The Worlds Out There, Tolkien Legendarium, Νέα, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, Σειρές

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γίνεται τηλεοπτική σειρά;

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις για τον κόσμο της Μέσης Γης κυκλοφόρησε σήμερα στο διαδίκτυο. Σύμφωνα λοιπόν με το Variety, η Warner Bros. βρίσκεται σε συζητήσεις με την Amazon για την ανάπτυξη μία τηλεοπτικής σειράς βασισμένη στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, το μεγάλο έργο του πατέρα της σύγχρονης λογοτεχνίας του φανταστικού, J.R.R. Tolkien. Βέβαια, ακόμα δεν έχει κλείσει κάποια συμφωνία και πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, αλλά σίγουρα η συγκεκριμένη είδηση ήρθε για να διχάσει άλλη μια φορά τους θαυμαστές του έργου του Καθηγητή, καθώς και να θέσει ερωτήματα ως προς το αν χρειαζόμαστε άλλη μία μεταφορά του Άρχοντα κι ας είναι αυτή τη φορά σε διαφορετικό μέσο.

lotr

Προσωπικά, όσο κι αν λατρεύω τον κόσμο της Μέσης Γης, δε θεωρώ πως αυτή η σειρά έχει να δώσει το κάτι παραπάνω. Σίγουρα, μπορεί να είναι καλή. Μπορεί να είναι και υπέροχη και να τρίβουμε τα μάτια μας όταν και αν τη δούμε, αλλά θεωρώ πως και να μη γίνει δε θα χάσουμε και τίποτα. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι ένα αξεπέραστο λογοτεχνικό έργο, ίσως το σημαντικότερο βιβλίο φαντασίας όλων των εποχών, και η μέχρι τώρα μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη αποτελεί την κορυφαία κινηματογραφική απόπειρα στο χώρο του φανταστικού. Όταν λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ένα τόσο ολοκληρωμένο και γεμάτο έργο, η επιπλέον προσπάθεια ξεζουμίσματος λόγω της δεδομένης επιτυχίας που θα έχει μία σειρά με το όνομα «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» έχει μεγάλο ρίσκο και μπορεί να αποβεί μοιραία.

Fellpwship_background

Θεωρώ πολύ πιο ενδιαφέρουσα την προοπτική μίας σειράς για το Σιλμαρίλλιον, ή για κάποια έστω κομμάτια του, αλλά είμαστε ακόμα πολύ μακριά από αυτό και είναι πολύ πιθανό να μην το δούμε και ποτέ. Μακάρι η σειρά που ετοιμάζεται να είναι άξια του ονόματος και της κληρονομιάς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και ελπίζω, όταν και αν βγει, να είναι προσεγμένη και να δείχνει σεβασμό στην ιστορία που έχει κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.