Διηγήματα, Ελληνικό Fantasy

Σκιά στο Χρόνο (Το Έπος της Φαντασίας: Αδιέξοδο, εκδ. iWrite)

«Απ’ όταν συνάντησε τον περιπλανώμενο, που του έδωσε αυτή την καταραμένη περγαμηνή, ο Αλέσιο δεν μπορούσε να ησυχάσει. Η αλήθεια είναι, πως πάντοτε τον εξίταρε το ξένο, το μεταφυσικό. Διάβαζε βιβλία για την Κόλαση και τον Παράδεισο, για τη μυθολογία των Αρχαίων Ελλήνων και των Βορείων, όμως, για πρώτη φορά έπιασε στα χέρια του κάτι που πραγματικά είχε αξία. Ο γέρος τον προειδοποίησε. Οι αρχαίες λέξεις της περγαμηνής μπορούν να αλλάξουν μια για πάντα τον κόσμο. Γιατί, στο άκουσμα τους, η Κόλαση ξυπνά και μαζί της, οι πιο σκοτεινοί φόβοι του ανθρώπου έρχονται στην επιφάνεια..»

Η Σκιά στο Χρόνο είναι το τέταρτο κατά σειρά διήγημά μου που εκδίδεται και το πρώτο υπό την στέγη των Εκδόσεων iWrite. Μπορείτε να το βρείτε στην ανθολογία Το Έπος της Φαντασίας: Αδιέξοδο, η οποία περιλαμβάνει διηγήματα που επιλέχθηκαν μέσα από εκατοντάδες συμμετοχές στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος του 1ου Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria.

κρακο επος φαντασίας fantasmagoria2

Η πλοκή του διηγήματος εκτυλίσσεται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Στο Κράκο της Ιταλίας- ένα μέρος που πλέον αποτελεί πόλη φάντασμα- το 1800 και στο Λονδίνο της σημερινής εποχής. Δύο ιστορίες που φαινομενικά μοιάζουν ασύνδετες, όμως έχουν ένα κοινό γνώμονα. Μία σκιά που κινείται στο χρόνο και στιγματίζει τις ζωές των πρωταγωνιστών φέρνοντας τους αντιμέτωπους με τα λάθη τους, αλλά και το πεπρωμένο, από το οποίο κανείς δεν μπορεί να διαφύγει.

Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω τόσο τις εκδόσεις iWrite, όσο και τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Fantasmagoria για την εκδήλωση, αλλά και για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του διαγωνισμού. Το Ελληνικό φανταστικό είναι εδώ και τέτοιες προσπάθειες, που το  στηρίζουν εμπράκτως, φέρνουν χαμόγελα τόσο σε εμάς τους συγγραφείς, όσο και στους πολλούς φίλους του είδους στη χώρα μας!

“Η γυναίκα έτρεχε με όλη της τη δύναμη. Οι δρόμοι της μεγάλης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας ήταν ασφυκτικά γεμάτοι, βρεγμένοι και γεμάτοι από ξέγνοιαστους νέους και αλκοόλ. Αυτή,  ντυμένη και αρωματισμένη, σαν την καλύτερη συνοδό πολυτελείας, προσπαθούσε για άλλο ένα βράδυ να ανακαλύψει τις κρυφές πιάτσες των εμπόρων ναρκωτικών. Εκείνη τη νύχτα του Γενάρη, στο στόχο της είχε ένα όνομα, που στο άκουσμα του έφερνε πόνο και δυστυχία στα θύματα του. Ο Λόιντ Γκορ, ο μεγαλύτερος κακοποιός του νησιού και ο νούμερο ένας στόχος της Σκότλαντ Γιάρντ τον τελευταίο χρόνο.”

Μπορείτε να βρείτε την ανθολογία εδώ.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.