Arrowverse, Reviews Σειρών, Superheroes, Σειρές

Arrow, Flash, Legends of Tomorrow, Supergirl 2016/17 review #1

 Arrow Σεζόν 5 Επεισόδιο 1 “Legacy”

Ο θάνατος της Λόρελ έχει επηρεάσει εμφανώς την ομάδα η οποία έχει διαλυθεί. Ο Ντιγκλ έχει επιστρέψει στον στρατό ενώ η Θία δεν ασχολείται πλέον με την καταπολέμηση του εγκλήματος και βοηθά τον αδερφό της μόνο με τα καθήκοντα του δημάρχου. Και η αλήθεια είναι πως ο Όλιβερ δεν τα πάει πολύ καλά σε αυτά. Αργοπορημένος εμφανίζεται στην εκδήλωση της αστυνομίας λόγω της διπλής του ταυτότητας και φαίνεται χαμένος ανάμεσα στις υποχρεώσεις του ως δήμαρχος και Green Arrow. Όλα αυτά ενώ ένας νέος κακοποιός, πόλη ονόματι Τομπάιας Τσερτς, εμφανίζεται στην και σιγά σιγά παίρνει τον έλεγχο υποκόσμου. Επίσης εκτός από τον Τομπάιας εμφανής είναι και η παρουσία νέων vigilante οι οποίοι εμπνευσμένοι από το έργο του Όλιβερ προσπαθούν να ελέγξουν την εγκληματικότητα στην πόλη. Έναν από αυτούς, τον Wild Dog, τον συναντά ο Όλιβερ και του καρφώνει ένα βέλος στο πόδι. Καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου η Φελίσιτυ προτρέπει τον Όλι να τους οργανώσει και να δημιουργήσει μια νέα Team Arrow. 
Το κρίσιμο σημείο του επεισοδίου συμβαίνει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αγάλματος της Λόρελ-Black Canary, το οποίο η αλήθεια είναι πως δεν φαίνεται και ιδιαίτερα όμορφο. Ένοπλοι διαταράσσουν την εκδήλωση, στην οποία παρευρίσκεται και ο πατέρας Λανς που το έχει γυρίσει πάλι στο αλκοόλ(λογικό βέβαια κάθε σεζόν και κόρη χάνει ο άνθρωπος) και απαγάγουν τον Όλιβερ. Βέβαια αυτός δραπετεύει εύκολα, με τη βοήθεια της Θία που για λίγο ξαναφοράει την κόκκινη στολή και σχεδιάζει γρήγορα την αντεπίθεση του μαζί με τον Κούεντιν, τη Φελίσιτυ και τον Κέρτις. Στο σημείο αυτό μαθαίνουμε τα τελευταία λόγια της Λόρελ στον Όλιβερ λίγο πριν πεθάνει. Τον προέτρεψε να δώσει το χρίσμα της Canary σε κάποια άλλη και να συνεχιστή η κληρονομιά της. Οκ δεκτό, περίμενα κάτι διαφορετικό αλλά το δέχομαι. 
Η επίθεση ενάντια στον Τομπάιας τελικά δεν έχει επιτυχία και ο Όλιβερ αποφασίζει να φτιάξει μια νέα ομάδα(με την προτροπή και του Ντιγκλ). Επίσης, ως δήμαρχος χρίζει μια νέα ομάδα της αστυνομίας που θα τον βοηθά στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Στο τέλος του επεισοδίου βλέπουμε για πρώτη φορά το νέο αγόρι της Φελίσιτυ αλλά και τον μεγάλο κακό αυτής σεζόν, Prometheus. 

Flashbacks
Τα γνωστά flashbacks φέτος τοποθετούνται στη Ρωσία. Εκεί ο Όλιβερ κυνηγά έναν άνδρα με το όνομα Κοβάρ για να τιμήσει το λόγο του στην Ταιάνα. Έτσι μπλέκεται με την μαφιόζικη οργάνωση Μπράτβα της οποίας υψηλόβαθμο μέλος είναι και ο Ανατόλι που είχαμε να τον δούμε από τη δεύτερη σεζόν. 
Σύντομη κριτική
Η αλήθεια είναι πως το επεισόδιο μου άρεσε αν και όχι τόσο όσο περίμενα από το promotion της φετινής χρόνιας. Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πως ο Όλιβερ γυρνά πάλι στον σκληρό εαυτό του αν και πάλι έχει τις αδύναμες στιγμές του. Επίσης φοβάμαι μην ασχοληθούμε και φέτος πολύ με τη σχέση του με τη Φελίσιτυ. Νομίζω πως αυτό είναι από τα πιο αδύναμα στοιχεία του Arrow τα τελευταία χρόνια. Μου άρεσε πολύ, μα πάρα πολύ ο Τομπάιας. Το στυλ του η αύρα του, όλα! Μια ωραία προσθήκη στο σόου και ένας πολύ δυνατός ηθοποιός να την υποστηρίξει. Γενικά ένα καλό πρώτο επεισόδιο και η επαναφορά στις ρίζες που είναι αναγκαία και επιτακτική φαίνεται να συμβαίνει άμεσα. Αλλά πραγματικά, όχι άλλο Olicity! 

The Flash Σεζόν 3 Επεισόδιο 1 “Flashpoint”


Η μητέρα του Μπάρυ σώθηκε, ο χρόνος άλλαξε, όλα είναι καλά. Ή και όχι. Μετά την αλλαγή του χρόνου ο Μπάρυ φαινομενικά είναι ευτυχισμένος. Οι γονείς του ζουν, αλλά δεν έχει γνωρίσει ποτέ την Άιρις ή τον Τζο. Έτσι το επεισόδιο αρχίζει με τον πρωταγωνιστή να ζητά από τον έρωτα της ζωής του να βγουν. Αυτή δέχεται και φαίνεται πως παρόλη την αλλαγή και τον χαμό που έχει συμβεί με τα χρονικά γεγονότα αυτοί οι δύο πάντα θα έχουν μια ιδιαίτερη χημεία. Όμως σε αυτόν τον κόσμο, το Flashpoint όπως το ονομάζει ο Ίομπαρντ Θον(ο Μπάρυ τον έχει κλεισμένο σε κλουβί), πολλά άλλα έχουν αλλάξει. Ο Τζο είναι ένας αστυνομικός που φαίνεται να μην απολαμβάνει τη δουλειά του και προτιμά τη συντροφιά του αλκοόλ, ο Σίσκο είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική, η Κέιτλιν οφθαλμίατρος και έχουμε και έναν νέο Flash. Ο Γουάλι είναι αυτός και διαρκώς προσπαθεί να νικήσει τον αντίπαλο του ονόματι Έντουαρτ Κλάρι aka Rival. 
Ο Μπάρυ δεν αργεί να μπλεχτεί στις ζωές των ανθρώπων που θεωρούσε οικογένεια παλιά, αλλά τώρα για αυτούς είναι ένας άγνωστος. Κι όμως με κάποιον τρόπο τον εμπιστεύονται και δρουν ξανά ως ομάδα. Το περίεργο είναι ένα. Συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου βλέπουμε τον Μπάρυ να υποφέρει από πονοκεφάλους και οι αναμνήσεις του παλιού κόσμου πετάγονται συνεχώς μπροστά του. Και ο Θον τον προειδοποιεί πως σιγά σιγά θα τις χάσει. Θα απορροφηθεί από τον καινούριο κόσμο και θα ξεχάσει το ποιος πραγματικά είναι. Έτσι αποφασίζει να πει στην ομάδα τα πάντα, ότι άλλαξε το χρόνο και πως βρέθηκε εκεί. Σε μια τελική αναμέτρηση με τον Rival, αυτός τραυματίζει άσχημα τον Γουάλι(τον οποίο συνεχώς ο Μπάρυ καλεί Kid Flash- αναφορά στα κόμιξ κι στην στολή του) και τελικά ο Flash τον νικά ολοκληρωτικά. 
Όμως ο χρόνος πρέπει να αλλάξει να γυρίσει στην πραγματικότητα. Με την στήριξη της Άιρις ο Μπάρυ ελευθερώνει τον Θον ο οποίος ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και σκοτώνει ξανά την κυρία Άλεν. Όλα είναι πλέον όπως πριν αλλά και πάλι άλλη μια έκπληξη περιμένει τον φίλτατο speedster. Στον ανανεωμένο χρόνο η Άιρις έχει τσακωθεί μέχρι εσχάτων με τον πατέρα της κάτι που μας δείχνει πως πολλά ακόμα μπορεί να έχουν αλλάξει. 

Μην παίζεις με τον χρόνο Μπάρυ…!

Στην τελευταία σκηνή βλέπουμε τον Κλάρις να δέχεται επίσκεψη από μια φωνή και στον καθρέφτη του να γράφεται η λέξη ALCHEMY. Αυτός θα είναι ο μεγάλος κακός της φετινής σεζόν. 


Σύντομη κριτική
Ωραίο επεισόδιο αν και με εξέπληξε ο πολύ γρήγορος ρυθμός των γεγονότων. Το flashpoint είναι μια κλασσική ιστορία του Flash και στο πρώτο κιόλας επεισόδιο ξαναγυρίσαμε στο σωστό χρόνο. Όμως οι επιπτώσεις συνεχίζονται και εδώ κάτι το οποίο μου άρεσε και με εξέπληξε. Θέλω πολύ να δω πως θα επεηρεάσει το Flashpoint τη σχέση Μπάρυ-Άιρις και δεν πιστεύω πως θα είναι ρόδινα τα πράγματα από την αρχή. Γενικά ένα αρκετά καλό επεισόδιο. 

Τα Legends of Tomorrow και Supergirl ξεκινούν επόμενη εβδομάδα και περιμένουμε την εμφάνιση του Superman και την Justice Society of America! 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.