Superheroes, The Worlds Out There, Κινηματογράφος, Κριτικές ταινιών

Κριτική της ταινίας: Power Rangers

Η ταινία Power Rangers αποτελεί τη μεταφορά της κλασικής ομώνυμης σειράς στη μεγάλη οθόνη. Αν και ανήκω στη γενιά που μεγάλωσε με τους Power Rangers, δεν περίμενα πολλά πράγματα πριν πάω στον κινηματογράφο. Ωστόσο, απόλαυσα την ταινία και τη θεωρώ ειλικρινέστατη τόσο ως προς το κοινό στο οποίο απευθύνεται, όσο και ως προς το σκοπό της.

Πλοκή
Μια ομάδα παιδιών θα λάβουν μοναδικές υπερδυνάμεις και τώρα θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις μοναδικές ικανότητές τους ως Power Rangers προκειμένου να σώσουν τον κόσμο!

Κλασική και αναμενόμενη πλοκή από μια Power Rangers ταινία. Το origin story της ομάδας παραμένει σε γενικές γραμμές το ίδιο, με ελάχιστες αλλαγές. Η ταινία εστιάζει πολύ στην ομαδικότητα, τη συλλογική προσπάθεια και τη διαφορετικότητα, κάτι απολύτως λογικό για το εφηβικό target group στο οποίο απευθύνεται. Είναι διασκεδαστική, πιο σκοτεινή(προφανώς!) από την αντίστοιχη σειρά των 90s, χωρίς να λείπει φυσικά και το  χιούμορ που είναι πολύ ταιριαστό σε όλη την ατμόσφαιρα. Θα την απολαύσει τόσο ο έφηβος ή το παιδί που δε γνωρίζει ακριβώς τι είναι οι Power Rangers, αλλά και ο ενήλικας που μεγάλωσε με το franchise από την παιδική του ηλικία. Βέβαια η ιστορία έμοιαζε λίγο «πλακωμένη», χωρίς να δούμε ουσιαστικά το παρελθόν όλων των πρωταγωνιστών, κάτι το οποίο όμως δεν επηρεάζει πολύ τη γενικότερη εικόνα.

powerrangers  zords

Οπτικά η ταινία ήταν αρκετά καλή. Αν και τα ειδικά εφέ έχουν εξελιχθεί πολύ στην εποχή μας, το αποτέλεσμα, αν και όχι κορυφαίο, ήταν καλό. Τα Zords «ήρθαν» στο 2017, ενώ παράλληλα διατήρησαν το cult στοιχείο της σειράς, ενώ οι στολές ήταν εντυπωσιακές και έδιναν πραγματικά την αίσθηση πανοπλίας. Στο ηχητικό κομμάτι, δεν εντυπωσιάστηκα, ούτε απογοητεύτηκα. Τα δύο κομμάτια που έμειναν στο μυαλό ήταν ένα που έμοιαζε πολύ με το soundtrack του Stranger Things και ένα δεύτερο, παλιό γνώριμο κομμάτι. Δεν αναφέρω παραπάνω κυρίως για τους «παλιούς» που διαβάζουν αυτή την κριτική.

Το καστ, ήταν μία μίξη νέων και παλιών ηθοποιών. Οι 5 πρωταγωνιστές, όλοι τους νέα πρόσωπα στο χώρο, απέδωσαν σωστά τους, όχι και πολύ πολύπλοκους, ρόλους τους. Εκτός από τους νεαρούς Power Rangers όμως, είχαμε και τρία δυνατά χαρτιά του Hollywood στους συνοδευτικούς ρόλους. H Elizabeth Banks στο ρόλο της Rita Repulsa φάνηκε να μην ταιριάζει στην ταινία, ενώ ο Bryan Cranston(Zordon) και Bill Hader(Alpha-5) πέρασαν σχετικά απαρατήρητοι.

Γενικά
Το Power Rangers είναι μία σωστή ταινία για το είδος της. Δεδομένου του υλικού στο οποίο είναι βασισμένη, αλλά και το κοινό στο οποίο απευθύνεται, αποτελεί μια χαρούμενη και διασκεδαστική ταινία. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσουν καλά και τα παιδιά, αλλά περισσότερο όλοι αυτοί που μεγάλωσαν με τους ήρωες με τα κράνη και τις χρωματιστές στολές.

Γενική Βαθμολογία
7/10

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.