The Worlds Out There, Toplists, Αγαπημένες Σκηνές Μάχης

Αγαπημένες Σκηνές Μάχης #6

Εδώ και αρκετά χρόνια παρατηρούμε μία κυριαρχία των ταινιών δράσης, με τις περισσότερες από αυτές να γίνονται μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες. Κύριο συστατικό μίας τέτοιας ταινίας είναι οι σκηνές μάχης, που αποτελούν τον πυρήνα και την καρδιά αυτού του είδους. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει αποκλειστικά στις ταινίες δράσης, καθώς μία όμορφη σκηνή μάχης μπορεί να ομορφύνει οποιαδήποτε ταινία. Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα σας παρουσιάζω αγαπημένες μου σκηνές μάχης, από ταινίες, σειρές και κινούμενα σχέδια και από οποιοδήποτε άλλο μέσο είναι δυνατό, σχολιάζοντας τις επιλογές μου κάθε φορά.

Ahsoka Tano vs Darth Vader- Star Wars Rebel Season 2 Finale

H Ahsoka, απ’ όταν εισήχθη στον κόσμο του Star Wars, στο Star Wars: The Clone Wars, έγινε μία από τις πιο αγαπημένες χαρακτήρες του κόσμου του Γαλαξία που βρίσκεται πολύ πολύ μακριά μας. Η μάχη της με τον πρώην της δάσκαλο και νυν Σκοτεινό Άρχοντα των Σιθ, Darth Vader, ήταν κάτι που όλοι περίμεναν μετά την εμφάνιση της στους Rebels. Αυτό τελικά έγινε, με εντυπωσιακό τρόπο για τα δεδομένα της σειράς, στο φινάλε της δεύτερης σεζόν. Το τέλος της μάχης άφησε όλα τα ενδεχόμενα πιθανά.

Arrow vs The Dark Archer- Arrow Season 1 Finale
Ίσως η πιο εικονική μάχη της σειράς (μαζί με αυτές με τον Slade Wilson), στην παλιά καλή εποχή του Arrow. Με εξαιρετική χωρογραφία, ένταση και ατμόσφαιρα, η τελική σύγκρουση του Oliver Queen με τον Malcolm Merlin στο τέλος της πρώτης σεζόν έθεσε πολύ υψηλά τον πήχη. Δυστυχώς πέρα από την 2η σεζόν, η σειρά δε κατάφερε να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο, αν και φέτος έκανε πολλά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση!

Rider vs Assassin- Fate/Zero

Στο Fate/Zero, νεαροί καλούν πνεύματα ηρώων του παρελθόντος για να τους βοηθήσουν να κατακτήσουν το Άγιο Δισκοπότηρο. Το όλο concept γίνεται ακόμα καλύτερο όταν ο ήρωας της κλάσης Rider τον οποίον τυχαίνει να αποκαλούν Iskandar (Μέγας Αλέξανδρος) συγκρούεται με την κλάση Assassin, καλώντας τους ιστορικούς συμμάχους τους, τους Ιόνιους Εταίρους (ήθελαν κάτι που ακούγεται πολύ Ελληνικό σαν όνομα οι Ιάπωνες).  (Το βίντεο δεν έχει την κανονική μεταγλώτιση, αλλά μόνο έτσι κατάφερα να το βρω σε σχετικά καλή ανάλυση και στα Αγγλικά- ή με Αγγλικούς υποτίτλους)


Αγαπημένες Σκηνές Μάχης #6

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.