Marvel, The Worlds Out There, Ιστορίες Κόμικς, Κόμικς

(Ιστορίες Κόμικς) Marvel: Original Sin

Το Original Sin αποτελεί το event της Marvel για το καλοκαίρι του 2014. Μία ιστορία με πολλούς ήρωες, που εξελίχθηκε σε 8 τεύχη και ασχολήθηκε με τη δολοφονία του Uatu, γνωστού ως The Watcher και την ανάμιξη του Nick Fury σε αυτή.Εν αντιθέσει με το θρυλικό Dark Phoenix Saga που διάλεξα την προηγούμενη εβδομάδα, το εγχείρημα του Jason Aaron σε σχέδιο του Mike Deodato δεν απέσπασε και τις καλύτερες κριτικές και σίγουρα δε θα μνημονεύεται για χρόνια. Ενώ το καστ των υπερηρώων που έπαιζαν κομβικό ρόλο στην ιστορία ήταν φοβερό, το μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του Watcher ενδιαφέρον και το σχέδιο εκπληκτικό, κάτι δεν κόλλησε. Επέλεξα το Original Sin κυρίως για να σχολιάσω το πώς μια ιστορία με τόση προοπτική κατέληξε να θεωρείται από πολλούς παταγώδης αποτυχία.

Πλοκή
Ο Uatu, ο The Watcher είναι νεκρός. Αυτός που βλέπει τα πάντα, ξέρει τα πάντα, αλλά δε μιλάει για τίποτα. Τα μάτια του έχουν κλαπεί. Οι Avengers ψάχνουν με κάθε τρόπο το δολοφόνο που σκότωσε το πλάσμα στο φεγγάρι και πήρε τα μάτια του, ενώ μια μυστηριώδης φιγούρα καλεί διαφορετικές ομάδες υπερηρώων να ψάξουν για αυτόν. Παράλληλα μια ομάδα villains δείχνει ως η κύρια υποψήφια για τη δολοφονία, ενώ τελικά ανακαλύπτουμε πως το πρόσωπο που κάλεσε τις διάφορες ομάδες ήταν ο Nick Fury. Τα μυστικά που έκρυβαν τα μάτια του Watcher, αφήνονται ελεύθερα μέχρι να λυθεί και το μεγαλύτερο μυστήριο απ’ όλα, σε μια συντονισμένη προσπάθεια υπερηρώων στο τέλος της οποίας ο Nick Fury θα βρεθεί αλλαγμένος, μια για πάντα.

AZopVjs original sin

Ας αρχίσουμε από τα καλά. Το σχέδιο στο Original Sin πραγματικά μου άρεσε πολύ. Ο σκοτεινός και μυστηριώδης τόνος της ιστορίας ταίριαξε άψογα με το στυλ του Mike Deodato, ενώ οι μεγάλης έκτασης εικόνες ήταν άψογα σχεδιασμένες. Επίσης, η επιλογή των υπερηρώων ήταν άψογη. Μου άρεσε πολύ το δίδυμο  Doctor Strange και Punisher και όλες οι σκηνές με αυτούς του δύο ήταν καταπληκτικές. Τέλος, έγινε καλή διαχείριση της ιστορίας έτσι ώστε να μην μπλέκει με άλλα storylines, καθώς και με τα συνοδευτικά Original Sins.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Τι φταίει όμως στο Original Sin και είναι πραγματικά τόσο κακό όσο λένε όλοι;

Το κύριο πρόβλημα αυτής της ιστορίας είναι το ίδιο το μυστήριο πάνω στο οποίο πόνταρε τα πάντα. Το παρελθόν του Nick Fury ήταν ενδιαφέρον και έδωσε μια διαφορετική ματιά στο χαρακτήρα, άλλα όλο το μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του Watcher τράβηξε πολύ και χωρίς λόγο. Επίσης, οι αντίπαλοι του Original Sin ήταν άγευστοι όσο δεν πάει, σε σημείο που έμοιαζαν να μην έχουν κανένα ρόλο εκεί. Το τέλος δε, βεβιασμένο και επιπόλαιο και τα τελευταία δύο τεύχη περισσότερο μπέρδευαν παρά ξεκαθάριζαν το μυστήριο.

spin3-heroes spin5-furykansas

Το Original Sin δεν είναι απαίσιο, έχει τις καλές στιγμές του-που είναι πραγματικά καλές- απλά θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερα. Αποτελεί πιστεύω κλασικό παράδειγμα μιας ιστορίας που δεν εκμεταλλεύτηκε καλά το υλικό που είχε και ενώ όλοι περίμεναν να δώσει το κάτι παραπάνω, το αποτέλεσμα ήταν μετριότατο. Στα κόμικς δυστυχώς δεν αρκεί μόνο ένα καλό group από υπερήρωες και ωραίο σχέδιο για να αποδώσει μια σωστή ιστορία και αυτό μπορούμε να το παρατηρήσουμε και στις υπερηρωικές ταινίες που βγαίνουν σωρηδόν τα τελευταία χρόνια. Η δουλειά με μεράκι και πλάνο φαίνεται σε οποιοδήποτε μέσο, ειδικότερα σε ένα είδος που ανεβάζει τον πήχη συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Μείνετε συντονισμένοι στο Manwe Stories καθώς την επόμενη Πέμπτη αλλάζουμε στρατόπεδο και συναντάμε ένα άνδρα με μπέρτα και ένα μεγάλο S.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.