Let's talk about..., Εκδηλώσεις, Ελληνικό Fantasy, Νέα, Φantasticon, Φantasticon 2018

Φantasticon 2018: Ανασκόπηση της μεγάλης γιορτής του Φανταστικού!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο το Φantasticon 2018 στην Αθήνα. Το φεστιβάλ επέστρεψε φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά και οι λάτρεις της φαντασίας κατέκλυσαν τους διαδρόμους και τις αίθουσες της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, αγκαλιάζοντας το event με τον πιο ζεστό τρόπο.

Το φετινό Φantasticon, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε τα πάντα. Εκθέτες, cosplayers, ομιλίες και αφιερώματα και, φυσικά, την ψυχή της εκδήλωσης, πάρα πολλούς συγγραφείς με τα βιβλία τους! Αρκετές φορές μέσα από το Manwe Stories σας τονίζω την άνθηση που έχει γνωρίσει η Ελληνική φανταστική λογοτεχνία και κάθε χρόνο αυτή η εξέλιξη είναι όλο και πιο εμφανής. Πλέον, το φανταστικό στη χώρα μας έχει αρχίσει να καθιερώνεται ως ένα πολύ αγαπημένο είδος για το Ελληνικό αναγνωστικό κοινό, ενώ όλο και περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι ασχολούνται με αυτό, καθιστώντας της φανταστική λογοτεχνία της χώρας μας έναν ολοκληρωμένο και πολυποίκιλο χώρο. Τους επόμενους μήνες αναμένετε πολλές νέες κριτικές Ελληνικών βιβλίων φαντασίας, επιστημονικής φαντασίας και τρόμου στις σελίδες του Manwe Stories, μερικά από τα οποία κάποιοι τα έχετε ήδη δει, αν με ακολουθείτε στο facebook και στο instagram.

IMG_20181006_203457_HDR

H Fantasy Symphony Orchestra

Έχοντας παρακολουθήσει τα περισσότερα events του Φantasticon, από το απόγευμα του Σαββάτου και όλη την Κυριακή, σίγουρα ξεχώρισα κάποια περισσότερο. Αρχικά, λάτρεψα την συναυλία της Fantasy Symphony Orchestra, η οποία αποτέλεσε το κλείσιμο της πρώτης ημέρας της εκδήλωσης. Η ορχήστρα έπαιξε ζωντανά στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης μερικά πολύ χαρακτηριστικά και αγαπημένα κομμάτια μουσικής από τις πιο επιτυχημένες ταινίες και σειρές φαντασίας (Lord of the Rings, Harry Potter, Pirates of the Caribbean, Game of Thrones κ.α.).

IMG_20181007_160805

H Ομιλία του George Sakellariou

Η αγαπημένη μου ίσως ομιλία για το διήμερο ήταν αυτή του Γιώργου Σακελλαρίου (George Sakellariou) ενός ανθρώπου που δούλεψε για πολλά χρονιά στην εταιρία ειδικών εφέ Industrial Light and Magic, του George Lucas. Όντας μέλος της κορυφαίας εταιρίας ειδικών εφέ στον κόσμο, μας έδωσε πληροφορίες για την εξέλιξη της τέχνης του κινηματογράφου και της εικόνας, καθώς και για τη συνεργασία του με μερικούς από τους κορυφαίους καλλιτέχνες στο χώρο του θεάματος.

Τέλος, φυσικά και δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον επίσημο καλεσμένο του φετινού φεστιβάλ, τον Dmitry Glukhovsky. Ο συγγραφέας της σειράς μυθιστορημάτων δυστοπίας Metro, τα οποία μεταφέρθηκαν και στον χώρο του gaming, μας μίλησε για την πηγή έμπνευσης της ιστορίας, η οποία του ήρθε σχεδόν πηγαία όντας κάτοικος της Ρωσίας στη μεταβατική περίοδο από την Σοβιετική Ένωση καθώς και για την ιστορία του πλέον υπερ-επιτυχημένου Metro. Δυστυχώς, δεν μπορούσα να παραμείνω μέχρι και τα αυτόγραφα και όλους εσάς που πήρατε ένα, να ξέρετε σας ζηλεύω.

IMG_20181007_181902_HDR

O Dmitry Glukhovsky στο Φantasticon

Το Manwe Stories αποτέλεσε χορηγό επικοινωνίας του φετινού Φantasticon και θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για το φανταστικό διήμερο που μας προσέφεραν. Τις επόμενες ημέρες θα ανέβει πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο instagram και στο facebook του blog.
Εις το επανιδείν, Φantasticon!

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.