The Worlds Out There, Toplists, Αγαπημένες Σκηνές Μάχης

Αγαπημένες Σκηνές Μάχης #3

Εδώ και αρκετά χρόνια παρατηρούμε μία κυριαρχία των ταινιών δράσης, με τις περισσότερες από αυτές να γίνονται μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες. Κύριο συστατικό μίας τέτοιας ταινίας είναι οι σκηνές μάχης, που αποτελούν τον πυρήνα και την καρδιά αυτού του είδους. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει αποκλειστικά στις ταινίες δράσης, καθώς μία όμορφη σκηνή μάχης μπορεί να ομορφύνει οποιαδήποτε ταινία. Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα σας παρουσιάζω αγαπημένες μου σκηνές μάχης, από ταινίες, σειρές και κινούμενα σχέδια και από οποιοδήποτε άλλο μέσο είναι δυνατό, σχολιάζοντας τις επιλογές μου κάθε φορά.

 

Spiderman vs Doctor Octopus- Train Fight- Spiderman 2  
Το Spiderman 2, του Sam Raimi, είναι ίσως η καλύτερη Spiderman ταινία μέχρι στιγμής. Η συγκεκριμένη σκηνή, εκτός από υπέροχη χορογραφία και όμορφα ειδικά εφέ (η ταινία κέρδισε και Όσκαρ σε αυτόν τον τομέα), έχει μία από τις πιο εικονικές στιγμές του ανθρώπου- αράχνη στη μεγάλη οθόνη. Ναι, αυτή που ο Spidey κρατά ένα τραίνο ολόκληρο, σώζοντας τους επιβαίνοντες από μία πτώση θανάτου!

 

Huo Yuanjia vs Tanaka- Jet Li’s Fearless
Η τελική μονομαχία της ταινίας κατά την οποία ο πρωταγωνιστής Huo Yuanjia έρχεται αντιμέτωπος με τον Ιάπωνα πρωταθλητή Anno Tanaka. Ο Jet Li είναι πρώην πρωταθλητής του Wushu (την πολεμική τέχνη που παρουσίαζε η ταινία) στην Κίνα και όπως ήταν λογικό έδωσε τα πάντα στην τελευταία του ταινία με θέμα την πολεμική αυτή τέχνη. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Gon vs Pitou- Hunter x Hunter (2011)
Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ εύκολα κάποια τόσο μονόπλευρη μάχη ενάντια σε έναν από τους πιο δυνατούς εχθρούς σε οποιοδήποτε anime. Η Pitou κατά τη διάρκεια του Chimera Ant Arc της σειράς αποτελούσε ένα πραγματικό τέρας και έναν από τους ισχυρότερους χαρακτήρες που είχε σχεδιάσει ο Togashi. Όμως, όλα άλλαξαν όταν ο Gon νευρίασε και εξανάγκασε τον εαυτό του να εξελιχθεί. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.


Αγαπημένες Σκηνές Μάχης #3

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.