The Worlds Out There, Βιβλία Φαντασίας, Ελληνικό Fantasy, Λογοτεχνία

Γεννημένη στις 13- Βιβλίο 1: Κάθαρση, του Χρήστου Αντώναρου

Η ανθρωπότητα είναι υπό τον τυραννικό ζυγό μιας Αυτοκρατορίας Μαγισσών και Δαιμόνων. Κάθε δεκατρείς του μήνα σε κάθε γωνία του πλανήτη εμφανίζεται και από μια Τιμωρία, ένα τερατούργημα ενός ουράνιου Πατέρα, ο οποίος δε συγχώρεσε ποτέ τους ανθρώπους για την σταύρωση του γιού του. Δύο χιλιάδες χρόνια μετά, μια σειρά από διαφορετικούς ήρωες, κάθε στρατοπέδου, γίνεται είτε άθελά του είτε ηθελημένα το μέσο της θείας Κάθαρσης.

Μέσα στο χάος που επικρατεί σε ένα ήδη χαοτικό και σκοτεινό κόσμο, ο μυστήριος βρικόλακας Βίνσεντ βοηθά την αγαπημένη του Κάρεν να λύσει το μυστήριο πίσω από την επιστροφή της από τον κόσμο των νεκρών. Οι δυνάμεις της και ή απουσία της κατάρας από πάνω της μαρτυρά πως δεν είναι σαν τους υπόλοιπους που επιστρέφουν, αλλά γιατί; Είναι άραγε διαφορετική, ή είναι άλλη μια ψυχή γεννημένη στις 13ης;

34774656Το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα αποτελεί μία πρωτότυπη και όμορφη ιδέα. Η ιστορία της Κάρεν, της Τιμωρίας που φέρνει την ελπίδα στον κόσμο, και του βρικόλακα Βίνσεντ, ταξιδεύει τον αναγνώστη σε πολλά γνωστά μέρη της Γης και μας εισάγει μία πληθώρα χαρακτήρων οι οποίοι παίζουν το δικό τους ρόλο στην «Κάθαρση». Εξαιρετικά δουλεμένη ιστορία, χωρίς κενά στην πλοκή, η οποία κυλάει όμορφα από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα του βιβλίου.

Ο συμβολισμός παίζει μεγάλο ρόλο στο βιβλίο και προς το τέλος του οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, αφήνοντας ταυτόχρονα πολλά ερωτήματα για τα επόμενα βιβλία. Ο συγγραφέας μας έδωσε μία πολύ όμορφη εισαγωγή στον κόσμο του, ο οποίος φαίνεται να κρύβει πολλά ακόμα μυστικά.

Όπως είναι λογικό η «Κάθαρση» μας εισήγαγε πολλούς χαρακτήρες. Κάποιοι από αυτούς έμειναν ανεκμετάλλευτοι, αλλά οι περισσότεροι ήταν εικονικοί και εντυπωσιακοί. Οι Τιμωρίες, αλλά και όλα τα υπόλοιπα πλάσματα που κατοικούν στον εναλλακτικό αυτό κόσμο, συνθέτουν έναν όμορφο φανταστικό σύμπαν, στο οποίο τα πάντα μπορούν να συμβούν και οι πρωταγωνιστές ποτέ δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς.

Σε αυτό συμβάλει και η «δομή της μαγείας» στον κόσμο του «13». Πιστή στο dark fantasy στυλ του βιβλίου, η μαγεία είναι δυνατή, καταστροφική και προκαλεί φόβο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την Κάρεν και το Θείο φως το οποίο κρύβει μέσα της, οδηγώντας σε μία μάχη του καλού με το κακό, διαφορετική από το συνηθισμένο. Η γραφή του συγγραφέα είναι αρκετά κινηματογραφική και τη βρήκα εξαιρετική στα κομβικά σημεία του βιβλίου. Προσωπικά με έκανε να βυθιστώ στον κόσμο τον οποίο γνώριζα για πρώτη φορά και τα περισσότερες περιοχές και σκηνές του βιβλίου είναι ακόμα ζωντανές στο μυαλό μου.

Γενικότερα, η «Κάθαρση» αποτελεί μία πολύ πρωτότυπη και έξυπνη ιδέα. Ένα dark fantasy βιβλίο που διαφέρει, αλλά και μοιάζει με τα υπόλοιπα βιβλία του είδους. Είναι απολαυστικό και το τέλος του σε κάνει να ανυπομονείς για τη συνέχεια. Σίγουρα, έχει κάποιες από τις αδυναμίες που συναντούμε στα περισσότερα πρώτα βιβλία τριλογιών, αλλά είναι αμελητέες μπροστά στη γενικότερη απόλαυση που προσφέρει η ανάγνωσή του.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ανάτυπο.

Links για το βιβλίο: Facebook / Goodreads

print-101Ο συγγραφέας
Ο Χρήστος Αντώναρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Μαΐου το 1982. Αν και μεγάλωσε στην Ελλάδα, πλέον ζει στις Η.Π.Α., και συγκεκριμένα στην Ουάσιγκτον, με την γυναίκα και τον γιό του. Σπουδάζει στο University of District of Columbia, ώστε μια μέρα να διδάξει Μυθολογία, και δημιουργική γραφή.
Από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στη γραφή, όταν στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού άρχισε να γράφει τρομακτικές ιστορίες, εμπνευσμένος από ταινίες τρόμου ή επιστημονικής φαντασίας. Μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει ιστορίες του σε Ελληνικά περιοδικά και ανθολογίες, έχει προκριθεί σε διαγωνισμούς συγγραφής και γράφει για το Nyctophilia.gr, καθώς και κριτικές για το Tangent Online, το οποίο και προτάθηκε για τα Hugo Awards του 2015.
Τα έργα του έως τώρα είναι:
2013 – «Ένα Τελευταίο Ποτήρι» – 2ο στο διαγωνισμό «Καταραμένη Γη» από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, εκδόθηκε στο 21ο τεύχος του περιοδικού του εν λόγω οίκου.
2014 – «Keep Calm and Let the Zombies Eat You» – συμμετέχει στην Ανθολογία «Θρύλοι του Σύμπαντος IV» από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
2014 – «Μια Αλλόκοτη Επιβράβευση σε μια Απρόσμενη Ηρωική Πράξη» – συμμετέχει στην Ανθολογία «Θρύλοι του Σύμπαντος IV» από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
2015 – «Άτλας εν Άδη» – 3η θέση στα Βραβεία Larry Niven, από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, κατηγορία Νουβελέτα επιστημονικής φαντασίας.
2016 – «Δεσμοί Αίματος» – συμμετέχει στην Ανθολογία «Ψίθυροι μέσα στη Νύχτα» από το Nyctophilia.gr.
2016 – «Χλευάζοντας την Αιωνιότητα» – συμμετέχει στην Ανθολογία «Το Άγνωστο» από τις εκδόσεις Ανάτυπο.
2017 – «Κάθαρση» – Νουβέλα, 1ο βιβλίο της τριλογίας «Γεννημένη στις 13» από τις εκδόσεις Ανάτυπο.
2017 – «Όλα για την Εξουσία των Επτά» – συμμετέχει στην Ανθολογία «Σκοτεινά Βασίλεια» από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.