Harry Potter, The Worlds Out There, Wizarding World, Κινηματογράφος, Κριτικές ταινιών, Νέα

Κριτική της ταινίας Voldemort: Origins of the Heir

Το σύμπαν του Harry Potter είναι ένα αρκετά πλούσιο σε υλικό και ιστορία franchise, το οποίο έχει επηρεάσει όσο τίποτα άλλο τη σύγχρονη πραγματικότητα της φανταστικής λογοτεχνίας και του θεάματος γενικότερα. Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι παλιοί αναγνώστες της σελίδας και όπως θα καταλάβετε σύντομα οι νέοι φίλοι του Manwe Stories, είμαι μεγάλος θαυμαστής της ιστορίας της J.K. Rowling, η οποία κατάφερε όσο καμία άλλη σύγχρονη συγγραφέας να φέρει κοντά τα παιδιά με τη λογοτεχνία σε μια αντικείμενα δύσκολη εποχή για το βιβλίο. Βέβαια, ακόμα και τώρα η δημιουργός δεν έχει εγκαταλείψει τον φανταστικό κόσμο που ενέπνευσε εκατομμύρια νέους παγκόσμιους, δίνοντας μας περισσότερο υλικό μέσω της ιστοσελίδας Pottermore, αλλά και αποτελώντας παραγωγό της νέας σειράς ταινιών Fantastic Beasts and were to find them, η οποία μας ταξιδεύει σε μια αρκετά διαφορετική εποχή του μαγικού κόσμου.  

Υπάρχει όμως χώρος σε ένα τόσο πλούσιο και γεμάτο σύμπαν για ανεξάρτητες fanmade ιστορίες που προσπαθούν να δώσουν τη δική τους οπτική σε σκοτεινά ή ξεχασμένα κομμάτια της ιστορίας;  

v2

Μια τέτοια προσπάθεια είναι και η πολυαναμενόμενη από το fandom ταινία VoldemortOrigins of the Heir. Η ταινία μας ταξιδεύει στα νεανικά χρόνια του μεγαλύτερου σκοτεινού μάγου όλων των εποχών, ενώ ακολουθεί την πρώην μαθήτρια του Gryffindor, Grisha Mclaggen, μέχρι τη Σοβιετική Ένωση, αναζητώντας τον Tom Marvolo Riddle και τους πεμπτουσιωτές του.  

Το φιλμ του ερασιτεχνικού στούντιο Tryangle Films πιστεύω πως σε γενικές γραμμές αποτελεί μια όμορφη προσπάθεια. Σε θέμα παραγωγής, ειδικών εφέ και σκηνοθεσίας η ταινία είναι εξαιρετική, ειδικά αν τη συγκρίνουμε με παρόμοιες fan made ταινίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον νεαρό Voldemort, ονόματι Stefano Rossi, είναι πραγματικά καλός στο ρόλο του και έχει το απαραίτητο ύφος υπεροψίας που ήθελα να δω στα μάτια του μελλοντικού αρχηγού των θανατοφάγων. Η ιστορία είναι σύντομη, αφού η ταινία έχει διάρκεια κάτι λιγότερο από μία ώρα, όμως προλαβαίνει να παρουσιάσει μια σωστή πλοκή με σεβασμό στο υπάρχον υλικό και μερικές απρόσμενες ανατροπές.  

v1

Βέβαια, η ταινία έχει και τις τρανταχτές αδυναμίες της. Κάποια ηθοποιοί μου φάνηκαν κάπως αταίριαστοι με τον χαρακτήρα τους -ειδικότερα η πρωταγωνίστρια που υποδύεται την Grisha- αλλά νομίζω πως το μεγαλύτερο μειονέκτημα της είναι το απαίσιο ντουμπλάρισμα στα αγγλικά. Όλοι οι ηθοποιοί της ταινίας είναι Ιταλοί και, όπως είναι λογικό, η ταινία γυρίστηκε αρχικά στην ιταλική γλώσσα. Για να είναι λοιπόν πιο προσφιλής στο ευρύτερο κοινό είχαμε ένα τραγικό ντουμπλάρισμα το οποίο στα περισσότερα σημεία είναι αταίριαστο και αποπροσανατολίζει από την ουσία της ταινία. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να είναι αυτός και ο λόγος που πολλοί εκ των ηθοποιών φαίνονται εκτός ρόλου. Ασήμαντο θα πει κανείς, κομβικής σημασίας όμως για το τελικό αποτέλεσμα.  

Voldemort-1024x576

Γενικά 
Η αλήθεια είναι πως τα fan films είναι μια πονεμένη ιστορία. Ενώ πολλά έχουν ένα όμορφο υπόβαθρο και ωραία κομμάτια της ιστορίας για να αναπτύξουν, πέφτουν τις περισσότερες φορές στη  παγίδα της υπερβολής και της απειρίας των δημιουργών. Ενώ το Origins of the Heir έχει αρκετές αδυναμίες που συνάδουν άμεσα με το είδος των ερασιτεχνικών ταινιών, το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό και προτείνεται σε όλους τους θαυμαστές του κόσμου της J.K. Rowling.  

Γενική βαθμολογία 

6/10

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ταινία δωρεάν στο Youtube στο παρακάτω link: 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.