Διηγήματα, Το Τέρας

Το Τέρας #1

Εκείνη τη νύχτα έγινε Το Τέρας. Εκείνη την παγωμένη νύχτα του χειμώνα, που το κρύο τρύπωνε από τις σάπιες πόρτες του φτωχικού σπιτιού τους και δημιουργούσε ένα ανεξήγητα δυνατό ρίγος στη ραχοκοκαλιά του. Ήταν πολύ μικρός για να αντικρύσει αυτήν την αποτρόπαια σκηνή. Κανένα παιδί δεν πρέπει να ζει τέτοιες σκηνές. Κανένα παιδί δεν μπορεί να ξεπεράσει τέτοιες σκηνές.

Ο ληστής δεν προσπάθησε καν να κρυφτεί μπαίνοντας στο σπίτι της οικογένειας. Ήταν πεινασμένος και ταλαιπωρημένος και με το όπλο που κρατούσε παρατεταμένο, έδειχνε έτοιμος να κάνει τα πάντα για λίγο φαγητό και χρήματα για τη δόση του. Και όντως ήταν. Πρώτα σκότωσε τη μητέρα του με μια πιστολιά στο στήθος, ενώ η μάχη με τον πατέρα του διήρκησε ελάχιστα. Έπειτα από λίγο κείτονταν και αυτός νεκρός πάνω στη μοκέτα του σαλονιού. Η μεγαλύτερη αδερφή του τρομοκρατημένη, μπήκε εμπρός από αυτόν και τον εγκληματία σε μια κίνηση απερισκεψίας και ηρωισμού. Με αυτήν πήρε το χρόνο του. Ήταν δεκαεπτά χρονών και όμορφη και θέλησε να το εκμεταλλευτεί. Την έσπρωξε στον καναπέ και τη βίασε, μπροστά στα μάτια του μικρού που κοιτούσε απελπισμένα, αλλά και με αμέτρητο θυμό. Στο τέλος τη σκότωσε και αυτήν, χωρίς λόγο, χωρίς κάποιο άλλο όφελος.

Τώρα κοιτούσε τον εγκληματία κατάματα. Όλη η οικογένεια του ήταν νεκρή, όλοι οι άνθρωποι που αγαπούσε δεν υπήρχαν πια. Μπορεί να μην ήταν και η πιο στοργική οικογένεια, αλλά αγαπιούνταν μεταξύ τους, ακόμα και αν δεν το έδειχναν τις περισσότερες φορές. Την αδερφή του ειδικά τη λάτρευε, όσο τίποτε άλλο στον κόσμο.

Τι της έκανε; Πως τόλμησε; Θα πληρώσει. Πρέπει να πληρώσει.

Λένε πως αρκεί μονάχα μια στιγμή για να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα. Αυτή ήταν η στιγμή του. Ξαφνικά βρισκόταν μέσα στο μυαλό του δολοφόνου και μπορούσε να δει τα πάντα. Τις σκέψεις του, το παρελθόν του, ακόμα και τις πρώτες αναμνήσεις του. Το κυριότερο όμως ήταν πως μπορούσε να του κάνει κακό. Κάθε φορά που αναμόχλευε το μυαλό του με την σκέψη του, του προκαλούσε πόνο, αμέτρητο πόνο και το απολάμβανε. Ξαφνικά, τον έχασε. Κοίταξε απέναντι του και ο δολοφόνος ήταν νεκρός, με αίμα να κυλάει από τα μάτια του, τα αυτιά και το στόμα του. Αναγούλιασε, έκανε εμετό και στο τέλος λιποθύμησε. Η αστυνομία τον βρήκε το επόμενο πρωί αλαφιασμένο.

Εκείνη τη νύχτα έγινε Το Τέρας.

Το Τέρας #1

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.