14) Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα μεταβολής των παραμέτρων του διαγωνισμού (χρονική διάρκεια, ημερομηνίες ανακοίνωσης νικητών και απονομής βραβείων, τοποθεσία και τρόπο διεξαγωγής της απονομής των βραβείων). 

15) Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν τον διαγωνισμό για λόγους 

ανωτέρας βίας, χωρίς απορρέουσες υποχρεώσεις έναντι των συμμετεχόντων. 

16) Τα έργα/συμμετοχές που δεν πληρούν τους ΟΡΟΥΣ και τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ θα 

απορρίπτονται. 

17) Η συμμετοχή με υποβολή έργου συνεπάγεται αυτομάτως την πλήρη αποδοχή όλων των παραπάνω ΟΡΩΝ καθώς και όσων αναφέρονται στις ενότητες ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ και ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. 

Check it out: Fantasy Festival 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.