Game of Thrones, Game of Thrones Season 7, Reviews Σειρών, The Worlds Out There, Νέα, Σειρές

Game of Thrones Σεζόν 7: Ανασκόπηση του 6ου επεισοδίου

Το 6ο φετινό επεισόδιο του Game of Thrones θα μείνει γνωστό όχι μόνο γιατί διέρρευσε αρκετές μέρες πριν την προβολή του από λάθος του HBO Ισπανίας, αλλά κυρίως γιατί αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά επεισόδια της σειράς μέχρι στιγμής. Το Game of Thrones παραμένει πιστό στην επιτυχημένη συνταγή που θέλει το προτελευταίο επεισόδιο της κάθε σεζόν να παρουσιάζει μια επικών διαστάσεων σύγκρουση. Έτσι και στο “Beyond the Wall”, όπου βλέπουμε την αποστολή του Jon Snow και των ακολούθων του πέρα από το Τείχος καθώς αντιμετωπίζουν των Στρατό των Νεκρών.  

arya sansa Sansa-Arya

Το μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου διαδραματίστηκε πέρα από το Τείχος, αλλά πριν πάω εκεί θέλω να αναφερθώ λίγο στα γεγονότα που είδαμε στο Winterfell. Εκεί η κόντρα των δύο κοριτσιών -την οποία υποκινεί ο Μικροδάχτυλος– συνεχίζεται και η Arya με την Sansa έρχονται διαρκώς αντιμέτωπες χρησιμοποιώντας τα δικά της όπλα η καθεμία. Η Sansa μοιάζει να έχει ωριμάσει αρκετά, αλλά τα λάθη και η ανωριμότητα του παρελθόντος την κυνηγούν ακόμα. Αντιθέτως, η Arya  δείχνει συνεχώς το σκληρό της πρόσωπο ή μάλλον το κανονικό της πρόσωπο. Τα υπόλοιπα πρόσωπά της τα ανακαλύπτει η Sansa όταν τρυπώνει στο δωμάτιο της ψάχνοντας το γράμμα που βρήκε η Arya στο προηγούμενο επεισόδιο. Έτσι ανακαλύπτει την ανάμειξη της μικρής της αδερφής με τους Faceless Men του Braavos και τρομοκρατείται με το δρόμο που αυτή ακολουθεί. Η Arya φεύγει από το δωμάτιο, προτού αφήσει στην αδερφή της το στιλέτο που της έδωσε ο Bran.

Άλλη μία σημαντική εξέλιξη από το Winterfell είναι η πρόταση της Cersei να συναντηθεί με την Αρχόντισσα του Βορρά. Σε άλλο ένα δείγμα ωριμότητας, η Sansa στέλνει την Brienne στη θέση της, η οποία πιστεύει πως θα είναι ασφαλής από την παρουσία του Jamie. Ωστόσο, δε δέχεται να παραμείνει ούτε καν ο Podrick για την ασφάλεια της. Ενδιαφέρον λοιπόν θα έχει η εξέλιξη στο κάστρο των Stark στο φινάλε της επόμενης σεζόν, καθώς οι αδερφές μένουν μόνες τους πλέον ενάντια στις δολοπλοκίες του Petyr Baelish.

Πέρα από Winterfell και τα γεγονότα πέρα από το τείχος, είχαμε μία μικρή σκηνή της Daenerys με τον Tyrion, όπου ο νάνος τη συμβουλεύει να μην είναι παρορμητική και να μάθει να προκαλεί σεβασμό και όχι μόνο φόβο. Επίσης, συζητούν την κατάσταση διαδοχής της, αν τυχόν χάσει τη ζωή της, αλλά η Μητέρα των Δράκων επιμένει πως αυτό θα γίνει αφού στεφθεί Βασίλισσα. Επιπόλαιη η Danny σε αυτό το θέμα.

Season_7_episode_6.0 game-of-thrones-beyond-the-wall-05

Και πάμε τώρα στο ζουμί του επεισοδίου. Οι σκηνές πέρα από το τείχος κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος του και μπορούν να χριστούν σε δύο κατηγορίες. Στην αρχή είχαμε πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις μεταξύ των ηρώων, ενώ το δεύτερο μισό σκηνών ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στη δράση και στη μάχη με τους White Walkers.

Για λόγους οικονομίας και για να μη γίνει τεράστιο και κουραστικό το άρθρο, θα αναφερθώ σε δύο απ’ όλες τις συζητήσεις, αυτές που μου κέντρισαν προσωπικά το ενδιαφέρον. Η πρώτη ήταν μεταξύ του Jon και του Jorah. Οι δύο ήρωες μίλησαν για τους πατέρες τους και για τη σχέση τους με αυτούς, ενώ ο Jon πρόσφερε το οικογενειακό σπαθί των Mormont, που του είχε δώσει ο πατέρας του Jorah, Jeor. Ο Jorah βέβαια αρνήθηκε, γιατί πρόδωσε τον οίκο του και θεωρεί πως το σπαθί αξίζει να το φέρει ο Jon και οι απόγονοι του.

Η επόμενη συζήτηση που θεωρώ πως ξεχώρισε των υπολοίπων, είναι αυτή μεταξύ του Beric Dondarrion και του Jon. Οι δύο άνδρες, οι μοναδικοί άνθρωποι που έχουν αναστηθεί στη σειρά (λες και είναι φυσιολογικό να έχουμε περισσότερους…) μίλησαν για τον Άρχοντα του Φωτός. Ο Beric είναι πεπεισμένος πως πρέπει να πολεμήσουν για τη ζωή, γιατί ο θάνατος είναι πρώτος και ο τελευταίος εχθρός και νικάει πάντα. Αυτό κάνει τον Jon να θυμηθεί τον όρκο της Νυχτερινής Φρουράς (“shield that guards the realms of men”) και φαίνεται αρχίζει να αντιλαμβάνεται το ρόλο του στην ιστορία.

Η δράση ξεκινά, όταν οι ήρωες φτάνουν στο βουνό σε σχήμα βέλους που είδε ο Sandor Clegane στο όραμά του. Αρχικά, τους επιτίθεται μία νεκρή αρκούδα η οποία καταφέρνει να τραυματίσει επικίνδυνα τον Thoros. Αλλά ο Thoros κουβαλάει μεγάλη τρέλα μέσα του και συνεχίζει. Αργότερα, αφού ακολουθήσουν για λίγο μια μικρή ομάδα του Στρατού των Νεκρών, του στήνουν ενέδρα και καταφέρνουν να αιχμαλωτίσουν έναν από αυτούς προτού ο Jon σκοτώσει άλλον έναν White Walker κάνοντας τα υπόλοιπα ζόμπι του πάγου να καταστραφούν. Όμως, δεν είναι όλα τόσο εύκολα. Ένας τεράστιος στρατός βρίσκεται απέναντί τους και έντρομοι τρέχουν προς το κέντρο μίας παγωμένης λίμνης. Ο πάγος σπάει και έτσι είναι προς στιγμήν ασφαλείς από τους νεκρούς. Προηγουμένως βέβαια είχαν προλάβει να στείλουν τον Gendry πίσω στο Τείχος για να στείλει κοράκι στην Daenerys.

4a2de4cdbf5978f83dea397b50b2caa60745a2ee210dad4e3cc56e9f1669f226.0 Dragons-Beyond-The-Wall-700x394

Σε αυτό το σημείο όλα είναι ένας αγώνας δρόμου. Ο Gendry τελικά φτάνει λιπόθυμος στο Τείχος και ενημερώνει τον Davos, ενώ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους ήρωες που παγώνουν. Ο Thoros υπέκυψε στον τραυματισμό του και οι υπόλοιποι τον καίνε, ενώ όλες οι ελπίδες χάνονται όταν η λίμνη παγώνει ξανά και οι νεκροί ορμούν προς το μέρος τους. Σε μία άνιση μάχη η ομάδα του Jon φαίνεται έτοιμη να υποκύψει, όταν φυσικά συμβαίνει αυτό που όλοι περιμέναμε σε εκείνη τη στιγμή. Ο Jon Snow σκύβει, ο Drogon πετά από πάνω του μαζί με τα αδέρφια του και την Daenerys καβάλα σε αυτόν. Ο δράκος στέκεται πάνω από το κέντρο της λίμνης και οι σύμμαχοι σκαρφαλώνουν πάνω του για να διαφύγουν.

Όλα καλά, όλα ωραία δηλαδή. Ή και όχι. Στην πιο σοκαριστική και εντυπωσιακή στιγμή της φετινής σεζόν, αν όχι όλης της σειράς, ο Βασιλιάς της Νύχτας σηκώνει ένα κοντάρι από πάγο και με μία βολή ακριβείας σκοτώνει τον Viserion. Τα ουρλιαχτά του Drogon ήταν πραγματικά ανατριχιαστικά, ενώ πετάει προτού προλάβει να ανέβει πάνω του ο Jon, ο οποίος πέφτει στο νερό. Ο Βασιλιάς του Βορρά, ανέρχεται από το παγωμένο νερό και αντιμέτωπος με μια ορδή νεκρών, σώζεται από τον θείο του Benjen, ο οποίος του παραχωρεί το άλογο του και θυσιάζεται για αυτόν. 

hbo-photo-11 Beyond-the-Wall-8

Το aftermath της μάχης στον πάγο, βρίσκει την Daenerys συντετριμμένη από την απώλεια του «παιδιού» της, ενώ ο «Σκύλος» κουβαλάει το νεκρό αιχμάλωτο σε μία βάρκα. Αν και όλοι πίστευαν πως ο Βασιλιάς του Βορρά είχε χαθεί οριστικά, αυτός έφτασε πάνω στο άλογο του θείου του στο Τείχος, ενώ η επόμενη σκηνή τον βρίσκει σε ένα καράβι με την Daenerys δίπλα του. Της ζητά συγγνώμη για τον Viserion, ενώ θα έσκυβε για να την προσκυνήσει, αν μπορούσε. Η Μητέρα των Δράκων του λέει πως έπρεπε να δει για να καταλάβει και πως μαζί θα νικήσουν τον Βασιλιά της Νύχτας.

landscape-1503332469-jon-daenerys-game-of-thrones-1 ol_blue_eyes

Πέρα από το τείχος, αλυσίδες σηκώνουν τον Viserion από το βυθό της λίμνης. Ο Night’s King τον πλησιάζει, ακουμπά το χέρι του στο κεφάλι του και ο δράκος ξυπνά. Αλλά τα μάτια του είναι γαλάζια.

 

Game of Thrones Season 7

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.