Anime/Manga, Anime/Manga Toplists, One Piece, The Worlds Out There

Οι κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του One Piece!

Το One Piece (ワンピース) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα anime και manga τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Η πειρατική ιστορία του Eiichiro Oda ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια, στις 22 Ιουλίου του 1997, και αποτελεί την πιο επιτυχημένη σειρά manga όλων των εποχών, με πωλήσεις που ανέρχονται στα 416 εκατομμύρια τεύχη παγκοσμίως (μέχρι τον Ιούνιο του 2017). Χαρακτηριστικό της επιτυχίας του αποτελεί και το Ρεκόρ Guiness που κατέχει, καθώς το One Piece έχει πουλήσει τα περισσότερα αντίτυπα για μια σειρά κόμικς η οποία γράφεται από έναν και μόνο συγγραφέα.

Το One Piece έχει φανατικό κοινό και στη χώρα μας. Τα πρώτα 105 επεισόδια του anime προβλήθηκαν στον, πλέον πτωχευμένο, τηλεοπτικό σταθμό ALTER, με την πρώτη προβολή να γίνεται στις 14 Απριλίου του 2002. Η σειρά διακόπηκε καθώς το Ε.Σ.Ρ. αποφάσισε πως περιείχε σκηνές βίας ακατάλληλες για το ανήλικο κοινό.

one piece!  Chapter_604

Φέτος το One Piece έχει φτάσει αισίως τα 20 χρόνια κυκλοφορίας. Αρκετοί από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο γνωρίσατε την ιστορία του Luffy (έστω Ντρέικ στα Ελληνικά) και του πληρώματός του απ’ όταν προβαλλόταν στη χώρα μας και παραμένετε κολλημένοι, όπως και εγώ, με αυτήν για σχεδόν 15 χρόνια. Αυτές τις ημέρες σκεφτόμουν να κάνω ένα αφιέρωμα σε κάποιες από τις επικές και συγκινητικός στιγμές της σειράς, και πάνω στην αναζήτηση μου και στα συνεχόμενα feels των τόσων χρόνων, έπεσα σε ένα βίντεο του καναλιού TGN Overwatch, στο Youtube, στο οποίο περιέχεται μία πολύ όμορφη λίστα 10 τέτοιων σκηνών (όλες πριν τα γεγονότα της Dressrossa). Όμως, παρόλο που το δέκα είναι ο μαγικός αριθμός των toplists, τα 20 χρόνια είναι πολλά. Έτσι, μετά το βίντεο μπορείτε να βρείτε μερικές ακόμα δικές μου επιλογές, οι οποίες πιστεύω πως είναι το ίδιο χαρακτηριστικές και αξιομνημόνευτες με αυτές. Επειδή προφανώς δεν μπορώ να συμπεριλάβω όλες τις επικές σκηνές της σειράς, προσθέστε στα σχόλια όσες σας έκαναν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο την ιστορία των Strawhats!

20 Χρόνια One Piece! Kanpai!

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.