Star Wars, The Worlds Out There, Κινηματογράφος, Νέα

Σχολιασμός του νέου trailer του Star Wars: The Last Jedi!

Το Star Wars: The Last Jedi είναι ίσως η πιο αναμενόμενη ταινία μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το επόμενο κεφάλαιο στο γαλαξία «που βρίσκεται πολύ πολύ μακριά μας» θα εισβάλει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Δεκεμβρίου και αναμένεται να προκαλέσει τον ίδιο πανικό με τον προκάτοχό του, το Force Awakens. Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα δε γνωρίζαμε πολλά για την ταινία. Ωστόσο, έξι μήνες μετά το -πολύ φτωχό σε στοιχεία της πλοκής- teaser trailer του Απριλίου, ήρθε επιτέλους η ώρα να δούμε το πρώτο «μεγάλο» trailer της ταινίας, το οποίο είναι πλούσιο σε υλικό και προσφέρεται για εκτενή σχολιασμό.

Όπως ήταν φανερό από το γενικότερο promotion του Last Jedi, έχουμε να κάνουμε με μία σκοτεινή ταινία και το trailer μένει πιστό στον τόνο που περιμένουμε από τη νέα προσθήκη στο αγαπημένο franchise. Η εμφάνιση του Supreme Leader Snoke συνδυάζεται με πλάνα του Kylo Ren και της Rey και μπερδεύει ως προς τον ποιον θεωρεί «ξεχωριστό» ο μεγάλος κακός της νέας τριλογίας.

Στην αντίπερα όχθη μεγάλης σημασίας φαίνεται να είναι και τα λόγια του θρυλικού Luke Skywalker. «Είδα αυτήν την ωμή δύναμη μόνο μια φορά στο παρελθόν. Δεν με τρόμαξε αρκετά τότε, με φοβίζει τώρα» ανέφερε ο δάσκαλος Jedi σε άλλη μία ατάκα που φαίνεται εκ πρώτης όψης να συγκρίνει τη Rey με τον Kylo Ren, ενώ το trailer υπαινίσσεται πως σταματά την εκπαίδευση της νεαρής πριν αυτή ολοκληρωθεί.

Στο trailer εμφανίστηκαν όπως ήταν φυσιολογικό όλοι οι σημαντικοί χαρακτήρες της σειράς με πιο χαρακτηριστική αυτή του Finn, ο οποίος στέκεται και πάλι στα πόδια του και μάλιστα πολεμά την Captain Phasma. Άκρως συγκινητική ήταν και η επανεμφάνιση της αποθανούσας Carrie Fisher, ως Leia. Princess you are a Legend”.

Το trailer ολοκληρώνεται με την Rey στα χέρια του Snoke, ενώ στην τελευταία σκηνή φαίνεται πως η εκπαιδευόμενη Jedi πιθανότατα θα αλλάξει στρατόπεδο και θα ενώσει τις δυνάμεις με τον Kylo Ren. Ή μήπως αυτό σημαίνει πως πλέον  το σκοτάδι και το φως δε θα έχουν καμία σημασία και οι δύο νέοι θα μας εισάγουν σε ένα κόσμο χωρίς Jedi και Sith, χωρίς σκοτεινή και φωτεινή πλευρά;

Γενικότερα, η ταινία φαίνεται πως θα είναι σκοτεινή και θα ασχοληθεί πολύ με τη Δύναμη και τη σχέση των δύο νέων πρωταγωνιστών. Ο Kylo Ren και η Rey είναι πολύ πιθανό να μας εισάγουν μία διαφορετική οπτική για τη Δύναμη και ίσως να έχουμε για πρώτη φορά στον κινηματογράφου την εμφάνιση του όρου που στο Extended Universe (πλέον Legends) είναι γνωστός ως Gray Jedi. Βέβαια κάθε πρόβλεψη σε αυτό το σημείο είναι εντελώς επιφανειακή γιατί δε γνωρίζουμε πολλά για την ταινία, όμως οι ερωτήσεις είναι πολλές και οι θεωρίες θα πληθαίνουν μέχρι την προβολή της στους κινηματογράφους.

Όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματα που εγείρονται μετά από αυτό το αποκαλυπτικό, αλλά συνάμα μυστηριώδες trailer θα δοθούν στις 14 Δεκεμβρίου! May the Force be with us!

Η επίσημη αφίσα της ταινίας:

Last Jedi

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.