The Worlds Out There, Wizarding World, Κινηματογράφος

Ποιος είναι τελικά ο Credence; (The Crimes of Grindelwald)

Όπως σας είχα υποσχεθεί στην κριτική μου για την ταινία Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, θα έκανα μία δημοσίευση στην οποία θα μπορούμε να σχολιάζουμε ελεύθερα το φινάλε της πλοκής της ταινίας. Άφησα τελικά μία εβδομάδα παραπάνω από την αρχική μου υπόσχεση, κυρίως λόγω φορτισμένου προγράμματος, αλλά και για να έχουν δει οι περισσότεροι φίλοι του Μαγικού Κόσμου της Rowling την ταινία, και σήμερα έρχομαι να σας δώσω της δική μου άποψη για τη μεγάλη αποκάλυψη που είχαμε.

Spoiler Alert, λοιπόν. Όσες/οι δεν έχετε δει ακόμα την ταινία μην προχωρήσετε παρακάτω στο άρθρο.

Το φινάλε του The Crimes of Grindelwald μας αποκάλυψε το μεγαλύτερο μυστήριο της ταινίας, το οποίο αποτελούσε και το κύριο σημείο της πλοκής, γύρω από το οποίο κινούνταν όλες οι υπόλοιπες παράπλευρες ιστορίες. Ο Grindelwald κατορθώνοντας να πάρει τελικά με το μέρος του τον Credence, το παιδί με το Obscurus, του αποκαλύπτει πως το πραγματικό του όνομα είναι Aurelius Dumbledore και πως ο αδερφός του τον κυνηγά και προσπαθεί να τον εξαλείψει. Όπως όλα δείχνουν, ο Credence είναι ο μικρότερος αδερφός του Albus Dumbledore. Ή μήπως και όχι;

2-37

Όπως ξέραμε μέχρι στιγμής από τα βιβλία, ο Albus είχε μόνο δύο αδέρφια, τον Aberforth και την Ariana. Η νεαρή σε ηλικία έξι ετών είχε δεχθεί επίθεση από muggle αγόρια και το τραύμα που της προκλήθηκε κατέστησε της μαγικές της δυνάμεις ανεξέλεγκτες. Ο πατέρας της για εκδίκηση επιτέθηκε και ο ίδιος στα αγόρια και έτσι φυλακίστηκε στο Azkaban. Το τραγικό τέλος της οικογένειας ήρθε όταν οι Aberforth, Albus και ο ίδιος ο Gellert Grindelwald πολέμησαν και κατά λάθος σκότωσαν την Ariana. Η μητέρα τους είχε ήδη χαθεί νωρίτερα την ίδια χρονιά από ένα ξέσπασμα μαγείας της Ariana. Απ’ ότι βλέπουμε, γνωρίζουμε ήδη πάρα πολλές πληροφορίες για την οικογένεια Dumbledore και η παράλειψη της αναφοράς σε ένα ακόμα αδερφό είναι μεγάλη. Επίσης, οι ημερομηνίες δεν κολλάνε μεταξύ τους, καθώς ο Credence έπρεπε να είχε γεννηθεί πριν την φυλάκιση του Percival Dumbledore (1891), αλλά από το σενάριο γνωρίζουμε πως η σκηνή στο καράβι είναι το 1901. (πηγή Harry Potter Wiki: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – The Original Screenplay, Scene 105 sets the ship voyage to be in 1901, although Credence’s adoption certificate gives the date 9 November, 1904 )

Τι μπορεί να συμβαίνει λοιπόν; Σκεπτόμενος συνεχώς την τελευταία σκηνή έφτασα σε δύο συμπεράσματα που μου φαίνονται λογικά να πραγματοποιηθούν.

7790995076_jude-law-dasn-le-role-d-albus-dumbledoreΟ Grindelwald ψεύδεται για να στρέψει τον Credence ενάντια στον Albus
Το πιο πιθανό σενάριο, αν αποκλείσουμε το δεδομένο ότι όντως οι δύο μάγοι είναι αδέρφια, είναι πως ο Grindelwald απλά λέει ψέματα. Όντας ο ίδιος ένας εξαιρετικά έξυπνος μάγος, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πώς να επηρεάζει την ψυχολογία, αλλά και τις αποφάσεις των ακολούθων του, θεωρώ απολύτως λογικό να θέλει να στρέψει το μεγαλύτερο όπλο του εναντίον του ισχυρότερου εχθρού του. Το Obscurus που βρίσκεται μέσα στον Credence έχουμε δει πως είναι πραγματικά πολύ δυνατό και βίαιο και ο νεαρός μπορεί πλέον να το ελέγξει, αποτελώντας μία από τις λιγοστές απειλές ενάντια στον πανίσχυρο Albus Dumbledore.

Ariana_Dumbledore_Hog's_Head

Το Obscurus της Ariana
Αν η πρώτη υπόθεση είναι προφανής και λογική, η δεύτερη είναι λίγο πιο περίεργη. Τη συνάντησα βέβαια και σε πολλά βίντεο στο youtube (οι θεωρίες έχουν πάρει φωτιά αυτές τις μέρες), και φαίνεται πως πολλοί φανς υποστηρίζουν κάποια εκδοχή της. Ξέρουμε πως η Ariana δεν μπορούσε να ελέγξει τη μαγεία της και πως είχε ξεσπάσματα μαγικής ενέργειας. Η κατάσταση αυτή είναι πολύ όμοια με τη συμπεριφορά του Obscurus του Credence, ειδικά στο πρώτο Fantastic Beasts. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα το Obscurus της Ariana να επέζησε μετά το θάνατό της (είδαμε τον Newt να διατηρεί «ζωντανό» ένα Obscurus στο πρώτο φιλμ) και να βρήκε καταφύγιο στον νεογέννητο Credence. Έτσι, όταν ο Grindelwald αναφερόταν στον «αδερφό» του, να μιλούσε πραγματικά στο κομμάτι της Ariana που βρισκόταν μέσα στον Credence.

 

Κλείνοντας θέλω να μου πείτε και εσείς στα σχόλια ποια είναι η άποψη σας για το φινάλε της ταινίας. Πιστεύετε όντως πως ο Credence είναι αδερφός του Dumbledore, ή όλα είναι ένα κόλπο του Grindelwald. Προσωπικά, προτιμώ περισσότερα τη δεύτερη θεωρία, καθώς πιστεύω πως δίνει ένα πολύ μεγάλο συναισθηματικό βάρος στη σύγκρουση των τριών ανδρών, φέρνοντας τον Albus Dumbledore πολύ κοντά στο παρελθόν που μπορεί να είχε ξεχάσει, ή καλύτερα, να ήθελε να ξεχάσει.

Credence-Fantastic-Beasts-2

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.