Let's talk about..., Marvel, Marvel Cinematic Universe, Superheroes, The Worlds Out There, Κινηματογράφος, Κριτικές ταινιών

Κριτική της ταινίας “Spider-Man: Far From Home”

Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του, το επόμενο κεφάλαιο της σειράς ταινιών του Spider-Man. O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Ned, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Nick Fury και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο. (Πηγή: Odeon)

Tom Holland is Spider-Man in Columbia Pictures' SPIDER-MAN: ™ FAR FROM HOME.

Το Spider-Man: Far From Home αποτελεί ουσιαστικά το κλείσιμο του πρώτου μεγάλου κύκλου του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel. Μετά το επικό Endgame, η συγκεκριμένη ταινία ηρεμεί κάπως τα πράγματα, παρουσιάζοντας μας μια Αραχνο-περιπέτεια με εφηβικό χιούμορ, εφηβικές ανησυχίες, δράση, αλλά και μια αίσθηση ευθύνης που περνάει πλέον στην επόμενη γενιά και δη στο δημοφιλέστερο παραδοσιακά ήρωα της εταιρίας.  

https___hypebeast.com_image_2018_12_spider-man-far-from-home-synopsis-01

Η ταινία κάνει πολλά πράγματα καλά, τηρεί την κλασσική συνταγή επιτυχίας της Marvel και πατά εκεί που έχτισε το Endgame για να πάει παρακάτω την ιστορία του σύμπαντος. Ωστόσο, σκοπός της δεν είναι κυρίως να παρουσιάσει το μέλλον του MCU, αλλά να δώσει μια όμορφη και πιστή στο ύφος του Spider-Man περιπέτεια. Και τα καταφέρνει περίφημα! Το Spider-Man: Far From Home είναι πρωτίστως μία διασκεδαστική ταινία με όλα τα χαρακτηριστικά που έχουμε αγαπήσει στις Spider-Man ιστορίες. Έχει έντονη και υπέροχα εκτελεσμένη δράση, χιούμορ και εφηβική ανασφάλεια, αλλά και την κλασσική σύγκρουση υπερηρωικής ταυτότητας με κανονική ζωή, που φαίνεται να ταιριάζει διαχρονικά στον Αραχνάνθρωπο. Φυσικά, όλα αυτά δένουν με τα φοβερά ειδικά οπτικά εφέ και το υπέροχο soundtrack που πλέον αποτελούν τον κανόνα σε κάθε Μαρβελοταινία.

spider-man-far-from-home-1200x676

Μεγάλο ατού της ταινίας είναι ο Tom Holland στο ρόλο του Peter Parker. Ο Holland είναι για εμένα χωρίς καμία αμφιβολία ο κορυφαίος Spider-Man στον κινηματογράφο. Ο ρόλος του ταιριάζει άψογα, ο ίδιος φαίνεται να προσπαθεί πολύ και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Εντυπωσιασμένος έμεινα και από τον Jake Gyllenhaal, στο ρόλο του Mysterio, ο οποίος ήταν ο κλασσικός Gyllenhaal που έχουμε συνηθίσει σε άλλου είδους ταινίες και με τον δικό του τρόπο ανέβασε επίπεδο το έργο. Ο Gyllenhaal , ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο και για εμένα ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του, τόλμησε να τσαλακωθεί και να συμμετάσχει σε ένα ίσως κόντρα ρόλο με ό, τι έχει παίξει στο παρελθόν και το έκανε με απόλυτη επιτυχία. Φυσικά, οι Samuel L. Jackson, Jon Favreau  και οι νεαροί  Jacob Batalon και Zendaya που επιστρέφουν από την προηγούμενη ταινία Spider-Man, δίνουν το δικό τους στίγμα στο φιλμ.

a-new-spider-man-far-from-home-trailer-reveals-where-spidey-gets-his-new-red-and-black-suit-socialΓενικά
To Spider-Man: Far From Home είναι μια άρτια Αραχνο-ταινία η οποία πατάει στην επιτυχία του προκατόχου της (βλ. Spider-Man: Homecoming) και φέρνει τον Spider-Man στο προσκήνιο του MCU. Διασκεδαστική, γεμάτη περιπέτεια και χιούμορ και ένα ύφος απόλυτα ταιριαστό στον Spider-Man του Tom Holland, το Far From Home είναι το σωστό «κλείσιμο στο μάτι» στο μέλλον του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel.

Γενική Βαθμολογία
8.2/10

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.