The Worlds Out There, Toplists, Αγαπημένες Σκηνές Μάχης

Αγαπημένες Σκηνές Μάχης #4

Εδώ και αρκετά χρόνια παρατηρούμε μία κυριαρχία των ταινιών δράσης, με τις περισσότερες από αυτές να γίνονται μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες. Κύριο συστατικό μίας τέτοιας ταινίας είναι οι σκηνές μάχης, που αποτελούν τον πυρήνα και την καρδιά αυτού του είδους. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει αποκλειστικά στις ταινίες δράσης, καθώς μία όμορφη σκηνή μάχης μπορεί να ομορφύνει οποιαδήποτε ταινία. Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα σας παρουσιάζω αγαπημένες μου σκηνές μάχης, από ταινίες, σειρές και κινούμενα σχέδια και από οποιοδήποτε άλλο μέσο είναι δυνατό, σχολιάζοντας τις επιλογές μου κάθε φορά.

The Battle of Bastards- Game of Thrones

Η Μάχη των Μπάσταρδων είναι αναμφισβήτητα η πιο εντυπωσιακή μάχη που έχουμε δει μέχρι στιγμής στη σειρά. Η σύγκρουση των στρατευμάτων του Jon Snow με τον Ramsay Bolton και η επανάκτηση του Winterfell από τους Starks, ήταν ένα από τα highlights της περσινής σεζόν. Κυρίως έδειξε το ποιοτικό επίπεδο των επεισοδίων που μπορεί να δώσει το Game of Thrones, καθώς περιμένουμε πολλά ακόμη τέτοια επεισόδια στις δυο τελευταίες σεζόν της σειράς.

Έκτορας εναντίον Αχιλλέα- Τροία

Η μονομαχία του Έκτορα με τον Αχιλλέα μπροστά στα τείχη της Τροίας, είναι ίσως η πιο σημαντική μονομαχία της Ελληνικής Μυθολογίας. Σίγουρα, στην ταινία ήταν αρκετά «χορευτική», αλλά παραμένει εντυπωσιακή. Εξαιρετική η ερμηνεία του Έρικ Μπάνα στο ρόλο του Έκτορα, αλλά και ο Μπράντ Πιτ μας έδωσε μια πολύ καλή εκδοχή του Αχιλλέα.

Jotaro vs Dio- Jojo’s Bizarre Adventure: Stardust Crusaders

Το Jojo’s Bizarre Adventure είναι, όπως το λέει και το όνομα του, ένα από τα πιο περίεργα anime-manga που κυκλοφορούν, αλλά σε μεγάλο βαθμό είναι από τις σειρές που έθεσαν τα θεμέλια για τα σύγχρονα battle shounens. Η σειρά γράφεται από το 1987 και πρόσφατα γνώρισε μία εξαιρετική anime μεταφορά από την οποία και είναι παρμένη αυτή η μάχη. Ένα classico στην anime ιστορία, η μάχη του Jotaro με τον Dio έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο στη σειρά. Και ναι είναι πολύ περίεργη, όπως και πρέπει!  


Αγαπημένες Σκηνές Μάχης #4

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.