Let's talk about..., The Worlds Out There, Βιβλία Φαντασίας, Ελληνικό Fantasy, Λογοτεχνία

Γεννημένη στις 13- Βιβλίο 3: Στίγματα, του Χρήστου Αντώναρου

Στίγματα είναι όλα εκείνα τα σημάδια που κουβαλάμε πάνω μας και μέσα μας, και μας θυμίζουν τα μαρτύρια μας, μα ταυτόχρονα μας δυναμώνουν· γιατί επιβιώσαμε, είμαστε εδώ, μπροστά σε μια νέα αρχή. Jan, σου αφιερώνω αυτό το βιβλίο γιατί με δίδαξες πως ποτέ δεν πρέπει να σταματάμε να παλεύουμε, ακόμα και όταν το ένα κακό μαντάτο υποδέχεται το άλλο. Ακόμα και όταν οι δυσκολίες μας γονατίζουν, μας ξαπλώνουν και μας φέρνουν ένα βήμα πριν το τέλος. Γιατί, αν μη τι άλλο, το να μάχεσαι είναι το νόημα της ζωής.

 […Οι τελευταίες σελίδες που διάβασε στο βιβλίο που του εμπιστεύτηκε ο Πατέρας δε βγάζουν νόημα. Το νιώθει ασήκωτο και σχεδόν γλιστράει από τα χέρια του. Μυρίζει άσχημα, λες και το μαύρο δέρμα που είναι δεμένο άνηκε σε ένα ψοφίμι που δεν ξεπλύθηκε ποτέ. Η ελπίδα που υποσχόταν μέχρι και πριν από λίγο, μεταμορφώθηκε απότομα σε πόνο, θλίψη και χαμό. Το δωμάτιο που διαμένει μικραίνει απότομα, ενώ την ίδια στιγμή ο λαιμός και τα χείλη του ξεραίνονται. Η γεύση του πούρου του τον αηδιάζει. Αναστενάζει και ο καπνός τον κάνει να βήξει.

Δε θυμάται την τελευταία φορά που τον έπνιξε ο καπνός. Ίσως την πρώτη φορά που κάπνισε. Κουνώντας το κεφάλι του κλείνει το βιβλίο και το βάζει στην εσωτερική τσέπη του παλτού του. Ρουφάει άλλη μια τζούρα και εκπνέει δημιουργώντας ένα σύννεφο καπνού. Οι τοίχοι του δωματίου του εξαφανίζονται από τα μάτια του, ώσπου η διάλυση του καπνού τούς επιτρέπει να εμφανιστούν. Μοιάζουν πιο σκοτεινοί από πριν. Η φλόγα των κεριών είναι αμυδρή και θαμπή. Λες και τα μάτια του έχουν θυμώσει με το φως και το απωθούν.

Τέσσερις μήνες. Τόσο περίμενες για να μου τα αλλάξεις όλα. Γιατί;…]

pE5z28m4Το τρίτο βιβλίο της τριλογίας Γεννημένη στις 13 του Χρήστου Αντώναρου έρχεται να κλείσει την ιστορία του κόσμου του 13 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από το μυστήριο της «Κάθαρσης» και τις επικές μάχες του «Οβελάντουμ», περνούμε πλέον στην τελική ευθεία η οποία θα καθορίσει τη μοίρα της ανθρωπότητας και θα σηματοδοτήσει την αρχή ενός νέου, διαφορετικού κόσμου.

Οι κύριοι ήρωες του βιβλίου βρίσκονται χωρισμένοι, ωστόσο συνεχίζουν να πολεμούν, ο καθένας με το δικό του τρόπο , για το φως. Ο Βίνσεντ είναι παγιδευμένος στο Ενδιάμεσο, μία διάσταση ανάμεσα από την Κόλαση και τον Παράδεισο στην οποία κυριαρχούν οι δαίμονες. Αντίθετα, η Κάρεν, μαζί με τον Γαβριήλ ,βρίσκονται Ιπτάμενο Βασίλειο, καθώς η κοπέλα και το παιδί που βρίσκεται στα σπλάχνα της αποτελούν τη μεγαλύτερη ελπίδα της ανθρωπότητας. Ωστόσο, κανείς δε γνωρίζει τα πραγματικά σχέδια του Πατέρα.

Στο τελευταίο βιβλίο της Τριλογίας του 13 η ιστορία ολοκληρώνεται με ένα τρόπο απόλυτα ταιριαστό στο ύφος της σειράς. Το φινάλε είναι συγκινητικό, καθηλωτικό και πραγματικά αποτελεί το κορυφαίο κομμάτι της ιστορίας μέχρι στιγμής, η οποία και κορυφώνεται λίγο πριν το τέλος. Όλοι οι χαρακτήρες εξελίσσονται με σωστό τρόπο, ενώ φαίνεται το δέσιμο   του συγγραφέα με αυτούς, το οποίο περνάει άμεσα και στον αναγνώστη. Σε μία τριλογία, το σημαντικότερο ίσως στοιχείο είναι η εξέλιξη και η ταύτιση του αναγνώστη με τους ήρωες. Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο σε ένα έργο σαν τη «Γεννημένη στις 13», στο οποίο συναντούμε κυρίως βιβλικά πρόσωπα. Ωστόσο, ο συγγραφέας καταφέρνει να δημιουργήσει μία οικειότητα ανάμεσα σε αυτούς τους «larger than life» ήρωες και το αναγνωστικό κοινό αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του.

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι ήρωες του βιβλίου που εξελίχθηκαν μέσα από την τριλογία. Συγγραφικά τα «Στίγματα» αποτελούν το κορυφαίο έργο του Χρήστου Αντώναρου μέχρι στιγμής, αποδεικνύοντας και την εξέλιξη του ίδιου στην πάροδο της συγγραφής της «Γεννημένης στις 13». Η τριλογία αυτή ανήκει σε ένα είδος ιδιαίτερο, το οποίο χρειάζεται πολύ συγγραφικό θάρρος και αποφασιστικότητα και πραγματικά δεν πίστευα ποτέ πως θα διάβαζα ένα βιβλίο, πόσο μάλλον μια ολοκληρωμένη τριλογία, αυτού του επιπέδου από Έλληνα συγγραφέα. Όσοι είστε λάτρεις του dark fantasy, αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία στον κόσμο του 13 και είμαι σίγουρος πως θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

 Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ανάτυπο.

Η facebook σελίδα του βιβλίου: Γεννημένη στις 13 Βιβλίο 3: Στίγματα

Μείνετε συντονισμένοι καθώς την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με τον Χρήστο Αντώναρο σας ετοιμάζουμε μία έκπληξη, αποκλειστικά στις σελίδες του Manwe Stories!

Ο Συγγραφέας
print-101
Ο Χρήστος Αντώναρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Μαΐου το 1982. Αν και μεγάλωσε στην Ελλάδα, πλέον ζει στις Η.Π.Α., και συγκεκριμένα στην Ουάσιγκτον, με την γυναίκα και τον γιό του. Σπουδάζει Αγγλική Φιλολογία στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Marymount University, ώστε μια μέρα να διδάξει Αγγλική Φιλολογία, Μυθολογία, και δημιουργική γραφή.

Από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στη γραφή, όταν στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού άρχισε να γράφει τρομακτικές ιστορίες, εμπνευσμένος από ταινίες τρόμου ή επιστημονικής φαντασίας. Μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει ιστορίες του σε Ελληνικά περιοδικά και ανθολογίες, έχει προκριθεί σε διαγωνισμούς συγγραφής και γράφει για το Nyctophilia.gr, καθώς και κριτικές για το Tangen tOnline, το οποίο και προτάθηκε για τα HugoAwards του 2015.

Τα έργα του έως τώρα είναι:

  1. 2013 – «Ένα Τελευταίο Ποτήρι» – 2ο στο διαγωνισμό «Καταραμένη Γη» από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, εκδόθηκε στο 21ο τεύχος του περιοδικού του εν λόγω οίκου.
  2. 2014 – «KeepCalm and Let the ZombiesEatYou» – συμμετέχει στην Ανθολογία «Θρύλοι του Σύμπαντος IV» από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
  3. 2014 – «Μια Αλλόκοτη Επιβράβευση σε μια Απρόσμενη Ηρωική Πράξη» – συμμετέχει στην Ανθολογία «Θρύλοι του Σύμπαντος IV» από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
  4. 2015 – «Άτλας εν Άδη» – 3η θέση στα Βραβεία LarryNiven, από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, κατηγορία Νουβελέτα επιστημονικής φαντασίας.
  5. 2016 – «Δεσμοί Αίματος» – συμμετέχει στην Ανθολογία «Ψίθυροι μέσα στη Νύχτα» από το Nyctophilia.gr.
  6. 2016 – «Χλευάζοντας την Αιωνιότητα» – συμμετέχει στην Ανθολογία «Το Άγνωστο» από τις εκδόσεις Ανάτυπο.
  7. 2017 – «Κάθαρση» – Νουβέλα, 1ο βιβλίο της τριλογίας «Γεννημένη στις 13» από τις εκδόσεις Ανάτυπο.
  8. 2017 – «Όλα για την Εξουσία των Επτά» – συμμετέχει στην Ανθολογία «Σκοτεινά Βασίλεια» από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
  9. 2018 – «Οβελάντουμ» – 2ο βιβλίο της τριλογίας «Γεννημένη στις 13» από τις εκδόσεις Ανάτυπο.
  10. 2018 – «Ένα Σφηνάκι, Μια Καραμέλα κι Ένα Περίστροφο στον Κρόταφο» – 1η θέση στον διαγωνισμό «Crossroads» του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tales of the Wyrd.
  11. 2019 – «Στίγματα» – 3ο βιβλίο της τριλογίας «Γεννημένη στις 13» από τις εκδόσεις Ανάτυπο.
  12. 2019 – «Sunday 9th of September» – non-fiction essay, συμμετέχει στο περιοδικό Magnificat του Marymount University.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.