The Worlds Out There, Βιβλία Φαντασίας, Ελληνικό Fantasy, Λογοτεχνία, Νέα

Μπεντρίλ: Ένα ελληνικό e-book όπου το παραμύθι συναντά τη φαντασία!

Πριν χιλιάδες χρόνια, η Αρχόντισσα Φύση, ένα πανίσχυρο πνεύμα, που αποτελείται από την ένωση των τεσσάρων στοιχείων της δημιουργίας –το Νερό, τη Φωτιά, τον Αιθέρα και το Έδαφος– βασίλευε στη γη και προσέφερε ειρήνη και φροντίδα στα πλάσματα της. Ώσπου ένα πέμπτο στοιχείο δημιουργήθηκε, το Σκότος. Ένα πέμπτο στοιχείο που δεν ήταν αυτοδημιούργητο. Ήταν ό,τι αισχρά και αρκετές φορές με απόλυτη συνείδηση έπλασαν οι ίδιοι οι άνθρωποι που βουτήχτηκαν στην αμαρτία, υψώθηκε ο νους τους απ’ την αλαζονεία, αποσυντέθηκαν απ’ την φθορά της ψυχής.

23435649_1791451714212744_895446038_nΗ Φύση τότε προίκισε αρκετούς ανθρώπους με δυνάμεις για πολεμήσουν τον Σκότους. Όρισε ως Άρχοντα των ανθρώπων με δυνάμεις τον Μπέργκαν. Ήταν αυτός που καθρέπτιζε τον άνθρωπο όπως θα ‘πρεπε να είναι: άρτιος, αψεγάδιαστος, καθαρός. Ο Μπέργκαν είχε πέντε κόρες, η καθεμιά να προστατεύει μια ήπειρο, ή μάλλον να φέρει μέσα της την ρίζα της κάθε ηπείρου. Όμως η μάχη ήταν άνιση. Κι έτσι η Φύση αποφάσισε για να προστατεύσει την πλάση να δώσει δυνάμεις και νόηση στα ζώα, που είναι πιο κοντά στην ίδια απ’ ότι ο άνθρωπος. Δημιούργησε και μαγικά πλάσματα με δυνάμεις και νόηση. Έπεσαν όλοι στον αγώνα κατά των τεράτων, των Δαιμόνων και των Μάγων που ήταν στην υπηρεσία του Άρχοντα Σκότους.

Σήμερα, ο Κρύσταλλος βρίσκεται υπό την προστασία του Μπεντρίλ, ενός ασυνήθιστου και πανέμορφου πλάσματος, μιας φυλής υπό εξαφάνιση. Στην ομάδα του υπάρχουν κι άλλα μαγικά πλάσματα, ζώα με δυνάμεις και άνθρωποι. Όλοι τους προσφάτως έμαθαν πως είναι γεννημένοι με δυνάμεις κι ότι το πεπρωμένο τους είναι να προστατεύσουν την πλάση ολόκληρη και την ανθρωπότητα.

 

23414159_1791445750880007_234877247_nΟ Απόστολος Γιαννιτσάκης ήταν μόλις 13 ετών όταν ξεκίνησε τη συγγραφή του και ίσως το δυνατότερο στοιχείο του έργου του είναι το “coming of age”, η σταδιακή ωρίμανση των χαρακτήρων του και τα σκοτεινότερα θέματα και τις  με τα οποία ασχολείται προς την ολοκλήρωση του, γεγονός που φαίνεται να αντανακλά και την περίοδο κατά την οποία γράφτηκε.

Παρόλο που ο κεντρικός πρωταγωνιστής κατέχει και τον τίτλο της επταλογίας, το μυθιστόρημα κάθε άλλο παρά προσωποκεντρικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Στην πρώτη μας ματιά στον κόσμο του Μπεντρίλ ο συγγραφέας εισήγαγε μία πληθώρα χαρακτήρων και περιοχών –τόσο φανταστικών, όσο και γνωστών τοπίων της πραγματικής ζωής- βάζοντας το πρώτο λιθαράκι σε έναν κόσμο που φαίνεται πως έχει πολύ βάθος, πολλές ακόμα ιστορίες να διηγηθεί και μία πλούσια κοσμογονία. Η δημιουργία μίας κοσμογονίας είναι από μόνη της ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Ωστόσο, ο συνδυασμός της με την πραγματική ζωή και τις κοινωνικοδραματικές προεκτάσεις που αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους από τα μέσα και μετά του πρώτου βιβλίου –και θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα- αποτελεί έναν πολύ ενδιαφέροντα συνδυασμό.

Ο Συγγραφέας:
23439471_1791449454212970_1513202858_nΟ Απόστολος Γιαννιτσάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα. Σπούδασε μαγειρική και ασχολήθηκε ως παρασκευαστής σε παραφαρμακευτικές εταιρείες. Από μικρός αγαπούσε τη συγγραφή, τη σκηνοθεσία και τη μουσική. 

Από ηλικία μόλις 6 ετών άρχισε να δείχνει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, αφού τον κάμπο της Θήβας τον ονειρευόταν γεμάτο με όλους τους φανταστικούς ήρωες που προσπαθούσε να αποτυπώσει σε χαρτί. Μεγαλωμένος σε μια οικογένεια που είχε εξίσου καλλιτεχνικές αναζητήσεις, άρχισε σιγά-σιγά να πλάθει έναν κόσμο δικό του και να τον γεμίζει με ήρωες δικής του επινόησης, επηρεασμένος από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Σε ηλικία 13 ετών, όταν πήρε και τον πρώτο του υπολογιστή, ξεκίνησε να γράφει όλο αυτό που οραματιζόταν από τα 6 του χρόνια.

Αποτελείται από επτά βιβλία με δράση που κλιμακώνεται, ανατρέπεται, στροβιλίζεται και συνεχώς εμπλουτίζεται. Το πρώτο βιβλίο τιτλοφορείται Μπεντρίλ – Τα Πέντε Κλαριά της Αρχόντισσας Φύσης και είχε κυκλοφορήσει το 2013 ως e-book, πουλώντας 337 αντίτυπα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Το 2010 έρχεται η πρώτη του διάκριση στην ημερίδα «Σύγχρονη Λογοτεχνία Φαντασίας» του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου καταφέρνει να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 73 συγγραφείς. Το 2011 τιμάται από τη Λάρισα, στη Γιορτή Βιβλίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, κατακτώντας για ακόμη μία φορά την πρώτη θέση.

Ο Απόστολος έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις στο Διαδίκτυο, ενώ έχει φιλοξενηθεί και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το 2015 στην ενημερωτική εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου ως «Ο Έλληνας Τόλκιν. Βιβλία φαντασίας από ελληνικό χέρι».

Facebook Profile: Apostolos Giannitsakis

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.