Let's talk about..., Marvel, Superheroes, The Worlds Out There, Νέα

Κριτική της ταινίας «Captain Marvel»

Η ταινία ακολουθεί την Carol Danvers, τη στιγμή που γίνεται μια από τις δυναμικές ηρωίδες του σύμπαντος, όταν ο πλανήτης Γη βρίσκεται ανάμεσα σε μια διαγαλαξιακή μάχη μεταξύ δυο εξωγήινων φυλών. Τοποθετημένο στη δεκαετία του 1990, η «Captain Marvel» είναι μια ολοκαίνουργια περιπέτεια από μια περίοδο στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά μέχρι τώρα. (Πηγή: Village)

Η Captain Marvel είναι μία από τις ταινίες που έχουν συζητηθεί πολύ, πριν ακόμα κυκλοφορήσουν στη μεγάλη οθόνη. Το λυπηρό σε αυτή την περίπτωση είναι πως οι περισσότερες φιλονικίες για την ταινία πηγάζουν από «εξωκινηματογραφικά» θέματα και δηλώσεις των συντελεστών. Στην παρούσα κριτική θα προσπαθήσω να αναφερθώ αποκλειστικά στην ταινία, αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα απ’ έξω, ωστόσο στο τέλος του άρθρου θα αναρτήσω ένα βίντεο το οποίο εξηγεί επακριβώς την πηγή όλων των αντιδράσεων.

Captain_marvel_Movie-Scene-Wallpaperr-HD-1

Η ισχυρότερη ηρωίδα του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel, έρχεται λίγο πριν τη σημαντικότερη ταινία (Avengers: Endgame) του franchise που άλλαξε για πάντα την πορεία των υπερηρώων στη μεγάλη οθόνη. Σε γενικές γραμμές η Captain Marvel πατάει εκεί που το MCU γνωρίζει τις δυνατότητές του, δεν παίρνει ρίσκα και αποδίδει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, χωρίς να εντυπωσιάσει.

Τα οπτικά και ηχητικά εφέ είναι, όπως μας έχει συνηθίσει το MCU, εξαιρετικά, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερα αξιοσημείωτο. Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πραγματικά οπτικά υπερθεάματα στον κινηματογράφο και έχουμε κακομάθει από τα εκπληκτικά εφέ που ζωντανεύουν κόσμους που δε φανταζόμασταν πως θα βλέπαμε ποτέ να παρουσιάζονται έτσι. Το Captain Marvel μπορεί να μη δίνει το κάτι διαφορετικό σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο είναι μία καλοφτιαγμένη τεχνικά ταινία, που στέκεται ισάξια με τις υπόλοιπες του είδους.

Η ιστορία ακολουθεί την Carol Danvers καθώς η ίδια ανακαλύπτει το παρελθόν που είχε σβηστεί από τη μνήμη της. Το σενάριο πατά σε κλασσικά θέματα και, παρά τις αρκετές αλλαγές στο origin story της ηρωίδας, δεν καινοτομεί, αλλά καταφέρνει να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη και όμορφα δομημένη ιστορία. Δεν παίρνει ρίσκα, αλλά καταφέρνει να μένει πάντα ενδιαφέρον και να έχει μια ωραία ροή, χωρίς να κουράζει ποτέ.

captain-marvel-

Η μεγαλύτερη, ίσως, αδυναμία της ταινίας, έγκειται στην παρουσίαση της Captain Marvel από την Brie Larson. Παρά τις δεδομένες ικανότητες της ηθοποιού, θεωρώ πως δεν ταίριαξε ποτέ με τον ρόλο που της δόθηκε και προσωπικά την έβρισκα πολύ σφιγμένη και περιορισμένη σε αρκετές στιγμές. Το αντίθετο βέβαια συμβαίνει με τον «συμπρωταγωνιστή» της ταινίας, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον τεράστιο Samuel L. Jackson, ο οποίος επέστρεψε στο ρόλο του θρυλικού Nick Fury. Η τοποθέτηση της ταινίας στα 90s, περίοδο κατά την οποία ο Fury είχε την πρώτη του επαφή με το Μαρβελοσύμπαν και τους κινδύνους του, έδωσε την ευκαιρία στον Jackson να μας παρουσιάσει την πιο διασκεδαστική εκδοχή του ήρωα που έχουμε δει ποτέ. Συγκεκριμένα, οι σκηνές του με τη γάτα (όσοι την είδατε ξέρετε), προκάλεσαν το μεγαλύτερο κύμα γέλωτος που έχω παρατηρήσει σε ταινία της Marvel εδώ και καιρό. Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια ειδική αναφορά στον Jude Law, ο οποίος παρά το περιορισμένο χρόνο του στην ταινία, ήταν όπως πάντα εξαιρετικός.

w2PMyoyLU22YvrGK3smVM9fW1jjΓενικά
Η Captain Marvel είναι μια αρκετά καλή ταινία, με ωραία ιστορία και πολύ ωραίο χιούμορ, αλλά έχει μία μεγάλη αδυναμία. Παρά τα πολλά καλά χαρακτηριστικά της, η Captain Marvel δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες ταινίες του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel, κάτι που θα έπρεπε να ήταν ο στόχος της ισχυρότερης ηρωίδας του.

Γενική Βαθμολογία
7,5/10

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.