Η Wonder Woman αποτελούσε σίγουρα μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Η ελπίδα πολλών θαυμαστών του υπερηρωικού σύμπαντος της DC για μία καλή μεταφορά ενός κλασικού origin story και επιτέλους, μία ταινία η οποία θα ηρεμούσε το κλίμα μετά την αποτυχία του Batman Vs Superman: Dawn of Justice. Κατάφερε όμως η πριγκίπισσα από τη Θεμίσκυρα να αντέξει το βάρος των απαιτήσεων και να δικαιώσει το εκτεταμένο promotion που δέχθηκε η ταινία;
Πλοκή
Πριν γίνει η Wonder Woman, είχε τη ζωή της Νταϊάνα, της πριγκίπισσας των Αμαζόνων, εκπαιδευμένη σκληρά ως ανίκητη πολεμίστρια και μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο παραδεισένιο νησί. Όταν όμως ένας Αμερικανός πιλότος θα συντριβεί στις ακτές τους και θα τους μιλήσει για μια μαζική σύγκρουση που μαίνεται στον έξω κόσμο, η Νταϊάνα θα αποφασίσει εγκαταλείψει το σπίτι της. Με την πεποίθηση πως μπορεί να σταματήσει την απειλή, θα αγωνιστεί πολεμώντας να τελειώσει όλους τους πολέμους. Εκεί η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το μέγιστο των δυνάμεων και το αληθινό πεπρωμένο της ως Wonder Woman.
Η πλοκή της ιστορίας ήταν απλή και σχετικά πιστή στο κλασικό origin story της Wonder Woman. Σε γενικές γραμμές η ταινία κυλούσε ευχάριστα και, παρά τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας, ήταν λίγες οι στιγμές στις οποίες ένιωσα να βαριέμαι στην προβολή. Έχει ένα εξαιρετικό plot twist, σε σημείο που το περιμένεις, αλλά και πάλι το απολαμβάνεις, ενώ η μουσική και τα ειδικά εφέ ταιριάζουν απόλυτα στον τόνο της ταινίας. Το μόνο που με ενόχλησε ήταν τα υπερβολικά, τόσο σε αριθμό όσο και σε διάρκεια, slowmotions. Έχει το χιούμορ της, έχει μπόλικη δράση, είναι λιγότερο καταθλιπτική από τις προηγούμενες ταινίες της DC, κρατώντας ταυτόχρονα το σκοτεινό στοιχείο του franchise. Μία σωστή ταινία με όλη τη σημασία της έννοιας.
H Wonder Woman είναι μια γυναικεία υπόθεση, όχι μόνο λόγω της χαρισματικής και υπέροχης Γκαλ Γαντότ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και για την εξαιρετική δουλειά της πρώτης γυναίκας σκηνοθέτη σε υπερηρωική ταινία, της Πάτι Τζένκινς. Το όραμα της Τζένκινς έγινε πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο, καθώς η Wonder Woman αποτελεί ένα πρότυπο γυναικείας δύναμης και ανεξαρτησίας.
Δύναμη. Χάρη. Σοφία. Δέος. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει σε αφθονία η Νταϊάνα χωρίς να τα διατυμπανίζει, δίνοντας μας ένα χαρακτήρα και μία ιστορία που εμπνέει. Τολμά να μιλήσει για την πιο κλισέ έννοια στο είδος- πως η αγάπη είναι αυτή που κάνει τον κόσμο καλύτερο- προσθέτοντας ταυτόχρονα ένα αναμενόμενο love story, αλλά το κάνει άψογα. Παρόλο που η ταινία λέγεται Wonder Woman, βλέπουμε την ελπίδα μέσω και από το πρόσωπο του Στιβ, του χαρακτήρα του Κρις Πάιν.
Η γνωριμία της Νταϊάνα με τον Στιβ, έρχεται σε αντίθεση με την εμμονική σχέση της Doctor Poison με τον «κακό» της ταινίας, Λούντεντορφ. Το φως και το σκοτάδι συγκρούστηκαν και έμμεσα στην ταινία, καθώς σε πολλά πλάνα το κομμένο πρόσωπο της Doctor Poison, εναλλάσσεται με το χαμόγελο και την ιδιαίτερη χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών. Στη φύση του, το υπερηρωικό είδος μιλά για τα προτερήματα και τις αδυναμίες του ανθρώπου, φέρνοντας τα δύο άκρα αρκετές φορές σε διαμάχη. Και η Wonder Woman το έκανε αυτό με τον καλύτερο τρόπο.
Στην ταινία, όπως ανέφερα και προηγουμένως, κυριαρχεί η σχέση των δύο πρωταγωνιστών και η Γκάλ Γκάντοτ και ο Κρις Πάιν ήταν εξαιρετικοί. Είχαν χημεία και άνεση και το love story τους δεν κούρασε καθόλο, ενώ η Γκαλ Γνάντοτ έμοιαζε λες και γεννήθηκε για αυτό το ρόλο. Long Live The Princess! Η αλήθεια είναι πως αρκετοί από τους δευτερεύοντες ρόλους, δεν αναπτύχθηκαν πολύ και υπήρχαν κυρίως ως comic relief. Οι «κακοί» της υπόθεσης δεν ήταν κάτι το τρομερό, αλλά μπορώ να πω πως μου άρεσε πάρα πολύ η Έλενα Ανάγια, στο ρόλο της Doctor Poison. Τέλος θέλω να κάνω μία ειδική αναφορά στον Ντέιβιντ Θιούλις, ο οποίος με τη σοβαρότητα και την ευγένεια του, έδωσε άλλον αέρα στην ταινία.
Γενικά
Η Wonder Woman αποτελεί κατ’ εμέ, ένα από τα καλύτερα παραδείγματα υπερηρωικής ταινίας. Μένει πιστή στο αρχικό της υλικό, προσθέτει χιούμορ και σοβαρότητα εκεί που πρέπει και μιλάει για έννοιες οι οποίες είναι θεμελιώδους σημασίας στο είδος το οποίο υπηρετεί. Σίγουρα υπήρχαν κάποια λαθάκια, αλλά αυτό δεν είναι αρκετά για να επηρεάσουν την γενικότερη εικόνα της. Μπράβο DC! Μπράβο!
Γενική Βαθμολογία
8/10