The Worlds Out There, Tolkien Legendarium, Κινηματογράφος, Νέα

Η Lily Collins θα υποδυθεί τη γυναίκα του J.R.R. Tolkien, Edith Bratt

Πριν λίγο καιρό είχαμε την ανακοίνωση πως οι Fox Searchlight και Chernin Entertainment ετοιμάζουν για μία βιογραφική ταινία, αφιερωμένη στον πατέρα της φανταστικής λογοτεχνίας. Το επερχόμενο Tolkien βρήκε, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, την ηθοποιό που θα ενσαρκώσει τον έρωτα ζωής του συγγραφέα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Χόμπιτ, του Σιλμαρίλλιον και πολλών ακόμα αξιομνημόνευτων έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Edith_bratt NEW YORK, NY - NOVEMBER 11: Actress Lily Collins attends the Glamour Magazine 23rd annual Women Of The Year gala on November 11, 2013 in New York, United States. (Photo by Taylor Hill/FilmMagic)

Η Lily Collins λοιπόν θα συνοδεύσει τον Nicholas Hoult (Mad Max: The Fury Road, Χ-Men) -ο οποίος θα υποδυθεί τον ίδιο τον J.R.R. Tolkien– στο ρόλο της Edith Bratt. Η Lilly Collins είναι γνωστή για τους ρόλους της στις ταινίες “To the Bone”, “Okja” και “Mirror Mirror”, ενώ έχει τιμηθεί για την πρώτη από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Project Heal. Όπως ήταν γνωστό, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Dome Karukoski, ενώ το σενάριο συνυπογάφουν οι David Gleeson και Stephen Beresford. Τέλος, σύμφωνα πάλι με το Hollywood Reporter, ο Βρετανός ηθοποιός Anthony Boyle, ο οποίος υποδύθηκε τον Draco Malfoy στο θεατρικό Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί, έχει προστεθεί και αυτός στο καστ της ταινίας.

 H Edith Bratt αποτέλεσε μία τεράστια πηγή έμπνευσης για τον Τόλκιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, πότε δεν την είχε αποκαλέσει Luthien, αλλά αυτή ήταν η πηγή έμπνευσης για τη θρυλική ηρωίδα. Το πιο συγκηνιτικό ίσως κομμάτι της ιστορίας του Τόλκιν με τον Edith είναι πως, ακόμα και σήμερα, στον κοινό τους τάφο αναγράφονται τα ονόματα του Beren και της Luthien, των δύο ερωτευμένων πρωταγωνιστών της ομώνυμης ιστορίας.

edith tolkien EdithHeadstone

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.