The Worlds Out There, Toplists, Αγαπημένες Σκηνές Μάχης

Αγαπημένες Σκηνές Μάχης #1

Εδώ και αρκετά χρόνια παρατηρούμε μία κυριαρχία των ταινιών δράσης, με τις περισσότερες από αυτές να γίνονται μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες. Κύριο συστατικό μίας τέτοιας ταινίας είναι οι σκηνές μάχης, που αποτελούν τον πυρήνα και την καρδιά αυτού του είδους. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει αποκλειστικά στις ταινίες δράσης, καθώς μία όμορφη σκηνή μάχης μπορεί να ομορφύνει οποιαδήποτε ταινία. Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα σας παρουσιάζω αγαπημένες μου σκηνές μάχης, από ταινίες, σειρές και κινούμενα σχέδια και από οποιοδήποτε άλλο μέσο είναι δυνατό, σχολιάζοντας τις επιλογές μου κάθε φορά.

 

Highway Fight Scene- Captain America The Winter Soldier
Η συγκεκριμένη μάχη είναι από τις καλύτερα γυρισμένες σκηνές δράσης που μας έχει δώσει το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel. Με γρήγορη χορογραφία, σωστά κοψίματα και με συναισθηματική βαρύτητα στο τέλος, είχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται μια σύγκρουση ανάμεσα στον Captain America και τον Winter Soldier. Στα συν η συμμετοχή της Black Widow.

 

Eowyn vs The Witch King of Angmar- Lord of the Rings: The Return of the King
Δεν ξέρω αν χρειάζεται καν να σχολιάσω αυτή τη σκηνή. Μία κλασική στιγμή των βιβλίων, που μεταφέρθηκε όμορφα και στη μεγάλη οθόνη. Ίσως η μάχη που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα τη θυμόμαστε για την ατάκα I’m no man”! Πολλοί έχουν κατηγορήσει τον Τόλκιν πως δεν έχει χρησιμοποιήσει πολλούς γυναικείους χαρακτήρες στα έργα του και πως έδειχνε συμπάθεια στους άνδρες ήρωες του. Όντως, οι ιστορίες του Τόλκιν έχουν κυρίως άνδρες πρωταγωνιστές, αλλά ηρωίδες όπως η Eowyn ή η Luthien του Silmarillion, είναι ισάξιες με δέκα κοινούς ανδρικούς χαρακτήρες.

 

Cloud vs Sephiroth- Final Fantasy VII: Advent Children Complete
Η τελευταία μάχη για αυτή την εβδομάδα έρχεται από την Ιαπωνία και την animation ταινία Final Fantasy VII: Advent Children. Η ταινία αποτελεί συνέχεια του Final Fantasy VII, του πιο επιτυχημένου παιχνιδιού της σειράς και η τελική της μάχη είναι μία επανάληψη της σύγκρουσης του Cloud με τον Sephiroth. Το εξαιρετικό animation (ειδικά για το 2005 που κυκλοφόρησε), με την ηχητική υπόκρουση του One Winged Angel”,  έδωσαν ένα υπέροχο κλείσιμο στην ταινία. Εδώ έχω συμπεριλάβει την “Complete” έκδοση ταινίας, που περιέχει αρκετές έξτρα σκηνές
.

Αγαπημένες Σκηνές Μάχης #1

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.