Marvel, Marvel Cinematic Universe, Superheroes, The Worlds Out There, Κινηματογράφος, Κριτικές ταινιών, Νέα

Κριτική της ταινίας Thor: Ragnarok

Στο Thor: Ragnarok των Marvel Studios ο Thor είναι φυλακισμένος στην άλλη άκρη του σύμπαντος χωρίς το τρομερό του σφυρί. Πρέπει να νικήσει το χρόνο για να επιστρέψει στον πλανήτη Asgard και να σταματήσει το Ragnarok, δηλαδή την καταστροφή του πλανήτη του και του πολιτισμού του από τα χέρια μιας νέας, παντοδύναμης απειλής, της αδίστακτης Hela. Πρώτα όμως πρέπει να στεφθεί νικητής μιας θανάσιμης μονομαχίας ενάντια στον πρώην σύμμαχό του και επίσης Εκδικητή – τον Απίθανο Hulk! (πηγή: Village)

To Thor: Ragnarok, η τρίτη προσθήκη στη σειρά ταινιών με πρωταγωνιστή τον Θεό του Κεραυνού, είναι μακράν η πιο διασκεδαστική απ’ όλες. Ο Thor επέστρεψε φέτος αλλαγμένος, με περισσότερο χιούμορ, χαοτική δράση και έναν ανάλαφρο και φρενήρη ρυθμό, που έχει γίνει σήμα κατατεθέν του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel και τον οποίο ακολούθησαν και οι τρεις φετινές του ταινίες (βλ. Guardians of the Galaxy Vol.2, Spiderman: Homecoming).

thor-ragnarok-1_marvel thorragnarok-hulk-gladiator2

Η αλήθεια είναι πως οι ταινίες Thor αποτελούσαν δύο από τις πιο αδύναμες προσθήκες στο Μαρβελοσύμπαν μέχρι στιγμής, όμως το Ragnarok ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα. Το φιλμ του Taika Waititi, έφερε έναν αέρα ανανέωσης στη σειρά, προσθέτοντας στοιχεία που έλειπαν από τις προηγούμενες προσπάθειες μεταφοράς του ήρωα στη μεγάλη οθόνη. Εδώ, ο Thor δεν παίρνει ποτέ τον εαυτό του στα σοβαρά και, ενώ η κύρια πλοκή ασχολείται με την αποφυγή της καταστροφής του Asgard και έχει σε γενικές γραμμές ένα σκοτεινό υπόβαθρο, το τελικό αποτέλεσμα είναι μία από τις διασκεδαστικές ταινίες της Marvel.

Η πλοκή είναι η αλήθεια πως δεν ήταν το δυνατό χαρτί της ταινίας που εστίασε σε άλλα πράγματα. Εκπληκτικές και πανέμορφες σκηνές μάχης, έντονη δράση από την αρχή μέχρι το τέλος, ταιριαστή μουσική και κάποιοι από τους αστειότερους παράπλευρους χαρακτήρες στο MCU, συνθέτουν ένα παζλ το οποίο ήταν δύσκολο να αποτύχει. Σίγουρα, η Marvel επαναλαμβάνεται αρκετές φορές, αλλά γνωρίζει τα δυνατά στοιχεία της και ποντάρει σε αυτά, χωρίς να προσπαθεί πλέον να προσδώσει σοβαρότητα και σκοτείνια στο υπερηρωικό είδος. Και καλά κάνει.

thor-ragnarok-trailer-9jpg 55d70f09-7ca4-47bb-b91b-fde8f41059f1-tessa-thompson-as-valkyrie-in-thor-ragnarok

Το καστ των πρωταγωνιστών υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο το όραμα του Waititi. Ο Tom Hiddleston παραμένει ο εντυπωσιακός και ειρωνικός Loki που αγαπάμε, ενώ ο Chris Hemsworth φαίνεται να ταιριάζει γάντι με αυτό το ανάλαφρο στυλ του τωρινού Thor. Όμως, η καλύτερη προσθήκη στο καστ ήταν ο Hulk! Η χημεία των δύο δυνατότερων Avengers είναι από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της σειράς, ενώ ο Mark Ruffalo απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο μεγάλος ηθοποιός είναι. Συν, ότι μας έδωσαν μία εκπληκτική σύγκρουση των δύο ηρώων, η οποία και αποτέλεσε μία από τις πολλές φαντασμαγορικές μάχες της ταινίας.

Από τους υπόλοιπους ρόλους ξεχώρισα τον «τρελό» Grandmaster του Jeff Goldblum και φυσικά την πάντα εντυπωσιακή Cate Blanchett, η οποία απλά και χωρίς κόπο(και χωρίς πολύ υλικό είναι η αλήθεια) έδωσε ουσία σε μία σχετικά αδιάφορη villain. Σίγουρα, δε θα θυμόμαστε για πολύ καιρό ακόμα τη Hela, αλλά στα πλαίσια της ταινίας δούλεψε (δώστε Thanos στο λαό, γιατί οι τελευταίοι κακοί της Marvel είναι κάπως ανύπαρκτοι). Τέλος, η Tessa Thompson ήταν μία σωστή Valkyrie και έφερε εις πέρας το ρόλο με απόλυτη επιτυχία.

thor-ragnarok Screen_Shot_2017_04_10_at_11.22.46_AM.0

Γενικά
Το Thor: Ragnarok είναι σίγουρα η καλύτερη Thor ταινία. Παραμένει πιστή στην επιτυχημένη συνταγή της Marvel και προσφέρει άφθονο γέλιο, εκπληκτικά εφέ και μάχες και ένα από τα καλύτερα δίδυμα στο υπερηρωικό είδος. Από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της μεγάλης εταιρίας μέχρι στιγμής.

Γενική Βαθμολογία
7.5/10

ThorRagTrailer-1280x640

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.