The Worlds Out There, Toplists, Αγαπημένες Σκηνές Μάχης

Αγαπημένες Σκηνές Μάχης #5

Εδώ και αρκετά χρόνια παρατηρούμε μία κυριαρχία των ταινιών δράσης, με τις περισσότερες από αυτές να γίνονται μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες. Κύριο συστατικό μίας τέτοιας ταινίας είναι οι σκηνές μάχης, που αποτελούν τον πυρήνα και την καρδιά αυτού του είδους. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει αποκλειστικά στις ταινίες δράσης, καθώς μία όμορφη σκηνή μάχης μπορεί να ομορφύνει οποιαδήποτε ταινία. Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα σας παρουσιάζω αγαπημένες μου σκηνές μάχης, από ταινίες, σειρές και κινούμενα σχέδια και από οποιοδήποτε άλλο μέσο είναι δυνατό, σχολιάζοντας τις επιλογές μου κάθε φορά.

The Siege of Jerusalem- Kingdom of Heaven

Η πολιορκία της Ιερουσαλήμ από τον Σάλαντιν το 1187, είναι μία από τις ιστορικότητες στιγμές της ιερής πόλης. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Το Βασίλειο των Ουρανών», του Ridley Scott, με πρωταγωνιστή των Orland Bloom στο ρόλο του Μπάλιαν του Ίμπελιν. Παρακάτω παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα της πολιορκίας και μία από τις ομορφότερες στιγμές της ταινίας.

*Το γεγονός αυτό με ενέπνευσε να γράψω το διήγημα «Ο Ιππότης του Θεού», το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ανθολογία ιστορικού διηγήματος «Θύελλα στο Χρόνο ΙΙ», των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.

 

Battle of Eoferwick- Last Kingdom

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους Βίκινγκς και στους Σάξονες έχουν πάντα τη δική τους μαγεία. Άγριες και σκληρές μάχες, μίας εποχής πολύ μακρινής. Μία τέτοια μάχη ήταν και η πρώτη πολεμική σύρραξη στο Last Kingdom ανάμεσα στον Earl Ragnar και στους Άγγλους αντιπάλους του, η οποία ουσιαστικά πυροδότησε τα γεγονότα της σειράς, όταν ο Ragnar αιχμαλώτισε τον μικρό τότε Uhtred.

Blackrock Battle Scene- Warcraft  

Το Warcraft σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη ταινία φαντασίας που έχουμε δει. Όμως, ήταν μία απολαυστική ταινία, παρά τα ελαττώματα της, και σε αυτό έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι πολύ όμορφες πολεμικές συγκρούσεις της ταινίας. Πάντα με μεγάλη δόση μαγείας, χρωμάτων και φανταχτερών πανοπλιών. Αυτή κατ’ εμέ ήταν πιο δυνατή σκηνή του Medivh, ενός από τους σημαντικότερους χαρακτήρες στην ιστορία του Warcraft.

 

Αγαπημένες Σκηνές Μάχης #5

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.