The Worlds Out There, Tolkien Legendarium, Κινηματογράφος, Λογοτεχνία, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, Σειρές

Όταν ο Viggo Mortensen μιλάει για τον Aragorn…!

Όταν αναφερόμαστε στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, τα βιβλία, τις ταινίες, αλλά και το γενικότερο σύμπαν ιστοριών που μας άφησε κληρονομιά το θαυματουργό μυαλό του J.R.R. Tolkien, κάποιες εικόνες έχουν ταυτιστεί τόσο στη σκέψη μας που δε δέχονται αλλαγές. Μία από αυτές τις εικόνες είναι και ο Viggo Mortensen να σηκώνει το Andúril και ως Aragorn Elessar να πολεμάει για το καλό των ανθρώπων της Μέσης Γης.

Ο Αμερικανός ηθοποιός είναι ένα από τα πιο εικονικά στοιχεία της κινηματογραφικής τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αλλά, σύντομα, ένας νέος ηθοποιός θα κληθεί να σηκώσει το σπαθί του βασιλιά στην επερχόμενη σειρά του Amazon. Ο Mortensen μιλώντας στο Collider, αναφέρθηκε στο νέο Aragorn και στ ότι πρέπει να προσέξει μπαίνοντας στον κόσμο της Μέσης Γης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως θα πρότεινε στο διάδοχό του να διαβάσει εξονυχιστικά την τριλογία, αλλά να μην περιοριστεί εκεί. Η Σκανδιναβική λογοτεχνία είναι φυσικά μία από τις πιο γνωστές πηγές έμπνευσης του Tolkien και ο Mortensen πρότεινε χαρακτηριστικά τα «Sigurd: Ο Σφαγέας των Δράκων» και το έπος «Volsunga».

ecf84a37-f2d4-4a32-982f-4d5ea9d10489

Συνεχίζοντας δήλωσε:

Το ‘Lord of the Rings’ ήταν η περίπτωση όπου αντικαθιστούσα έναν ηθοποιό και είχαν ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα, και όχι μόνο αυτό αλλά έκαναν πρόβες επί μήνες και μάθαιναν όλες αυτές τις δεξιότητες που χρειαζόταν να έχουν γι’ αυτές τις ταινίες- γλωσσικές ικανότητες, την γλώσσα των ξωτικών, ξιφασκία, ιππασία, και όλα αυτά τα πράγματα. Και είχα φρικάρει κάπως όταν είπα τελικά το ‘ναι’ και ότι ‘ανεβαίνω στο αεροπλάνο’, σε μία πτήση 13 ωρών. Τότε βλέπω λοιπόν, το βιβλίο το οποίο δεν το είχα διαβάσει ποτέ. Με το που άρχισα να το κοιτάζω είπα: “Κάτι υπάρχει εδώ”.

Πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να σε τραβήξει. Εξάλλου είχα διαβάσει και μου είχαν διηγηθεί όταν ήμουν παιδί ιστορίες για τους Vikings και την σκανδιναβική μυθολογία. Μου ήταν κάτι οικείο, αλλά και πάλι, ξέρεις… Ευτυχώς όταν άρχισα να κάνω το γύρισμα υπήρχε και η αναπαράσταση όχι μονάχα διάλογοι. Οπότε έπρεπε πρώτα να μεσολαβήσει για παράδειγμα μία ξιφομαχία, ώστε να μπω  στο πετσί του ρόλου μου πριν ξεκινήσω ουσιαστικά να μιλάω. Δεν ήταν τέλειο, αλλά φαινόταν. Του γιου μου του άρεσε πολύ να το κάνω αυτό, και ήταν 11 χρονών τότε και όλο αυτό με παρακινούσε να το φτάσω στα άκρα και να πω “Ναι! Εντάξει!”. Προφανώς και χαίρομαι που τα κατάφερα. Άνοιξε πολλές πόρτες για ‘μένα και περάσαμε πολύ ωραία καθώς κάναμε αυτά τα τρία φιλμ. Αλλά δεν μπορεί να ήταν ό,τι πιο τέλειο. Ενίοτε χρειάστηκε να πω ‘όχι’ επειδή φοβόμουν ότι δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ όπως έπρεπε σε αυτό». (πηγή μετάφρασης: unboxholics.com)

Περισσότερες πληροφορίες για την επερχόμενη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που αναμένεται στο συνδρομητικό κανάλι του Amazon μπορείτε να διαβάσετε εδώ, εδώ και εδώ. Προσωπικά, πιστεύω πως ο Viggo Mortensen μοιάζει για οποιονδήποτε ένα αξεπέραστο εμπόδιο ερμηνευτικά, καθώς όχι μόνο εκτέλεσε άψογα τη δουλειά του, αλλά ταυτίστηκε με τον χαρακτήρα του στο μέγιστο βαθμό. Ελπίζουμε ο διάδοχος του να μελετήσει όσο και ο Viggo και να έχουμε έναν άξιο διάδοχο.

pj4peqQeuvoxSMrm3GGoER

Πηγές:
http://collider.com/lord-of-the-rings-viggo-mortensen-young-aragorn/?fbclid=IwAR1PPtFUul2nNyrJqtkYVWApnO_DriqB8y2Dkt3cOB-9oXmxZMnLhXQJybY#images

https://unboxholics.com/movies-tv/tv-news/35179-lord-of-the-rings-series-o-viggo-mortensen-dinei-mia-filiki-symvouli-ston-diadoxo-tou?fbclid=IwAR3-JFYJKhpNL-pdf6Ecu1UuOu4YnKepTu3VvMJDaKI317b602AUDnORspE

 

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.