Reviews Σειρών, Vikings, Σειρές

Vikings: All His Angels

Με το τέλος του 2016 κλείνει και ένας μεγάλος κύκλος για τους Vikings. Τα δύο τελευταία επεισόδια πριν την αλλαγή του έτους, ήταν από τα καλύτερα και τα πιο φορτισμένα συναισθηματικά κομμάτια της σειράς. Γιατί με το τέλος του 2016, χάσαμε τον Ράγκναρ Λόθμπροκ, τον ήρωα των Βίκινγκς και έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που εμφανίστηκαν στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια.

Ο Ράγκναρ πέθανε σαν ήρωας, παρόλο που το τέλος του, στο λάκκο με τα φίδια, δεν έμοιαζε με δοξασμένο θάνατο. Το κύριο χαρακτηριστικό του, που τον έκανε να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από όλους, ήταν ότι είχε στραμμένα τα μάτια του στο μέλλον. Δεν επιδίωκε ποτέ παροδικές νίκες και εκεί που οι υπόλοιποι σκέφτονταν κοντόφθαλμα, ο Ράγκναρ, έβρισκε πάντα τους πιο ευφάνταστους τρόπους να πετύχει τους σκοπούς του. Και αυτό έκανε μέχρι το τέλος της ζωής του.

v2Στο δεύτερο μισό της 4η σεζόν, είδαμε τον Ράγκναρ να ταξιδεύει στην Αγγλία για να εκδικηθεί τον Βασιλιά Έγκμπερτ, μαζί με το γιο του, Άιβαρ. Όμως, ήξερε πως γέρασε πλέον και ο γιος του δε θα τον βοηθούσε με το ανάπηρο σώμα του. Έτσι κανόνισε με τον Έγκμπερτ να τον παραδώσει στον Έιλα, ο οποίος θα χαιρόταν ιδιαίτερα να τον σκοτώσει. Εκμεταλλευόμενος το σεβασμό και την εκτίμηση που είχε ο Έγκμπερτ προς το πρόσωπό του, τον έπεισε να ελευθερώσει τον Άιβαρ. Επίσης του υποσχέθηκε πως θα πει στο γιο του, που στα μάτια του Άγγλου ηγεμόνα δεν έμοιαζε για απειλή, ότι ο Βασιλιάς Έιλα ευθύνεται για τα θάνατό του και πως αυτόν πρέπει να εκδικηθούν οι γιοι του.

v1Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά ο Βίκινγκ Βασιλιάς είχε άλλα σχέδια. Σε όλο το ταξίδι προσπαθούσε να ξεκλειδώσει το τέρας που κρύβει μέσα του Άιβαρ. Κατάλαβε πως, παρά το ανίκανο για μάχη σώμα του, είχε μια δύναμη που κανένας από τα αδέρφια δεν κατείχε. Είχε θυμό και σκεφτόταν διαφορετικά από όλους, σαν τον ίδιο. Στην τελευταία συνάντηση τους, του είπε πως οι Γιοι του Ράγκναρ πρέπει να εκδικηθούν τον Βασιλιά Έγκμπερτ και τον ενέπνευσε να γίνει αυτό που πραγματικά είναι προορισμένος να γίνει.

Ο Ράγκναρ πέθανε λοιπόν στο λάκκο με τα φίδια(πόσο σιχαίνομαι τα φίδια!) . Στη ζωή του ανακάλυψε πως τελικά οι Θεοί δεν έχουν και μεγάλη σημασία για αυτόν και πως πάντα προσπαθούσε να είναι ο κύριος του πεπρωμένου του. Στο τέλος παρέμεινε το πιο ιστορικό πρόσωπο για το λαό του και αυτός που άλλαξε για πάντα τη ζωή πολλών βορείων και τους οδήγησε εκεί που κανείς δεν είχε ονειρευτεί.

Υπέροχη ήταν η σκηνή που ο Βασιλιάς Έγκμπερτ, τυλιγμένος για να μην τον ανακαλύψουν, παρακολουθεί το θάνατο του ανθρώπου που δεν ήθελε να σκοτώσει. Ενός ανθρώπου που θαύμαζε και νόμιζε πως είχε νικήσει, όμως ο θάνατος του Ράγκναρ θα είναι η έμπνευση για τα πλοία που θα πλεύσουν ξανά προς την Αγγλία, φέρνοντας εκδίκηση στο μεγαλύτερο εχθρό που είχε αντιμετωπίσει ποτέ του. Εκπληκτική σκηνή από δύο υπέροχους ηθοποιούς.

 Τέλος, θέλω να κάνω μια μικρή αναφορά στον Τράβις Φίμελ. Σε όλη τη σειρά, από την πρώτη σεζόν, μέχρι και σήμερα, ήταν ανατριχιαστικός. Ένα πρώην μοντέλο, στον οποίο δόθηκε ένας πολύ δύσκολος ρόλος και τον απέδωσε στο 100%. Τα λόγια είναι λίγα και ο ρόλος θα μνημονεύεται ως ένας από τους καλύτερους τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση. Έφτιαξε την καριέρα του ο Φίμελ μέσω των Vikings και όχι άδικα.

Και να θυμάστε τα καλύτερα έρχονται, γιατί ξυπνάει αυτός….

v

SPOILER ALERT Πιθανές πληροφορίες για τη συνέχεια από ιστορικές-μυθολογικές πηγές

Οι Γιοι του Ράγκναρ θα οργανώσουν το Μεγάλο Στρατό των Βίκινγκς και θα λεηλατήσουν την Αγγλία. Ο ηγέτης που θα τους σταματήσει τελικά θα είναι ο Βασιλιάς Άλφρεντ. ΝΑΙ ο γιος του Άθελσταν στη σειρά. Άρα βλέπουμε, πως η σκηνή με το σκάκι του μικρού με τον Άιβαρ, ήταν μια προοικονομία για τη συνέχεια.
Επίσης, σύμφωνα με τους μύθους των βορείων, ο Βασιλιάς Έιλα θα πεθάνει από τον Άιβαρ και τους υπόλοιπους γιους του Ράγκναρ με το Ματωμένο Αετό, ενώ σε άλλα κείμενα πεθαίνει στη μάχη του Γιορκ. Προσωπικά, θέλω όσο τίποτα να ακολουθήσουν το πρώτο δρόμο στη σειρά!

v3

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.