Esports, Gaming, League of Legends, Νέα

Ο Παναθηναϊκός δημιουργεί τμήμα Esports!

Το πρώτο Ελληνικό αθλητικό σωματείο που εισέρχεται στον κόσμο του επαγγελματικού gaming είναι γεγονός. Τα eSports φαίνονται να αναγνωρίζονται ως ένας κινητήριος τομέας στο σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι και της χώρας μας, μετά από μια κίνηση που δεν περιμέναμε τόσο γρήγορα στην Ελλάδα.

Κορυφαίοι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν πράξει το ίδιο. Η Παρί Σεν Ζερμαίν, η Σάλκε, η Βαλένθια και η Μπεσίκτας, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα ομάδων που επένδυσαν στη συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία του επαγγελματικού gaming, η οποία αναμένεται να έχει πάνω από 490 εκατομμύρια δολάρια κέρδη με το πέρας του 2016. Επίσης αυξανόμενο είναι και το κοινό τους, το οποίο υπολογιζόταν στα 226 εκατομμύρια θεατών κατά το 2015.

Τα πράγματα φαίνονται να βρίσκονται σε άνθιση και στην Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει γενικότερα τη χώρα μας. Ο Κωνσταντίνος “Forgiven” Τζορτζίου, έφτασε με την ομάδα του H2k, μέχρι τα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος του League of Legends, ενώ η καθαρά ελληνική ομάδα AD  Finem ήταν φιναλίστ του Boston Major του Dota2. Μετά από αυτές τις επιτυχίες, η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού φέρνει ελπίδες για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο χώρο, καθώς οι νέες ομάδες που θα δημιουργηθούν θα έχουν την στήριξη ενός τεράστιου σωματείου.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

“O Παναθηναϊκός Α.Ο., στο πλαίσιο της πρωτοπορίας που τον χαρακτηρίζει διαχρονικά και ακολουθώντας τις εξελίξεις της εποχής, ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας τμήματος eSports. Ο Σύλλογός μας, εισέρχεται στον κόσμο του eGaming και των παγκοσμίως δημοφιλών πρωταθλημάτων: League of Legends, Starcraft, Dota2, Counter-Strike και FIFA και NBA2K.

Τα eSports όπως προδίδει και το ίδιο το όνομα (electronic sports) είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ παικτών ή ομάδων σε video games, με γνώμονα την στρατηγική, τα αντανακλαστικά και την επικοινωνία με τη μηχανή (Η/Υ ή Console). Από το 2000 είδαμε τα πρώτα επαγγελματικά τουρνουά να προσελκύουν χιλιάδες κόσμου ως θεατές. Τα eSports προέρχονται από την Ασία και τα φημισμένα παιχνίδια στρατηγικής, ενώ με την πάροδο του χρόνου έχουν επεκταθεί σε όλο τον κόσμο και πλέον δεσπόζουν σε μια από τις υψηλότερες θέσεις των προτιμήσεων του νεανικού κοινού.

Εν έτη 2016 έχουν δημιουργηθεί μεγάλοι σύλλογοι και εντυπωσιακά μισθολόγια για τους διάσημους επαγγελματίες παίκτες αλλά και εξωπραγματικά έπαθλα στα ομαδικά παιχνίδια που μετρούν εκατομμύρια δολάρια.

Ταυτόχρονα κορυφαίοι Σύλλογοι όπως η Παρί Σεντ Ζερμαίν, η Σάλκε, η Βαλένθια κ.α. δραστηριοποιούνται ήδη στα eSports, των οποίων η ανάπτυξη είναι συνεχής και ραγδαία, προσελκύοντας εκατομμύρια θεατών στις μεγάλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Στην Ελλάδα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τα πρώτα βήματα, με εγχώριες διοργανώσεις και ομάδες που ανταγωνίζονται το επίπεδο της Ευρώπης, ενώ το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα (ΤΗΕ LEAGUE) που διεξήχθη, προσέλκυσε στην τελική του φάση, χιλιάδες Ελλήνων θεατών στο πλαίσιο του eGaming στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

O Σύλλογός μας υλοποιεί το νέο αυτό project σε συνεργασία με την εταιρεία Cowboy TV και υπεύθυνοι του τμήματος θα είναι οι κ. κ. Ανδρέας Δερδεμέζης, Ηλίας Αποστολόπουλος και Μιχάλης Βιλιώτης.

O πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. Δημήτρης Μπαλτάκος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου σχετικά με την είσοδο του Συλλόγου μας στα eSports:

“Ο Παναθηναϊκός Α.Ο., πραγματοποιεί μία πρωτοποριακή κίνηση που αναμένεται να προσδώσει στο Σύλλογο σημαντικά οφέλη και παράλληλα, μέσω αυτής της καινοτομίας, απευθυνόμαστε σε Έλληνες παίκτες που ήδη διακρίνονται στο εξωτερικό και πλέον τους δίνουμε έξτρα κίνητρο και οργανωτικό πλαίσιο ως προς την ενασχόλησή τους με τα eSports. Ο ανταγωνισμός σε ένα ψηφιακό περιβάλλον και ο συνδυασμός ταχύτητας, ακρίβειας, στρατηγικής σκέψης, ομαδικότητας κ.α. αποδεικνύεται εξαιρετικά ελκυστικός και αποτελεί επιλογή από ευρύ κοινό ως ψυχαγωγία (θεατές) αλλά και καριέρα (παίκτες). Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. όπως και άλλοι κορυφαίοι σύλλογοι παγκοσμίως, εναρμονίζεται στα δεδομένα της εποχής, πάντα με γνώμονα την εξέλιξη και την πρόοδο”.

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.