Κινηματογράφος, Νέα

Οι πρώτες κριτικές για την ταινία Assassin’s Creed

Φαίνεται πως η κατάρα των ταινιών που βασίζονται σε video games συνεχίζεται, σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές για το Assassin’s Creed. Παρόλο που η προηγούμενη φετινή προσπάθεια μεταφοράς ενός πολύ πετυχημένου ηλεκτρονικού παιχνιδιού στη μεγάλη οθόνη- με την πρώτη ταινία τη σειράς Warcraft– μας έδωσε ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές αποτέλεσμα, δε φαίνεται να ισχύει το ίδιο με την ταινία του Justin Kurzel.

ac1Οι κριτικοί φαίνονται πολύ σκληροί, μέχρι στιγμής, με το Assassin’s Creed καθώς στο Rotten Tomatoes έχει αποσπάσει ένα σκορ 18%, με μέση βαθμολογία 4.1/10, από 82 κριτικές. Άσχημα είναι τα πράγματα και στο Metacritic, όπου τη βρίσκουμε στο 36/100 στο Metascore, ενώ μόνο το IGN  φέρεται να της δίνει ένα αξιοπρεπές 6.5/10.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο IMDB η ταινία έχει βαθμολογία 7.3/10, αλλά είναι γνωστό πως την πρώτη εβδομάδα των προβολών των περισσότερων ταινιών, οι βαθμολογίες τους είναι αρκετά ανεβασμένες στη συγκεκριμένη σελίδα, ειδικότερα των μεγάλων franchises.  

Κύρια αιτία των άσχημων κριτικών, είναι η πλοκή και η εξέλιξη των χαρακτήρων, αν και η δράση και οι σκηνές μάχης φαίνονται αντάξιες του ονόματος του τίτλου. Γενικότερα, σύμφωνα με πολλούς κριτικούς, το Assassin’s Creed μοιάζει να είναι μια ταινία που πιάνει το στυλ των αντίστοιχων παιχνιδιών, αλλά χάνει πολύ στην «καρδιά» και την έλλειψη δομημένης πλοκής, παρά το δυνατό καστ που τη συνοδεύει(είχαμε και σχόλια για το τι δουλειά έχει ο Fassbender και η Cotillard σε μια τέτοια ταινία).  

Η ταινία έχει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις  5 Ιανουαρίου του 2017 και φυσικά αναμένετε κριτική και από το Manwe Stories.

Πλοκή                                                                
Όταν ο Callum Lynch ανακαλύπτει τις αναμνήσεις του προγόνου του Aguilar και αποκτά τις ικανότητες ενός Master Assassin, μαθαίνει πως είναι απόγονος της μυστική κοινωνίας των Ασσασσίνων.

Πρωταγωνιστούν:
Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Charlotte Rampling και Michael K. Williams.

Trailer:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.