Let's talk about..., Εκδηλώσεις, Λογοτεχνία, Νέα, Φantasticon, Φantasticon 2018

Ο Dmitry Glukhovsky έρχεται στο Φantasticon 2018!

Τα τελευταία χρόνια με την άνθηση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα, όλο και περισσότεροι επιτυχημένοι συγγραφείς του εξωτερικού επισκέπτονται τη χώρα μας.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παρουσία του Graham Masterton, ο οποίος βρέθηκε φέτος στη Θεσσαλονίκη ως επίσημος καλεσμένος στο φεστιβάλ Fantasmagoria, με τον κόσμο να αγκαλιάζει το μεγάλο δάσκαλο του τρόμου. Ωστόσο, η φετινή χρονιά μας επιφυλάσσει μία ακόμα μεγάλη έκπληξη. Στο επερχόμενο Φantasticon 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στο κτίριο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης στην Αθήνα, στις 6-7 Οκτωβρίου, θα βρίσκεται μαζί μας ο Dmitry Glukhovsky, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρωπαϊκής σκηνής του φανταστικού.

Metro-2033-Redux

Ο Dmitry Glukhovsky, γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1979 στη Ρωσία και έγινε γνωστός παγκοσμίως με το μυθιστόρημά του Metro 2033, το οποίο και είχε ανεβάσει αρχικά δωρεάν στην προσωπική του ιστοσελίδα. Η ιστορία γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία, συγκέντρωσε περισσότερους από 3 εκατομμύρια αναγνώστες και τελικά τυπώθηκε αρχικά στη Ρωσία του 2005 και έπειτα στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 2010, ενώ κυκλοφόρησαν και δύο συνέχειες του, τα Metro 2034 και Metro 2035. Η σειρά βιβλίων μεταφέρθηκε πολύ επιτυχημένα και στον κόσμο των video games  με τα παιχνίδια Metro 2033, Metro: Last Light και Metro: Exodus να κυκλοφορούν στις περισσότερες σύγχρονες κονσόλες. Ο Dmitry Glukhovsky θα βρίσκεται φέτος στο Φantasticon 2018 όπως διαβάζουμε και στην ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook:

“Αν και ο ίδιος έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το μετρό, λόγω της απόστασης θα αναγκαστεί να ταξιδέψει κοντά μας με αεροπλάνο.
Το ΦantastiCon 2018, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη, έχει τη χαρά να υποδεχθεί τον βραβευμένο συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Dmitry Glukhovsky!
Ο Ντμίτρι Αλεξέγιεβιτς Γκλουχόφσκι αναδείχτηκε ως ένας από τους δημοφιλέστερους νέους συγγραφείς του χώρου με την επιτυχημένη σειρά βιβλίων του “Metro”. Το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς με τίτλο “Μετρό 2033″ κυκλοφόρησε το 2005 και επανεκδόθηκε το 2007. Την ίδια χρονιά έλαβε το βραβείο Eurocon 2007. Ακολούθησαν άλλες δύο πολύ επιτυχημένες συνέχειες. Ο υπόγειος κόσμος του μετρό της Μόσχας ως εναλλακτική λύση απέναντι στην κατεστραμμένη Γη, όπως παρουσιάζεται στα βιβλία, αποδείχτηκε θέμα τόσο ενδιαφέρον, ώστε πάνω του βασίστηκε το σενάριο των ομότιτλων ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που γρήγορα απέκτησαν φανατικούς φίλους παγκοσμίως.”

Στο ΦantastiCon 2018 οι επισκέπτες μας θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πάνελ γνωριμίας με τον συγγραφέα και το έργο του και να πληροφορηθούν για την κυκλοφορία των βιβλίων του σε ελληνική μετάφραση. Λεπτομέρειες και εκπλήξεις αναμένονται όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ μας.

NewFANTASTICON-LOGO-1030x303

Το Manwe Stories θα αποτελεί επίσημο χορηγό επικοινωνίας του φετινού Φantasticon και θα βρίσκομαι και εγώ το διήμερο 6-7 Οκτωβρίου στην Αθήνα για τη μεγάλη γιορτή του φανταστικού. Περισσότερα σύντομα!

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.